5 dagen Würzburg, Rothenburg en Bamberg

vanaf € 349,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Een schitterende, afwisselende reis naar onze oosterburen, waar natuur en cultuur hand in hand gaan. We nemen u mee naar de prachtige steden Würzburg en Bamberg en bezoeken één van de mooiste stadjes van Duitsland: Rothenburg ob der Tauber aan de beroemde Romantische Strasse. Natuurlijk heeft u de gelegenheid om tijdens deze reis een prachtige boottocht op de Main te maken en deel te nemen aan een wijnproeverij. Dit alles vanuit ons uitstekende historische hotel in het hart van het prachtige glooiende Steigerwald. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

  • Würzburg
  • Bamberg en Bad Staffelstein
  • Rothenburg aan de Romantische Strasse
  • Optionele boottocht Main
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Würzburg, Rothenburg en Bamberg

Maandag: Nederland - Rüdesheim - Geiselwind

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie reis en rijden we naar Duitsland. De route gaat via Koblenz, langs de Rijn naar Rüdesheim, waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. We vervolgen onze weg naar Geiselwind, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen bij ons hotel. 

Dinsdag: Veitshöchheim en Würzburg

Vandaag rijden we door het Fränkische wijnland naar Veitshöchheim, gelegen aan de rivier de Main. Hier kunt u de rococo tuinen van het Slot Veitshöchheim bezichtigen. Vervolgens maken we een boottocht over de Main naar de stad Würzburg (niet inclusief). Eenmaal aangekomen in Würzburg bezichtigen we onder leiding van een gids de stad, waarbij u vele mooie bouwwerken zult zien zoals de Dom, de Residentie, de burcht en de oude brug over de Main. Aan het eind van de middag rijden we naar Prichsenstadt, waar u aan een wijnproeverij kunt deelnemen. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Dinkelsbühl en Rothenburg ob der Tauber

Na het ontbijt rijden we naar het ommuurde stadje Dinkelsbühl, bekend om haar gekleurde gevels. Het 'Deutsches Haus' is één van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland. Aansluitend rijden we naar één van de bekendste steden aan de Romantische Strasse: Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1.000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is.

Donderdag: Bamberg en Bad Staffelstein

We rijden naar de bier- en bisschopsstad Bamberg. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. U kunt een bezoek brengen aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg wordt ook wel 'klein Venetië' genoemd. In de loop van de middag rijden we via Bad Staffelstein naar de Basiliek Vierzehnheiligen, ontworpen door Balthasar Neumann en gewijd aan de veertien noodhelpers. Deze Basiliek telt 500.000 bezoekers per jaar. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Geiselwind - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Vol van alle indrukken rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Aangekomen bij ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis. Aansluitend brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

Landkaart: Würzburg, Rothenburg en Bamberg

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel onder Nederlandse leiding ligt in het centrum van Geiselwind en beschikt over een receptie, ift, restaurant, bar, Stube en terras. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Jan

In de mooie stad Rothenburg ob der Tauber.

Reisverhaal Anita

Wij zijn op vakantie geweest naar: 5 dagen Würzburg Rothenburg en Bamberg.
Deze prachtige Basiliek de naam is Vierzehnheiligen met meer dan 500.000 bezoekers per jaar ligt in Bad Staffelstein.
En echt de moeite waard om heen te gaan.

Reisverhaal Tinus

Het is weer voorbij deze mooie vakantie Wurzburg Bamberg mede dankzij een hele goede chauffeur Ronald en een leuke groep. Bolderman bedankt

Reisverhaal Lianne

Van de reis: Wurzburg, Rothenburg en Bamberg

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:38:03 | 0,26 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch