telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

5 dagen Würzburg, Rothenburg en Bamberg

vanaf € 329,-

Een schitterende, afwisselende reis naar onze oosterburen, waar natuur, en cultuur hand in hand gaan. We nemen u mee naar de prachtige steden Würzburg en Bamberg en bezoeken één van de mooiste stadjes van Duitsland: Rothenburg ob der Tauber aan de beroemde Romantische Strasse. Dit alles vanuit ons prachtige, historische hotel in het hart van het schitterende, glooiende Steigerwald. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

  • Bezoek de steden Würzburg en Bamberg
  • Rothenburg aan de Romantische Strasse
  • Prachtig natuurschoon van het Steigerwald
  • Historisch Ebrach
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Würzburg, Rothenburg en Bamberg

Maandag: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie reis en rijden we naar Duitsland. In de middag arriveren we bij ons hotel in Ebrach, diep verscholen in het glooiende, bosrijke landschap van het Steigerwald. Het 12e eeuwse klooster is prominent aanwezig in het dorp. Een wandeling door het dorp, langs de abdij en de kloostertuinen is absoluut de moeite waard!

Dinsdag: Veitshöchheim en Würzburg

Vandaag rijden we door het Fränkische wijnland naar Veitshöchheim, gelegen aan de rivier de Main. Hier kunt u de rococo tuinen van het Slot Veitshöchheim bezichtigen. Vervolgens maken we een boottocht over de Main naar de stad Würzburg (niet inclusief). Eenmaal aangekomen in Würzburg bezichtigen we onder leiding van een gids de stad waarbij u vele mooie bouwwerken zoals onder andere de Dom, Residentie, burcht en de oude brug over de Main gaat zien. Aan het einde van de middag rijden we naar Prichsenstadt, waar u aan een wijnproeverij kunt deelnemen. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Rothenburg ob der Tauber

Via een mooie route langs de Tauber, een deel van de beroemde Romantische Strasse, rijden we naar de rijksstad Rothenburg ob der Tauber. De geschiedenis van dit stadje gaat meer dan 1.000 jaar terug. Het centrum is een waar openluchtmuseum met oude vakwerkhuizen, steegjes en talloze bezienswaardigheden. Een bijzonderheid is de kerstwinkel, die het hele jaar door te bezoeken is. In de middag rijden we terug naar ons hotel in Ebrach. Voordat we aan tafel gaan voor het diner, heeft u de gelegenheid om de prachtige cistiënzer-abdij te bezichtigen.

Donderdag: Bamberg en Bad Staffelstein

We rijden naar de bier- en bisschopsstad Bamberg. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. U kunt een bezoek brengen aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg wordt ook wel 'Klein Venetië' genoemd. In de loop van de middag rijden we via Bad Staffelstein naar de Basiliek Vierzehnheiligen, ontworpen door Balthasar Neumann en gewijd aan de veertien noodhelpers. Deze Basiliek telt 500.000 bezoekers per jaar. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Duitsland - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Vol van alle indrukken rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Aangekomen bij ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige reis. Aansluitend brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

Landkaart: 5 dagen Würzburg, Rothenburg en Bamberg

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Historikhotel Klosterbräu, Ebrach

Dit hotel ligt in het centrum van Ebrach en ademt de sfeer en geschiedenis van het dorp. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, terras, lift en wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:05:57 | 0,14 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch