5 dagen Zwarte Woud en Titisee

vanaf € 349,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

In het uiterste zuidwesten van Duitsland ligt het op-één-na-hoogste gebergte van Duitsland: het Hochschwarzwald, met bergtoppen tot 1.500 meter hoog. Verscholen tussen dichte bossen, diepe dalen en kristalheldere meren wisselen karakteristieke boerderijen en dorpen elkaar af. We rijden tijdens deze reis de mooiste routes door dit gebied, waarbij u telkens versteld zult staan van het natuurschoon. Ook brengen we een bezoek aan de prachtige stad Freiburg en genieten aan de oevers van de bekende Titisee. Een dagtocht naar de beroemde Rheinfall, net over de Zwitserse grens bij Schaffhausen, en het bloemeneiland Mainau maken deze afwisselende reis compleet!

  • Freiburg en Belchen
  • Hochschwarzwald en St. Blasien
  • Titisee
  • Bloemeneiland Mainau
  • Waterval van Schaffhausen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Maandag: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Met verschillende stops rijden we naar ons hotel in Schönau, midden in het Hochschwarzwald. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Hochschwarzwald, St. Blasien en Titisee

Vandaag maken we kennis met de schitterende omgeving van het Hochschwarzwald, waar dichte bossen, diepe dalen, dorpjes en boerderijen het beeld bepalen. Via Todtmoos rijden we naar St. Blasien. Van verre doemt de enorme abdij van het kleine dorpje op. Geïnspireerd door de St. Pieter in Rome werd deze kloosterkerk in de 9e-eeuw gebouwd. Nadat u de abdij heeft kunnen bezichtigen vervolgen we onze tocht langs de twee grootste meren van het Zwarte Woud: de Schluchsee en de bekende Titisee. De uitzichten over de meren en de omgeving zijn fantastisch! Aan de oevers van de Titisee maken we een stop. Geniet hier van een hapje, drankje of ijsje op één van de vele terrasjes. Over de flanken van de hoogste berg van het Hochschwarzwald, de bijna 1.500 meter hoge Feldberg, rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: Freiburg en Belchen

Na het ontbijt rijden we naar Freiburg, wederom via een prachtige route door het Hochschwarzwald. Freiburg wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. Op onze weg terug naar het hotel maken we stop bij de ‘tweede berg’ van het Zwarte Woud: Belchen. Met de gondelbaan kunt u naar de top op ruim 1.400 meter. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht over het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de besneeuwde Alpentoppen zien!

Donderdag: Schaffhausen en Mainau

Even over de Zwitserse grens ligt Schaffhausen, bekend vanwege de Rheinfall, de beroemde en spectaculaire waterval in de Rijn. Met een rondvaartboot kunt u tot vlakbij de waterval komen. Na deze stop rijden we naar het wereldberoemde bloemeneiland Mainau. Het eiland telt meer dan 20 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen, wat het eiland een haast tropische sfeer geeft. Geniet van al dit moois terwijl u rondwandelt over dit prachtige eiland. Daarnaast zijn een bezoek aan het kasteel, de barokke kerk en het vlinderhuis zeker de moeite waard!

Vrijdag: Duitsland - Nederland

Helaas zit onze reis erop en rijden we na het ontbijt terug naar Nederland. Eenmaal terug op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet, alvorens u met één van onze serivicelijnen weer huiswaarts keert.

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Parkhotel Sonne, Schönau

Dit hotel ligt in het dorp Schönau, midden in de prachtige omgeving van het Hochschwarzwald. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Trudie

Zo het zit er alweer op .... Gisteravond terug gekomen van de 5 daagse Zwarte Woud Titisee reis. Heerlijk dagen gehad mede dankzij onze geweldige chauffeuse Francis. Meid wat kan jij rijden ...voor of achteruit het maakt je niets uit ... en wat ben je gezellig. Vanmiddag meteen maar mijn fotoboek gemaakt ben nu nog in de stemming haha.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:15:25 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch