5 dagen Zwarte Woud en Titisee

vanaf € 299,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Heerlijk ontspannen aan één van de beroemdste meren van Duitsland, gecombineerd met afwisselende uitstapjes in een schitterende omgeving: dat is deze reis naar de Titisee in het zuiden van het Zwarte Woud. Sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. We laten u de mooiste plekjes van het Hochschwarzwald zien, brengen u naar het land van de koekoeksklokken en bezoeken de prachtige stad Freiburg. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om heerlijk te ontspannen aan, of een duik te nemen in de Titisee, of heerlijk te flaneren door het sfeervolle Titisee-Neustadt.

  • Heerlijk ontspannen aan de Titisee
  • Prachtige tochten door het Zwarte Woud
  • Bezoek Freiburg
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Zwarte Woud en Titisee

Maandag: Nederland - Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee vertrekken we naar Duitsland. Met verschillende stops onderweg rijden we naar ons hotel in Titisee-Neustadt. Nadat u uw bagage naar uw kamer heeft gebracht, kunt u genieten van het diner.

Dinsdag: Hochschwarzwald, Belchen en Feldberg

Vandaag maken we kennis met de schitterende omgeving van het Hochschwarzwald, na de Alpen het hoogste gebergte van Duitsland. Dichte bossen, diepe dalen en karakteristieke boerderijen bepalen hier het beeld. We rijden langs de twee grootste en bekendste meren van het Zwarte Woud: de Titisee en de Schluchsee. Uiteraard zullen er fotostops gemaakt worden. We rijden dieper het Hochschwarzwald in naar St. Blasien. Van verre doemt de enorme abdij van het kleine dorpje op. Geïnspireerd door de St. Pieter in Rome werd deze kloosterkerk in de 9e eeuw gebouwd. Nadat u de abdij heeft kunnen bezichtigen vervolgen we onze tocht naar de twee hoogste pieken van het Zwarte Woud: de Belchen en de Feldberg. Met de gondelbaan kunt u naar de top van de Belchen op ruim 1.400 meter. Vanaf hier heeft u een magnifiek uitzicht over het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de besneeuwde Alpentoppen zien!

Woensdag: Freiburg

Na het ontbijt rijden we naar Freiburg dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. In de middag brengt de chauffeur u weer terug naar het hotel, waar nog enkele uurtjes kunt genieten aan de Titisee, of flaneren door het gezellige Neustadt.

Donderdag: Ontdekkingstocht Zwarte Woud en Triberg

Even ten noorden van de Titisee ligt het traditionele hart van het Zwarte Woud. Via een schitterende route rijden we naar Schonachbach. Hier staat ’s werelds grootste koekoeksklok, het kenmerk van het Zwarte Woud. Deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Even verderop ligt Triberg, waar u de grootste watervallen van Duitsland kunt bezichtigen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Schwarzwald Museum. Via Furtwangen, waar u het Uhrenmuseum kunt bezoeken, rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Duitsland - Nederland

Helaas zit onze reis erop en rijden we na het ontbijt terug naar Nederland. Op onze centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Landkaart: 5 dagen Zwarte Woud en Titisee

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Neustadter hof, Titisee-Neustadt

Op een steenworp afstand van het centrum van het levendige Titisee-Neustadt staat het mooie Hotel Neustädter Hof. Het hotel beschikt over een bar, restaurant en wifi. Uw kamer is voorzien van een televisie en eigen badkamer met bad of douche en toilet. Er is geen lift in dit hotel. Vanaf het naastgelegen station bereikt u snel en gemakkelijk de Titisee en Freiburg.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

Reisverhaal Trudie

Zo het zit er alweer op .... Gisteravond terug gekomen van de 5 daagse Zwarte Woud Titisee reis. Heerlijk dagen gehad mede dankzij onze geweldige chauffeuse Francis. Meid wat kan jij rijden ...voor of achteruit het maakt je niets uit ... en wat ben je gezellig. Vanmiddag meteen maar mijn fotoboek gemaakt ben nu nog in de stemming haha.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:56:08 | 0,22 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch