telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

10 dagen Dordogne, Rocamadour

vanaf € 499,-

De twee grote rivieren, de Dordogne in het noorden en de Lot in het zuiden, begrenzen het prachtige gebied, waar Bolderman Excursiereizen u met deze nieuwe reis heen brengt. Beide rivieren hebben het zachte kalksteen in deze streek uitgeslepen en creëerden daarmee een betoverend rivierenlandschap. Op de imposante heuvels ziet u prachtige burchten en kastelen en tegen de hellingen ‘hangen’ lieflijke stadjes. U verblijft tijdens deze busreis in het middeleeuwse bedevaartstadje Rocamadour, in Hôtel du Lion d’Or, gelegen direct naast de eeuwenoude toegangspoort tot het prachtige stadje. Vanuit ons hotel maken wij indrukwekkende excursies, zoals een bezoek aan de prachtige stadjes Sarlat en La Roque-Gageac, bekend om de okergele gevels uit zandsteen, het vestingstadje Domme, het schilderachtige Saint-Cirq-Lapopie en de geheimzinnige grot Pech Merle en Gouffre de Padirac. Natuurlijk maakt u kennis met de bijzondere producten van de streek, zoals truffels, walnoten, wijn en geitenkaas. Ontdek de Dordogne in Frankrijk en boek deze prachtige nieuwe reis bij Bolderman Excursiereizen!

 • Excursie Sarlat
 • Bezoek Gouffre de Padirac
 • Bezoek Saint-Cirq-Lapopie
 • Proef de streekproducten
 • Luxe Comfort Class touringcar
 • Inclusief afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Dordogne, Rocamadour

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat de excursiereis naar Rocamadour beginnen. Met verschillende stops rijden wij naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Rocamadour

Na het ontbijt vervolgen we onze route. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rocamadour. Na de kamerindeling kunt u zich nog opfrissen voordat u aan tafel gaat voor het diner.

Maandag: Rocamadour en geitenkaas

Vandaag gaat u onder leiding van een Nederlandssprekende gids het op een rots gelegen stadje Rocamadour verkennen. Na Lourdes is Rocamadour de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De tombe van Sint-Amadour en de Zwarte Madonna van Rocamadour zijn de belangrijkste redenen voor een bedevaart. Boven op de rots ligt een burcht. Via een steil slingerend pad of via een lift (niet inclusief) kunt u dit heiligdom bereiken. ’s Middags brengen we een bezoek aan de boerderij La Borie d’Imbert, waar u alles over de productie van geitenkaas kunt zien. Daarna kunt u het gezellige centrum van Rocamadour, met zijn nauwe straatjes met leuke winkeltjes, op eigen gelegenheid verder verkennen.

Dinsdag: Middagtocht Gouffre de Padirac en truffels in Limogne

’s Morgens bent u vrij en kunt u doen waar u zin in heeft. 's Middags gaan we naar de Gouffre de Padirac, die u kunt bezoeken. Een spleet in het kalkzandsteen, zo’n 246 meter diep, voert naar een reeks grotten. Met de lift of trap daalt u af tot op de bodem van deze spectaculaire grot, het begin van een uitgebreid gangenstelsel. U wandelt naar een onderaardse rivier, vanwaar u een boottochtje maakt. Onderweg ziet u meertjes en prachtige stalagmieten en stalactieten. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar het plaatsje Limogne, waar u alles te horen krijgt over het zoeken en verwerken van het “witte goud”, de truffel. Via het Nationale Park van Quercy rijden we terug naar Rocamadour.

Woensdag: Vrije dag of Sarlat, Domme en La Roque-Gageac (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan wij naar het middeleeuwse stadje Sarlat-la-Canéda. De gehele binnenstad is een monument op zich. U ziet de indrukwekkende kathedraal St. Sacerdos, de beroemde Lanterne des Morts en het prachtige huis van de schrijver Étienne de La Boétie. Rondom de Place de la Liberté liggen veel huizen met prachtige okergele gevels. De lunch kunt u gebruiken in één van de gezellige restaurantjes in het centrum en elke woensdag is er een leuke traditionele markt. ’s Middags brengen wij een bezoek aan Domme. Dit vestingstadje ligt hoog op een rots en biedt een prachtig uitzicht over het dal van de rivier de Dordogne. Aan de ene kant ziet u de Cingle de Montfort en aan de andere kant het indrukwekkende kasteel van Beynac. Na Domme vervolgen wij onze route naar La Roque-Gageac, een schilderachtig plaatsje met één van de mooiste dorpsgezichten van de Dordogne. Het dorp was ooit een belangrijke haven, vol gabarres (traditionele rivierschepen). Met zo’n gabarre gaan we een mooie vaartocht maken over de Dordogne. Hierna rijden wij terug naar Rocamadour.

Donderdag: Turenne en walnoten in Martel

Vandaag bezoeken wij de twee mooie dorpen Turenne en Martel. Eerst gaan wij naar Turenne, een zogenaamd burchtstadje, gebouwd op een heuvel. De burcht op de top van de heuvel, met de Cesar toren, springt het meest in het oog. Turenne is een plaatsje met schilderachtige straatjes, waar u zelf kunt rondwandelen en rondkijken. Aansluitend bezoeken wij de oude hoofdstad van de Vicomté de Turenne, Martel, bekend als de stad met zeven torens. U kunt hier een leuke wandeling door het centrum maken, waarbij u onder andere het Palais de la Raimondi, de Place de la Halle, de tour de Tournemire, een vierkante toren waar vroeger een gevangenis in gevestigd was, en de kerk van Saint-Maur ziet. U kunt in Martel ook een treinrit met de Truffadou maken (niet inclusief), een oude stoomtrein, die over een uit de rotsen gehouwen spoorlijn rijdt. Het spoorlijntje werd in het verre verleden gebruikt om de truffels te vervoeren. Net even buiten Martel brengen wij tot slot een bezoek aan een walnotenboerderij, waar u kunt zien hoe walnotenolie wordt geproduceerd.

Vrijdag: Vrije dag

Natuurlijk kunt u deze dag doen wat u wilt. Maar als wij u een tip mogen geven, bezoek dan 's middags het Ecopark le Rocher des Aigles! Het park ligt vlakbij het kasteel van Rocamadour. U kunt hier een adembenemende show bijwonen van adelaars, gieren, wouwen en valken. In het park vindt u ook ara’s, kaketoes, amazonepapegaaien, edelpapegaaien en grijze roodstaarten. Een fantastische belevenis.

Zaterdag: De grot Pech Merle, Saint-Cirq-Lapopie en wijn in Maxou

Via een mooie route rijden wij na het ontbijt naar de grot Pech Merle, die u kunt bezichtigen. In 1922 werd deze grot door 2 jongens ontdekt. In de grot ziet u over een lengte van 1,5 kilometer meer dan 20.000 jaar oude prehistorische schilderingen van bisons, mammoeten, paarden en vrouwenfiguren. Neemt u een trui of een vest mee, want in de grot is de constante temperatuur ca. 10 graden. Na het bezoek aan deze prachtige grot steken wij de rivier de Lot over en bereiken we het lieflijke plaatsje Saint-Cirq-Lapopie, uitgeroepen tot het meest gewaardeerde dorp van de Fransen. U kunt op eigen gelegenheid rondkijken in dit prachtige stadje, dat steil tegen de bergwand aan de rivier de Lot is gebouwd. In het plaatsje Maxou, waar we op de terugweg een wijnboer zullen bezoeken (niet inclusief), kunt u de bekende streekwijnen proeven.

Zondag: Rocamadour - Midden-Frankrijk

Wij nemen helaas weer afscheid van Rocamadour en de prachtige Dordogne streek. Via de Franse autowegen rijden wij naar Midden-Frankrijk, waar wij dineren en overnachten.

Maandag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe naar Nederland. Op ons centrale overstappunt, waar wij aan het eind van de middag aankomen, wacht u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hôtel du Lion d’Or, Rocamadour

Het hotel ligt in de voetgangerszone bij de eeuwenoude toegangspoort tot het prachtige centrum van Rocamadour. Het beschikt over een receptie, restaurant, ontbijtruimte, televisieruimte en lift. De kamers, in het naastgelegen gebouw, zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en telefoon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 

10 dagen Dordogne, Rocamadour

29 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
29 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,1
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,8
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:45:06 | 0,66 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch