10 dagen Dordogne, Rocamadour

vanaf € 699,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Twee grote rivieren, de Dordogne in het noorden en de Lot in het zuiden, begrenzen het prachtige gebied, waar Bolderman Excursiereizen u met deze reis heen brengt. Beide rivieren hebben het zachte kalksteen in deze streek uitgeslepen en creëerden daarmee een betoverend rivierenlandschap. Op de imposante heuvels ziet u indrukwekkende burchten en kastelen en tegen de hellingen ‘hangen’ lieflijke stadjes. U verblijft tijdens deze reis in het middeleeuwse bedevaartstadje Rocamadour, in Hôtel du Lion d’Or, gelegen direct naast de eeuwenoude toegangspoort van het prachtige stadje. Vanuit ons hotel maken wij de mooiste excursies, zoals een bezoek aan de authentieke stadjes Sarlat en La Roque-Gageac, bekend om de okergele gevels uit zandsteen, het vestingstadje Domme, het schilderachtige Saint-Cirq-Lapopie en de geheimzinnige grotten Pech Merle en Gouffre de Padirac. Natuurlijk maakt u ook kennis met de producten van deze streek zoals truffels, walnoten, wijn en geitenkaas. Ontdek de Dordogne in Frankrijk en boek deze prachtige reis bij Bolderman Excursiereizen!

  • Saint-Cirq-Lapopie
  • Martel en Brive la Gaillarde
  • Optioneel Sarlat en Domme
  • Optioneel Gouffre de Padirac
  • Proef de streekproducten
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Dordogne, Rocamadour

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat de excursiereis naar Rocamadour beginnen. Met verschillende stops rijden wij naar Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Rocamadour

Na het ontbijt vervolgen we onze route. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rocamadour. Na de kamerindeling kunt u zich nog opfrissen voordat u aan tafel gaat voor het diner.

Maandag: Rocamadour, Collonges-la-Rouge en Turenne

Vandaag gaat u onder leiding van een Nederlandssprekende gids het op een rots gelegen stadje Rocamadour verkennen. Na Lourdes is Rocamadour de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De tombe van Sint-Amadour en de Zwarte Madonna van Rocamadour zijn de belangrijkste redenen voor een bedevaart. Boven op de rots ligt een burcht. Via een steil slingerend pad of via een lift (niet inclusief) kunt u dit heiligdom bereiken. ’s Middags brengen we een bezoek aan Collonges-la-Rouge, een bijzonder dorpje dat vrijwel in zijn geheel gebouwd is met rood zandsteen. Op de terugweg houden we nog een stop in Turenne. Dit dorpje is bekend vanwege haar kenmerkende ligging op de top van een rots.

Dinsdag: Grotten Gouffre de Padirac en het bijenmuseum

Vandaag gaan we naar de Gouffre de Padirac, die u kunt bezoeken. Een spleet in het kalkzandsteen, zo’n 246 meter diep, voert naar een reeks grotten. Met de lift of trap daalt u af tot op de bodem van deze spectaculaire grot, het begin van een uitgebreid gangenstelsel. U wandelt naar een onderaardse rivier, vanwaar u een boottochtje maakt. Onderweg ziet u meertjes en prachtige stalagmieten en stalactieten. Op de terugweg maken wij een stop net voor Rocamadour. Hier heeft u de mogelijkheid om het bijenmuseum te bezoeken, waar 300 m² gewijd is aan de bijenkorf en haar producten. Het toont de geheimen van een bijenkorf, het leven van bijen en de bijenteelt door de geschiedenis heen.

Woensdag: Vrije dag of Sarlat, La Roque-Gageac en Domme (zie Bolderman Pluspakket)

U heeft vandaag een vrije dag. Met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, gaan wij naar het middeleeuwse stadje Sarlat-la-Canéda. De gehele binnenstad is een monument op zich. U ziet de indrukwekkende kathedraal St. Sacerdos, de beroemde Lanterne des Morts en het prachtige huis van de schrijver Étienne de La Boétie. Rondom de Place de la Liberté liggen veel huizen met prachtige okergele gevels. We vervolgen onze weg naar La Roque-Gageac, een schilderachtig plaatsje met één van de mooiste dorpsgezichten van de Dordogne. Het dorp was ooit een belangrijke haven, vol gabarres (traditionele rivierschepen). Met zo’n gabarre gaan we een mooie vaartocht maken over de Dordogne. ’s Middags brengen wij een bezoek aan Domme. Dit vestingstadje ligt hoog op een rots en biedt een prachtig uitzicht over het dal van de rivier de Dordogne. Aan de ene kant ziet u de Cingle de Montfort en aan de andere kant het indrukwekkende kasteel van Beynac. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Martel en Brive la Gaillarde

Vandaag bezoeken wij de oude hoofdstad van de Vicomté de Turenne, Martel, bekend als de stad met zeven torens. U kunt hier een leuke wandeling door het centrum maken, waarbij u onder andere het Palais de la Raimondi, de Place de la Halle, de tour de Tournemire, een vierkante toren waar vroeger een gevangenis in gevestigd was, en de kerk van Saint-Maur ziet. U kunt in Martel ook een treinrit met de Truffadou maken (niet inclusief), een oude stoomtrein, die over een uit de rotsen gehouwen spoorlijn rijdt. Het spoorlijntje werd in het verre verleden gebruikt om de truffels te vervoeren. Aansluitend rijden we naar Brive la Gaillarde dat bekend staat om zijn historische monumenten en charmante straatjes. In Brive la Gaillarde bezoeken we destilleerderij Denoix, waar u kunt zien hoe de drankjes door de eeuwen heen zijn gemaakt.

Vrijdag: Vrije dag

Natuurlijk kunt u deze dag doen wat u wilt. Maar als wij u een tip mogen geven, bezoek dan 's middags het Ecopark le Rocher des Aigles! Het park ligt vlakbij het kasteel van Rocamadour. U kunt hier een adembenemende show bijwonen van adelaars, gieren, wouwen en valken. In het park vindt u ook ara’s, kaketoes, amazonepapegaaien, edelpapegaaien en grijze roodstaarten. Een fantastische belevenis. 's Middags heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijnproeverij in het hotel.

Zaterdag: Figeac, Saint-Cirq-Lapopie en de grot Pech Merle

Na het ontbijt vertrekken we naar de historische stad Figeac. Hier is op zaterdag de wekelijkse markt, waar u veel lokale producten kunt vinden. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Saint-Cirq-Lapopie. U kunt op eigen gelegenheid rondkijken in dit lieflijke stadje, dat steil tegen de bergwand aan de rivier de Lot is gebouwd. Aansluitend rijden we naar de grot Pech Merle, die u kunt bezichtigen. In 1922 werd deze grot door twee jongens ontdekt. In de grot ziet u over een lengte van 1,5 kilometer meer dan 20.000 jaar oude prehistorische schilderingen van bizons, mammoeten, paarden en vrouwenfiguren. Neemt u een trui of een vest mee, want in de grot is de constante temperatuur ca. 10 graden.

Zondag: Rocamadour - Midden-Frankrijk

Wij nemen helaas weer afscheid van Rocamadour en de prachtige Dordogne streek. Via de Franse autowegen rijden wij naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting van deze reis.

Maandag: Midden-Frankrijk - Nederland

De laatste etappe naar Nederland. Op ons centrale overstappunt, waar wij aan het eind van de middag aankomen, wacht u nog een goed verzorgd afscheidsbuffet. Daarna gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Dordogne, Rocamadour

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hôtel du Lion d’Or, Rocamadour

Het hotel ligt in de voetgangerszone bij de eeuwenoude toegangspoort tot het prachtige centrum van Rocamadour. Het beschikt over een receptie, restaurant, ontbijtruimte, televisieruimte en lift. De kamers, in het naastgelegen gebouw, zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Overnachtingshotel Midden-Frankrijk

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Jaqueline

Rocamadour. Gouffre de Padirac.
Prachtige verkoelende boottocht in de onderaardse grotten.

Reisverhaal Diny

Maandag teruggekomen van een fantastische reis naar de Dordogne. Alle lof voor chauffeur Marcel, veel ervaring, humor, aanwezig als het moet, maar niet té. En zn stuurkunsten.... pfff respect voor de bochten die hij daar moet maken bij/in het tunneltje en voor het hotel! Leuke groep mensen, mooie excursies, weer top geregeld door Bolderman. We zijn vaker mee geweest, altijd goed georganiseerd, wij zijn blij met Bolderman 👍 Marcel, mocht je dit lezen: nogmaals bedankt en nog een mooi seizoen verder, ga lekker zo door, dan hebben de volgende gasten ook een mooie vakantie!

Reisverhaal A. Pauelsen

Enkele foto's van de reis 10 dagen Rocamadour vanaf 30 juli.

Reisverhaal Erica

Foto 1 Heteluchtballon boven  Rocamadour.
Foto 2 Brive-la-Gaillarde is een mooi plaatsje in de Dordogne.
Foto 3 Op de terugreis nog even Orléans bezoeken.

De Dordogne is een hele mooie reis. Elke dag genoot ik van het uitzicht. Het was in één woord geweldig.

Reisverhaal Corrie

Wij zijn in juni naar Rocamadour geweest. Een prachtige reis.
Foto 1 en 2 is Rocamadour bij dag en avond.
Foto 3 en 4 is varen met een Gabarre op de Dordogne.
Foto 5 is in Colonges - la - Rouge. Een prachtig stadje met alle huizen van rode steen.
We hebben er heel erg van genoten.

Reisverhaal Ad

Rocamadour is gebouwd op een rots en op een volgende niveaus aan de klifzijde zijn gebouwd, huizen, kerken en "de Blikvanger van deze plaats", een burcht. Deze rots hebben we ook bezocht. Vanuit het dorpje Rocamadour bezochten we verschillende bezienswaardigheden, in de buurt en op kleine afstand van Rocamadour. Leuke kleurrijke en middeleeuwse dorpjes en prachtige grotten. Op onze vrije dag bezochten we een geweldige Roofvogelshow in het dorp. Een ontspannen reis met het bezoeken van leuke dorpjes en grotten. En, we hadden een leuk en gezellig reisgezelschap.  

Reisverhaal Titia

Hallo Allemaal,Wij hadden een heerlijke vakantie in Rocamadour,in de Dordogne in Frankrijk.
Hierbij het Kasteel van Rocamadour in de avondzon.Prachtig.
Avond zon op het kasteel in het dorpje Rocamadour. Prachtige reis naar de Dordogne in Frankrijk.

Reisverhaal Magda

Deze  foto gemaakt in rocomandour in mei
Bij ons hotel uitzicht was prachtig super vakantie

Reisverhaal Corry en André

Hierbij is een foto gevoegd gemaakt tijdens de prachtige excursiereis DORDOGNE, ROCAMADOUR in september jl. Alles zat mee tijdens deze reis. Onze uitstekende chauffeur/reisleider Mario, een zeer prettige grote groep en heel veel mooie interessante excursies naar leuke prachtig gelegen stadjes, een boottocht op de Dordogne, 2 bezoeken aan fraaie grotcomplexen, een geitenfarm, een farm waar produkten van walnoten gemaakt worden en een demonstratie truffels zoeken met een hond. Wij verbleven in het zeer prettige hotel LION D'OR in ROCAMADOUR met 's ochtends een prima ontbijtbuffet en 's avonds een 3 gangen keuze diner. Ook het weer werkte goed mee. Dus een reis die wij kunnen aanbevelen.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:25:25 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch