telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Ierland, the Wild Atlantic Way

Deze indrukwekkende reis brengt u naar de mooiste plekjes van Ierland. Aan de westkust toont Ierland zich ongetemd, mysterieus en ruw. Metershoog torenen de golven van de Atlantische Oceaan zich boven de kust uit, voor ze met veel gebulder op de steile rotsen uiteenspatten. Deze wilde, door de wind geteisterde kustregio, werd door een prachtige kustroute ontsloten: de Wild Atlantic Way. Tijdens deze indrukwekkende rondreis Ierland, the Wild Atlantic Way ziet u de machtige Giant’s Causeway, een unieke verzameling van 38.000, meestal zeshoekige basaltzuilen. In het Graafschap Donegal, waar we één van de mooiste regio's bezoeken, namelijk het schiereiland Inishowen, begint de Wild Atlantic Way. We zien o.a. het ongerepte en wilde landschap van de Connemara met de prachtige Kylemore Abbey. Via het geheimzinnige maanlandschap van The Burren en de spectaculaire Cliffs of Moher komen we in het Zuidwesten van Ierland, waar u mee kunt naar de Ring of Kerry, Ierlands meest bekende route langs de kust. Ierland, een land om in je hart te sluiten!

 • Bezoek Giant's Causeway
 • Bezoek de Burren en Cliffs of Moher
 • Rondrit Ring of Kerry
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Ierland the Wild Atlantic Way

Maandag: Nederland - omgeving Coventry

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Engeland rijden we naar ons hotel in de omgeving van Coventry voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Coventry - Monaghan

Via Birmingham en Noord-Wales rijden we naar Holyhead voor de overtocht naar Dublin, de hoofdstad van de republiek Ierland. Via Drogheda gaat de route verder naar ons hotel in Monaghan voor het diner en de overnachting.

Woensdag: Monaghan - Giant’s Causeway - Derry - Letterkenny

Na het ontbijt rijden wij eerst naar de wereldberoemde Giant’s Causeway. De Causeway bestaan uit een enorme hoeveelheid basaltblokken, veelal zeshoekig gevormd. De legende zegt dat dit een pad naar Schotland was, gebouwd door een reus. In de loop van de middag brengen wij u naar de plaats Derry, waar u een interessante wandeling kunt maken over de 17e-eeuwse stadsmuren en door het oude centrum. Bezienswaardig zijn o.a. de Guildhall en de Peace bridge. Vervolgens rijden we verder naar de omgeving van Letterkenny, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Het schiereiland Inishowen

Vandaag brengen wij u naar één van de mooiste regio’s van Ierland, het schiereiland Inishowen, het begin van de Wild Atlantic Way. Wij rijden naar het plaatsje Buncrana, waar we een prachtig uitzicht hebben op Lough Swilly. Via de adembenemende Mamore Gap komen we in het pittoreske marktplaatsje Clonmany. Bij Ballyliffin kunt u Doagh Famine Village bezoeken, waar u de indrukwekkende geschiedenis van de grote hongersnood te horen en te zien krijgt. Daarna rijden we via Carndonagh naar Malin Head waar u een wandeling over de spectaculaire klippen kunt maken .Via een mooie route rijden we vervolgens terug naar Letterkenny.

Vrijdag: Letterkenny - Slieve League - Donegal - Castlebar

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan nog één van de mooiste streken van Ierland, Donegal. We beginnen met de Slieve League, een berg aan de kust van de Atlantische Oceaan. Met een hoogte van 601 meter is het één van de hoogste zeekliffen op het eiland Ierland. Hoewel deze kliffen veel minder bekend zijn dan bijvoorbeeld de Cliffs of Moher, zijn ze ongeveer drie keer zo hoog. Soms lijkt Donegal wel een land op zich in plaats van één van de vele county's. Na dit adembenemende bezoek vervolgen we onze weg door Donegal, één van de drie graafschappen in Ulster die geen deel uitmaken van Noord-Ierland. Historisch staat het gebied Donegal ook bekend als Tyrconnell. Donegal ligt in het afgelegen noordwesten van het eiland en is extra geïsoleerd door het ruige landschap, de landwegen en een grillige kustlijn. Er zullen waar mogelijk enkele mooie fotostops gehouden worden aan deze Wild Atlantic Way. In de loop van de middag rijden we verder naar Castlebar voor diner en overnachting.

Zaterdag: Omgeving Castlebar - Connemara - de Burren - Cliffs of Moher - Ennis

Vandaag staat eerst het klooster en voormalig landhuis Kylemore Abbey op ons programma. Het ligt vlakbij het dorp Letterfrack in Connemara, als een bijzondere oase in dit zo eenzame en verlaten gebied. Oorspronkelijk werd Kylemore gebouwd als kasteel, maar werd later verkocht aan de nonnen uit Ieper in België, die er een abdij in vestigden. Via Galway rijden we verder naar de Burren, waar u de bekende Poulnabrone Dolmen kunt bezichtigen. Poulnabrone Dolmen is een hunebed daterend uit de periode tussen 4200 en 2900 voor Christus. De bodem in de Burren bestaat uit grote kalksteenplaten, waartussen bijzondere plantjes groeien. U waant zich hier op de maan. Aansluitend rijden we naar Ballyvaughan, waar we aan de kust even pauzeren voor een kopje koffie of thee. Via een prachtige route langs de kust van de Atlantische Oceaan gaat de tocht naar de beroemde en majestueuze Cliffs of Moher. Hier krijgt u tijd om van deze zeven, bijna loodrecht uit de zee oprijzende rotsen, te genieten. Vervolgens brengen wij u naar de plaats Ennis, waar wij 2 nachten zullen verblijven.

Zondag: Vrije dag of Arran Islands inclusief boottocht

Vandaag is een dag om heerlijk bij te komen. U kunt op eigen gelegenheid Ennis verkennen of een heerlijke wandeling maken. Als het weer het toelaat, organiseert uw chauffeur vandaag (bij deelname van minimaal 25 personen) een mooie excursie. Met een lokale bus rijden we naar Doolin om daar met de boot over te steken naar Inisheer, één van de Arran Islands. Na een verblijf van ca. 2 uur op het eiland varen we via de Cliffs of Moher terug naar Doolin. Kosten ca. € 32,00 p.p. (te betalen aan uw chauffeur).

Maandag: Ennis - Bunratty Castle - Dingle - Ballyvourney

Niet ver van Ennis ligt het prachtige Bunratty Castle & folkpark, dat u kunt gaan bezoeken. Het kasteel kent een indrukwekkende geschiedenis en in het interessante museumdorp krijgt u een indruk van het plattelandsleven in deze streek van rond 1900. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en rijden naar Dingle. In de haven van dit vissersplaatsje liggen de pastelkleurige vissersboten en de gevels in het centrum zijn zo mogelijk nog kleuriger. De kerk van het stadje is van rossige stenen gebouwd. In de loop van de middag verlaten we Dingle en rijden we verder. Bij het plaatsje Inch Beach genieten we van het uitzicht over de ver in zee uitstekende landtong. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons hotel in Ballyvourney, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Vrije dag of Ring of Kerry (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Heeft u het Pluspakket geboekt, dan gaat u mee naar één van de hoogtepunten van onze reis, namelijk de Ring of Kerry. Tijdens deze tocht krijgt u adembenemende vergezichten over bergen, dalen, klippen en de oceaan te zien. Via Killarney en Killorglin brengen wij u naar Cahersiveen, de geboorteplaats van de Ierse vrijheidsstrijder Daniel O’Connell. Vandaar gaat de tocht via Waterville naar de Coomaskista-pas, waar u kunt genieten van een weids uitzicht over de oceaan. Via het gezellige plaatsje Sneem gaat de route verder naar de Ladies View, genoemd naar de hofdames van koningin Victoria, die daar stopten om het uitzicht over de meren van Killarney te bewonderen. Via de Torc waterval en Muckross House rijden we terug naar ons hotel in Ballyvourney.

Woensdag: Ballyvourney - Cobh - Waterford

Vandaag rijden we via een mooie route naar Cork, waarbij we een korte stop houden bij Blarney Castle. We vervolgen onze weg naar de voorhaven van Cork, het plaatsje Cobh. Hier heeft het beroemde stoomschip Titanic voor het laatst aangemeerd op weg naar zijn ondergang. Vervolgens gaat de route verder naar ons hotel in Waterford voor diner en overnachting.

Donderdag: Waterford - omgeving Londen

Na het ontbijt vertrekken we naar Rosslare Harbour, waar we inschepen op de ferry naar Pembroke in Wales. In Pembroke aangekomen, rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van London voor diner en overnachting.

Vrijdag: Omgeving Londen - Nederland

De laatste dag alweer. We rijden naar Dover voor de ferryovertocht naar Calais. Vandaar rijden we via België naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van de servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Ierland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Ierland wordt betaald met de Euro, in Noord-Ierland betaalt men echter met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Ierland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 220V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Ierland.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Ierland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +0, het is in Ierland één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Ierland wordt zowel Engels als Iers gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Ierland liggen hoger dan in Nederland.

Reisverhaal Theo

!2 dagen the wild atlantic way fantastische mooie reis, met fijne chauffeur leuk gezelschap .Groen Ierland met mooie kusten en dorpen wat een prachtig land.

Reisverhaal Piet & Leni

Foto 1: We maakten een stop voor een bezoek aan Malin Head het noordelijkste puntje van Ierland.
Foto 2: Een spectaculaire wandeling over de klippen van Malin Head.
Foto 3: Zeeklif „Slieve League” in de streek Donegal is één van de hoogste met zijn 601 meter.
Foto 4: Op een berg  "Slieve League” aan de Wild Atlantic Way is een leefgebied voor vele schapen. Soms willen ze wel eens even voor je poseren.
Foto 5: Al die toeristen is mooi, maar moet niet ten kosten gaan van mijn middag tukkie.
Foto 6: Vlak bij het dorp Letterfrack in Connemara bezoeken wij een voormalig landhuis, nu een klooster, Kylemore Abbey.

Reisverhaal Marijke

Hierbij mijn mooiste foto's van de rondreis die ik gemaakt heb samen met een vriendin door Ierland '' The Wild Atlantic Way" 1e foto bij de prachtige klippen Teileann-Croaghlin hier hebben we rond geklommen en genoten van het schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan 2e foto is bij de Cliffs of Moher is inmiddels wel toeristisch maar geweldig en het weer was prachtig dat is genieten. 3e foto is bij Renvyle-Kylemore Abbey een mooie plek waar je het kasteel kan bezichtigen en naar de mooie tuinen kan in een rustige omgeving.

Reisverhaal Romain

he Wild Atlantic Way, Dit was een mooie rondreis van 8-07-2019 t/m 19-07-2019 met een goede chauffeuse/reisleidster Marleen Bruin. Marleen heeft ons veilig en vakkundig, bijna al de mooiste plekjes van Ierland en de Wild Atlantic Way laten zien. Ook een bezoek aan de Arran Islands was een prachtige excursie. Deze reis kan ik aan iedereen aanbevelen…

Reisverhaal Wim Ros

The Wild Atlantic Way. Tijdens deze reis schitterende dingen gezien en ook de ierse bevolking beter leren kennen doormiddel van spontane gesprekken op straat. Bezienswaardigheden ten overvloede…The Burren en The Cliffs van Moher waren voor mij de hoogtepunten. Mede door het mooie weer, hadden wij als Reisgezelschap het genoegen om ook The Ring of Kerry in volle bloei te zien. Volgens onze reisleidster hadden wij het geluk aan onze zijde…. Deze 12 daagse reis is een must voor elke natuurliefhebber….maar ook de historie van het land komt ook tot uiting in de mooie haventjes die je aandoet….

Reisverhaal Inet

Hierbij 2 mooie foto’s van de fantastische reis Wild Atlantic Way langs de kust van Ierland afgelopen zomer. Het was moeilijk om van alle kalenderplaatjes de mooiste te kiezen. 
foto 1 Kylemoore Abbey
foto 2 Ring of Kerry (Bantry Bay)
Het is een reis die we iedereen van harte aan kunnen bevelen!

Reisverhaal Hennie

Deze foto is gemaakt tijdens de rondreis. Wild atlantic way van 3 sept t/m 12 sept 2018. Onze geweldige chauffeuse Marleen. Heeft ons heel veel laten zien. We hebben zon regen wind gehad. Maar dat mocht de pret niet drukken. Deze lucht zag ik onderweg vanuit de bus genomen.

Reisverhaal Fam. Witteveen

Net weer thuis van een prachtige vakantie in Ierland. The Wild Atlantic Way. Wat een schitterend land. Vooral de kusten. Een van onze hoogtepunten was Mizen Head.  Je komt hier ogen en tijd tekort. Bijgaand ook een van de foto`s van de Atlantic Way waar wij ontzettend hebben genoten. Hier wilden wij nog uren blijven. Dit moeten we meer mensen laten zien. Geniet met ons mee!
 

Reisverhaal Joke

Hallo gisteren terug gekomen van de eerste prachtige reis The wild Atlantic way, in een woord geweldig mede dankzij Marleen onze reisleidster, ze heeft zelfs een mooie Celtic steps avond voor ons georganiseerd. Zeker een aanrader

Reisverhaal Ton

Op onze laatste dag in Ierland van onze Wild Atlantic Way busreis, bezochten we Mizen Head. Het is uiterste zuid-westen van Ierland met prachtige vergezichten om nooit te vergeten.

Reisverhaal Ton

kleine impressie van onze reis De Wild Atlantic way. Een leuk gezelschap veel gezien van de natuur .
Mede door onze buschauffeur / reisleidster Marleen bruin.

12 dagen Ierland, the Wild Atlantic Way

135 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
137 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,7
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
20:19:50 | 0,79 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch