telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen Ierland the Wild Atlantic Way

vanaf € 799,-
vertrekdata en prijzen

Deze nieuwe reis brengt u naar de mooiste plekjes van Ierland. Aan de westkust toont Ierland zich ongetemd, mysterieus en ruw. Metershoog torenen de golven van de Atlantische Oceaan zich boven de kust uit, voor ze met veel gebulder op de steile rotsen uiteenspatten. Deze wilde, door de wind geteisterde kustregio, werd door een prachtige kustroute ontsloten: de Wild Atlantic Way. Als we in Ierland aangekomen zijn, bezoeken we eerst de machtige Giant’s Causeway, een unieke verzameling van 38.000, meestal zeshoekige basaltzuilen. Via de stad Derry brengen we u naar het Graafschap Donegal, waar we genieten van het Glenveagh National Park, de bijzondere natuur, middeleeuwse kerken en kleine kustdorpjes. Voorts bezoeken we het ongerepte en wilde landschap van de Connemara met de prachtige Kylemore Abbey. Via het geheimzinnige maanlandschap van The Burren en de spectaculaire Cliffs of Moher komen we in het Zuidwesten van Ierland, waar we kunnen genieten van de subtropische plantengroei en de woeste kust bij Mizen Head. Ook bezoeken we de Wicklow Mountains en de historische stad Kilkenny. Ierland, een land om in je hart te sluiten!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - omgeving Londen

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via België naar Calais, waar we inschepen op de ferry voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Engeland rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Londen voor diner en overnachting.

Dinsdag: Omgeving Londen - Dublin

Via Birmingham en Noord-Wales rijden we naar Holyhead voor de overtocht naar Dublin, de hoofdstad van de republiek Ierland. Na een korte rit door de stad komen we aan bij ons hotel, waar we 1 nacht zullen verblijven.

Woensdag: Dublin - Giant’s Causeway - Derry - Letterkenny

Na het ontbijt rijden we via Ballymena en Ballycastle naar de kust, waar we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Giant’s Causeway. De Causeway bestaan uit een enorme hoeveelheid basaltblokken, veelal zeshoekig gevormd. De legende zegt dat dit een pad naar Schotland was, gebouwd door een reus. In de loop van de middag brengen we u naar de plaats Derry, waar u een wandeling kunt maken over de stadsmuren en door het interessante oude centrum. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Letterkenny, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Donderdag: Glenveagh National Park en Dunlewey

Vandaag brengen we een bezoek aan het Glenveagh National Park. Als we Letterkenny verlaten hebben, rijden we door een bijzonder natuurgebied naar het ruige National Park, dat 16.000 ha. groot is en bestaat uit bergen, meren, bossen en moerassige veengebieden. Een rijke industrieel heeft hier het stijlvolle Glenveagh Castle gebouwd. Na dit bezoek brengen we u via een prachtige route naar het plaatsje Dunlewey, waar Gaelisch wordt gesproken. Hier kunt u de lunch gebruiken en een interessante demonstratie over het weven van tweed bijwonen. Daarna rijden we via een mooie route terug naar Letterkenny.

Vrijdag: Letterkenny - Connemara National Park - Tuam/Castlebar

We bezoeken deze dag één van de mooiste streken van Ierland, de Connemara. Via de mooie plaatsjes Sligo en Westport bereiken we dit prachtige gebied. U geniet van het prachtige woeste en ruige landschap. Dan komen we bij Kylemore Abbey, een bijzondere oase in dit zo eenzame en verlaten gebied. Oorspronkelijk werd Kylemore gebouwd als kasteel, maar werd later verkocht aan de nonnen uit Ieper in België, die er een abdij in vestigden. Na het bezoek aan het kasteel en de prachtige tuinen rijden we naar het kustplaatsje Clifden, waar u een wandeling kunt maken door dit gezellige stadje. Daarna gaan we naar de plaats Tuam voor diner en overnachting.

Zaterdag: Tuam - The Burren - Cliffs of Moher - Ennis

De tocht van vandaag is één van de hoogtepunten van deze reis! Via Galway brengen we u naar The Burren, waar we de bekende Poulnabrone dolmen gaan bezoeken. De bodem in The Burren bestaat uit grote kalksteenplaten, waartussen bijzondere planten groeien. U waant zich op de maan. Daarna rijden we naar Ballyvaughan, waar we aan de kust even pauzeren. Via een prachtige route langs de kust van de Atlantische Oceaan gaat de tocht naar de beroemde en majestueuze Cliffs of Moher. Hier krijgt u ruim de tijd om van deze zeven, bijna loodrecht uit de zee oprijzende, rotsen te genieten. Vervolgens brengen we u naar de plaats Ennis, waar we 2 nachten zullen overnachten.

Zondag: Vrije dag

U kunt eerst wat uitslapen en na het ontbijt een interessante wandeling onder leiding van een lokale gids door het mooie stadje Ennis maken. ’s Middags kunt u gebruik maken van de diverse faciliteiten van het hotel, zoals bijvoorbeeld het zwembad.

Maandag: Ennis - Bunratty Castle - Killarney National Park - Kenmare

Niet ver van Ennis ligt het prachtige Bunratty Castle, dat we met u gaan bezoeken. Ook nemen we een kijkje in het interessante museumdorp, waar u een indruk krijgt van het plattelandsleven in deze streek van rond 1900. Via Adare, waar een paar prachtige cottages staan, rijden we naar de Aghadoe Heights, waar u een prachtig uitzicht heeft over de meren van Killarney. Daarna rijden we via een mooie route door het Killarney National Park en langs Molls Gap naar het gezellige plaatsje Kenmare, waar een bijzondere Stone Circle te zien is. We logeren in het Kenmore Bay Hotel in Kenmare.

Dinsdag: Kenmare - Mizen Head - Clonakilty - Bunclody

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar het plaatsje Glengariff, waar door de beschutte ligging subtropische planten groeien. Vandaar brengen we u naar Mizen Head op het uiterste zuidwestelijke puntje van Ierland. De zee is hier woest en gevaarlijk; menig schip is voor deze kust vergaan. Bij de voormalige vuurtoren is een bezoekerscentrum, vanwaar u het oude radiostation kunt bezoeken. De wandeling over de brug is prachtig en het uitzicht spectaculair. Via Skibbereen en Clonakilty, waar we pauzeren, rijden we naar de voorhaven van Cork, het plaatsje Cobh. Hier heeft het stoomschip Titanic voor het laatst aangemeerd op weg naar zijn ondergang. Vervolgens via Waterford naar Bunclody, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Wicklow Mountains, Glendalough en Kilkenny

Inmiddels hebben we bij Cork afscheid genomen van de Wild Atlantic Way. We brengen u vandaag eerst naar de Wicklow Mountains, door de inwoners van Dublin 'de tuin van Ierland' genoemd.
Hier bezoeken we Glendalough, waar volgens de legende Saint Kevin gewoond zou hebben. In het hart van deze wilde, bergachtige streek bij twee prachtige meren staan de overblijfselen van zeven kerken van meer dan 1200 jaar oud. Ook vindt u er een 'round tower' uit de 9e eeew, van 31 meter hoog. ’s Middags brengen wij u naar Kilkenny, een juweeltje van middeleeuwse gebouwen en huizen. U kunt hier het prachtige kasteel bezoeken en een boeiende wandeling maken over de Historische Mijl die eindigt bij de prachtige St. Canice Kathedraal. In de gezellige winkelstraten kunt u natuurlijk ook even winkelen. Aan het eind van de middag keren we terug naar Bunclody.

Donderdag: Bunclody - overtocht Rosslare-Pembroke - omgeving Londen

We rijden naar Rosslare Harbour, waar we inschepen op de ferry naar Pembroke in Wales. In Pembroke aangekomen, rijden we via Cardiff en Swindon naar de omgeving van London voor diner en overnachting.

Vrijdag: Omgeving Londen - Nederland

De laatste dag alweer. We rijden naar Dover voor de overtocht naar Calais. Vandaar rijden we via België naar Nederland, waar u op het centrale overstappunt een afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van de servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandighteden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Joke

Hallo gisteren terug gekomen van de eerste prachtige reis The wild Atlantic way, in een woord geweldig mede dankzij Marleen onze reisleidster, ze heeft zelfs een mooie Celtic steps avond voor ons georganiseerd. Zeker een aanrader

Reisverhaal Fam. Witteveen

Net weer thuis van een prachtige vakantie in Ierland. The Wild Atlantic Way. Wat een schitterend land. Vooral de kusten. Een van onze hoogtepunten was Mizen Head.  Je komt hier ogen en tijd tekort. Bijgaand ook een van de foto`s van de Atlantic Way waar wij ontzettend hebben genoten. Hier wilden wij nog uren blijven. Dit moeten we meer mensen laten zien. Geniet met ons mee!
 

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:08:39 | 0,13 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch