telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

10 dagen Istrië Opatija

vanaf € 399,-
vertrekdata en prijzen

Op het schiereiland Istrië, dat zowel tot Slovenië als tot Kroatië behoort, ligt onze bestemming Opatija, aan de voet van de 1400 meter hoge berg Ucka. Opatija is vanwege de beschutte ligging en de nabijheid van de zee een geliefd vakantie- en kuuroord. Opatija ligt aan de zogeheten bloemenrivièra. Deze naam bloemenrivièra is natuurlijk niet toevallig. Dit deel van de kust is bekend om de uitbundige weelde aan subtropische bloemen en planten, waarvan bijna altijd wel een deel in bloei staat. Dit komt doordat dit deel van de kust, met als belangrijkste plaats Opatija, door de hoge bergen in het noorden tegen koude winden is beschermd. Een schilderachtige bebouwing strekt zich uit over een lengte van 4 kilometer langs de Adriatische zeekust. Men kan er heerlijk wandelen over de in totaal 11 kilometer lange promenade en genieten van de subtropische plantengroei. Tevens kunt u vanuit Opatija boottochten maken naar de voor de kust liggende eilanden Krk en Cres. Ook ‘s avonds is er genoeg te doen in Opatija: er is een casino en er worden gezellige avonden georganiseerd met muziek, toneel en folklore. Het afwisselende excursieprogramma tijdens deze busreis zorgt ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt. Hoogtepunten van deze excursiereis zijn ongetwijfeld het bezoek aan de wereldberoemde druipsteengrotten van Postojna en de Plitvice Meren.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Zuid-Duitsland

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Opatija

We vervolgen onze reis en al snel bereiken we Oostenrijk, waarna we de route via Salzburg en de Tauernautobahn kiezen. We rijden door een prachtig berglandschap en passeren bekende plaatsen als Spittal en Villach, waarna we bij de grens met Slovenië komen. We arriveren voor het diner in Opatija.

Woensdag: Krk (zie Bolderman Pluspakket)

Vanmorgen kunt u eerst op uw gemak ontbijten en in de loop van de ochtend rijden we via Rijeka over de Titobrug naar het 38 kilometer lange eiland Krk. Hier zien we o.a. de pittoreske plaatsjes Malinska, Krk en Vrbnik, waar we een wijnkelder bezoeken.

Donderdag: Plitvice Meren (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, vertrekken na het ontbijt naar de Plitvice meren. Overweldi­gend is het zicht op de meren, die op verschillende hoogtes liggen, waardoor een groot aantal watervallen zijn ontstaan. Het geheel is tot Nationaal Park verklaard. Mooi aangelegde wandelpaden voeren u langs watervallen, rotswanden en azuurblauwe meertjes. Het geheel ligt in weelderig groen van bossen en struiken.

Vrijdag: Vrije dag of Postojna (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt de dag in Opatija zelf indelen of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar Postojna. Hier bevindt zich de Postojna Jama, het grootste en meest indrukwekkende grottencomplex van Europa. Het is zó groot dat een gedeelte van de onderaardse weg per treintje wordt afgelegd. Een gids vertelt onderweg over alle wetenswaardigheden die bij dit fascinerende natuurverschijnsel horen. Onderweg stoppen we om te voet de mooiste druipsteenvormen te bekijken. Tip: trek vandaag goede wandelschoenen aan en neem een vest of trui mee, want in de grotten heerst een constante temperatuur van circa 10 graden.

Zaterdag: Rovinj en Porec

Vandaag maken we een mooie tocht over het schiereiland Istrië. Via de Ucka Tunnel en langs Paz en Pazin naar Porec, de plaats die wij later op de dag bezoeken. Vanaf hier verder landinwaarts via Zminje naar het aan de westkust gelegen vissersplaatsje Rovinj, dat fotogeniek gelegen is op een landtong in zee. ‘s Middags bezoeken we het schilderachtige plaatsje Porec, waar u een wandeling door het historische centrum kunt maken. Aansluitend gaan we terug naar Opatija.

Zondag: Vrije dag

Vandaag heeft u de gehele dag voor uzelf. Wilt u heerlijk een dagje aan het strand of op een terrasje zitten, of een mooie wandeling maken? Ook kan uw chauffeur/reisleider een boottocht organiseren.

Maandag: Mošcenice (zie Bolderman Pluspakket)

Vanmorgen vertrekken we om de nabije omgeving te bekijken. We zien het mooie plaatsje Lovran met haar vele laurierheesters en brengen een bezoek aan het oude Mošcenice, een meer dan 1000 jaar oud stadje, gebouwd om piraterij tegen te gaan. Hoog op de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de eilanden van de Kvarnerbocht. In Mošcenice krijgen we een rondleiding o.l.v. een gids (zie Pluspakket). Rond het middaguur komen we weer terug bij ons hotel.

Dinsdag: Opatija - Zuid-Duitsland

Het is tijd om de terugreis te aanvaarden. Na afscheid te hebben genomen van ons hotel rijden we via Ljubljana en de Karawankentunnel of de Loiblpas naar Oostenrijk. Vervolgens over de Tauernautobahn richting Salzburg, waar we de grens oversteken naar Duitsland. Aan het einde van de middag komen we bij het hotel in Zuid-Duitsland aan voor diner en overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland, waar u ter afsluiting van de reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Dick

van 26-6-2017 tot 5-7-2017 zijn we naar Opatija geweest. 
Jan (l) was onze chauffeur. Het was een geweldige reis.
Dank aan alle reisgenoten het was fantastisch

Reisverhaal Marjolein

Bijgaand een foto die genomen is tijdens onze Boldermanvakantie in Opatija. Mijn vriend en ik hebben de busreis van Bolderman geboekt en hebben een heerlijke vakantie gehad met diverse excursies. De foto is genomen in het Nationaal Park Plicivemeren wat een van de mooiste excursies was tijdens onze reis. We hebben genoten van een goed verzorgde vakantie.
 

Reisverhaal Anja

10 daagse reis Opatija Kroatië.
Geweldig!

Reisverhaal Anja

Hierbij een foto van de Madolina bij nacht in Opatija Kroatië.
Gemaakt tijdens de geweldige reis Opatija kroatië 2017 die wij al jaren maken met Bolderman.
Hoop er nog vele malen naar toe te kunnen gaan.
 

Reisverhaal Anneke

Wij zijn van 21 t/m 30 augustus 2017 met Bolderman reizen naar Opatija Istrie geweest. Veel gezien en gedaan. Supervakantie gehad, mede dankzij chauffeur Jan en leuke medereizigers. Wat zeker mooi was op de rondvaartboot zagen we dolfijnen. Schijnt normaal op deze tijd van het jaar niet veel meer voor te komen. Bijgaand enkele foto's in van de Plitvice meren in Kroatie. 

Reisverhaal Sandy

Me vader en ik zijn 31 juli op vakantie gegaan naar Kroatië opatija alles zeer goed geregeld door onze chauffeur ándere we hebben veel gezien echt een mooi land

***Hotel Imperial, Opatija

Dit authentieke en statige hotel ligt in het gezellige centrum van Opatija. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar en restaurant. De kamers beschikken allen over een badkamer met bad of douche en toilet, televisie en telefoon.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:08:01 | 0,88 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch