10 dagen Adriatische Kust light all-inclusive

vanaf € 599,-
Excl. € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Bolderman Excursiereizen is trots op deze mooie excursiereis naar de Italiaanse streken Emilia-Romagna en Le Marche aan de Adriatische Kust. We genieten tijdens deze busreis van de prachtige kuststreek met mooie stranden, maar gaan ook het prachtige binnenland van Italië uitgebreid verkennen. Zo bezoeken we historische steden als Bologna, Ravenna en Urbino en kunt u de indrukwekkende grotten van Frasassi gaan bewonderen. Kortom, een zeer afwisselende reis, die u niet snel zult vergeten!

Bekijk ook onze voordelige 8-daagse najaarsreis Adriatische Kust light all-inclusive >>

  • Excursie San Marino
  • Excursie grotten van Frasassi
  • Bezoek Bologna
  • Bezoek Urbino
  • Bezoek Ravenna
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Adriatische kust light all-inclusive

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - Gabicce Mare

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we via Oostenrijk Italië binnen. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Gabicce Mare aan de Adriatische Kust, waar we zeven nachten zullen verblijven.

Maandag: Vrije dag of San Marino (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of indien u het Pluspakket heeft bijgeboekt bezoeken wij het dwergstaatje San Marino. Het is de oudste republiek van Europa en het zou in de 4e eeuw zijn gesticht door de monnik Marinus. Onder leiding van een gids bezoeken wij het ministaatje van ca. 61 km2 groot. San Marino heeft zijn eigen munt en postzegels, maar ook een eigen voetbalelftal en zelfs een leger van wel 1.000 man. U kunt in San Marino belastingvrij winkelen, de wisseling van de wacht zien bij het Palazzo Pubblico, genieten van de mooie architectuur en de vergezichten. Na dit bezoek rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Bologna

Vandaag rijden we naar Bologna. De stad heeft een bijzonder historisch centrum met prachtige straten met arcaden. Tijdens een wandeling door deze stad kunt u rond de centraal gelegen pleinen Piazza Maggiore en de Piazza del Nettuno de middeleeuwse paleizen en de kerken San Petronio en San Dominico bewonderen. Natuurlijk kunt u ook een museum bezoeken, gezellig winkelen of genieten van een echte cappuccino op één van de vele terrasjes. In de loop van de middag rijden we terug naar Gabicce Mare.

Woensdag: Loreto en de grotten van Frasassi

We gaan na het ontbijt op weg naar een heel bijzonder plaatsje, te weten het door miljoenen pelgrims bezochte stadje Loreto. Het Santa Casa en de bijbehorende basiliek hebben een bijzondere legende en zijn een bezoek zeker waard. Vervolgens rijden we verder naar de grotten van Frasassi. Het water van de rivier Sentino heeft door de eeuwen heen Europa’s grootste voor het publiek toegankelijke grottenstelsel uitgeslepen. De kolossale Grotta del Vento is zo groot, dat de hele kathedraal van Milaan er met gemak in zou passen, het plafond is op sommige plaatsen wel 240 meter hoog! Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Donderdag: Urbino en Gradara

Vandaag gaan we naar Urbino, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze stad staat het mooiste renaissancepaleis van Italië, het Palazzo Ducale. U kunt door de wirwar van middeleeuwse straatjes naar de Piazza Duca Federico wandelen, waar de in 1789 gebouwde Duomo staat. In deze kerk kunt u het beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal van Federico Barocci bewonderen. Aansluitend rijden we naar Gradara. Hier heeft u de mogelijkheid om het prachtige Gradara kasteel te bezoeken of te wandelen door het middeleeuwse ommuurde stadje.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en kunt u lekker genieten in Gabicce Mare. Er is voldoende te doen in deze gezellige plaats. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het strand, ga zwemmen of gezellig shoppen in het centrum. De keuze is aan u.

Zaterdag: Ravenna

De prachtige stad Ravenna, die al in de 1e eeuw v.Chr. tot bloei kwam onder keizer Augustus, is vandaag ons doel. Deze oude stad is vooral bekend vanwege de schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse tijd en staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de stad is vooral ook gezellig: u vindt er oude straatjes, mooie winkels en leuke pleintjes. Op de door middeleeuwse gebouwen omringde Piazza del Popolo kunt u heerlijk genieten op één van de gezellige terrasjes. Voor de liefhebbers zijn er vele musea, maar ook de vele historische gebouwen zoals de basilieken zijn het bekijken waard.

Zondag: Gabicce Mare - Zuid-Duitsland

Helaas vertrekken we vandaag weer uit Gabicce Mare. We rijden in noordelijke richting en bereiken via Oostenrijk ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze prachtige reis.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Adriatische Kust 'light all-inlcusive'

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* M Glamour Hotel, Gabicce Mare

Dit hotel ligt op slechts 200 meter van de stranden. Het hotel heeft een stijlvol en modern interieur en beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, zwembad en fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers hebben balkon. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes (tegen betaling).

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Martijn

Adriatische kust 🇮🇹

Reisverhaal Myrthe

1e foto; Door de poort uitkijkend op de Basiliek van het Heilig Huis. te Loreto, Italië.
2e foto; Palazzo Ducale te Urbino, Italië.

Reisverhaal A. Pauelsen

Boven doorkijkje in San Marino.
Mozaiek in Ravenna.
Zeer oude boom in zijstraatje v Rimini.
Uitzicht vanaf balkon hotel Gabicce Mare.
Tijdens heenreis:prachtige luchten bij de St. Gotthard.

Reisverhaal Erica

Foto 1 Strand Gabicce Mare.
Foto 2 Doorkijkje in Urbino
Foto 3 Città di San Marino, deze oude middeleeuwse stad is gebouwd binnen de hoge vestigingsmuren van een mooi en groot kasteel.
 

Reisverhaal Ton

Bijgaande foto werd door mij gemaakt in Urbino op donderdag. Vanaf het steegje 'Piola Santa Margherita', met de vele steile trappen naar boven, had ik een schitterend uitzicht op het 'Palazzo Ducale di Urbino'.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:34:40 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch