telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Meer van Bolsena, Rome en Lazio

vanaf € 699,-

Bolderman Excursiereizen heeft een prachtige reis naar Lazio in Italië, een streek tussen de Apennijnen en de Tyrreense zee. Het is een afwisselend gebied met vulkanische meren, bergen met op de hellingen wijngaarden, ravijnen en velden vol olijfbomen. Dit gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Etrusken en een paar Italische stammen, waaronder de Latini, waarnaar Lazio is genoemd. De 'Eeuwige Stad' Rome neemt een belangrijke plaats in tijdens deze reis, maar ook mooie steden zoals Orvieto, Todi, Ostia Antica en Cerveteri staan op het programma. Ga mee op deze prachtige excursiereis en ontdek hoe mooi Lazio is!

 • Bezoek Rome o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Orvieto en Todi
 • Bezoek Ostia Antica
 • Optionele boottocht meer van Bolsena
 • Bezoek Verona
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Meer van Bolsena, Rome en Lazio

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Verona

Via Oostenrijk en de Brennerpas bereiken we de Italiaanse grens. We rijden naar de omgeving van Verona, waar wij in de namiddag aankomen bij ons overnachtingshotel.

Maandag: Omgeving Verona - Bolsena

We gaan op weg naar de regio Lazio, waar ook Rome gelegen is. Onze standplaats voor de komende zeven nachten is het plaatsje Bolsena, populair als badplaats en prachtig gelegen aan het meer van Bolsena. Het meer is het grootste vulkanische meer van Europa, waarin twee eilandjes liggen. We logeren in het Le Naiadi Park Hotel.

Dinsdag: Het meer van Bolsena en boottocht

’s Morgens kunt u na het ontbijt zelf Bolsena gaan verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Rocca Monaldesch, het kasteel waar een museum in gevestigd is. ’s Middags kunt u mee gaan naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot voor een leuke tocht over het meer (niet inclusief). In het meer liggen 2 eilandjes, te weten Isola Bisentina en Isola Martana. Isola Bisantina was ooit het zomerverblijf van de paus. Op het eiland zijn de 7 kerken uit Rome in miniatuurvorm nagebouwd.

Woensdag: Rome

Vandaag gaan we al vroeg op stap, want wij willen u zo veel mogelijk laten zien van het oude keizerlijke Rome. Wereldberoemde bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de Spaanse trappen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we eerst kennis met Vaticaanstad, de soevereine staat in het hart van Rome. U ziet hier de St. Pieter, het St. Pietersplein en het Vaticaanmuseum. ’s Middags maken we een wandeling naar een ander deel van de stad met bekende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om Rome in één dag te bekijken, maar we komen tijdens deze reis nog een dag terug. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Ostia Antica en Cerveteri

In de tijd van de Romeinse keizers was Ostia Antica een belangrijke havenstad, maar in de 5e eeuw raakte de stad in verval. Door de verwaarlozing van de haven is er veel grond aangeslibd en ligt de stad nu 5 kilometer landinwaarts. De goed bewaarde ruïnes van Ostia geven een goed beeld van het leven in de oudheid. De oude hoofdweg leidt naar de grootste tempel van Ostia, het Capitool. U ziet verder het gerestaureerde theater en het thermopolium, een bar met een marmeren toog. Vervolgens gaan we op weg naar Cerveteri, in de 6e eeuw één van de belangrijkste steden rond de Middellandse Zee. Er werd handel gedreven met Griekenland en de stad beheerste een groot gedeelte van de kust. U kunt hier de Necropolis bezoeken. In een doolhof van straatjes vinden we graven, soms zo groot als huizen, uit de 1e tot de 7e eeuw. Hierna rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Rome

We gaan vandaag weer naar Rome, zodat u de bezienswaardigheden, die u nog graag wilt zien, op eigen gelegenheid kunt bezoeken. De Sixtijnse Kapel, het Pantheon of misschien nogmaals het Vaticaan, aan u de keuze. U krijgt hiervoor ruim de tijd, zodat u ook nog kunt winkelen en iets kunt drinken op een van de gezellige terrasjes. Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw chauffeur u weer op voor de terugrit naar Bolsena.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Misschien wilt u naar de oude middeleeuwse kern van Bolsena wandelen, gelegen op de heuvel en vanwaar u uitkijkt over het water. De leuke nauwe straatjes van het stadje en de haven zijn de moeite waard. Bij mooi weer kunt u natuurlijk ook gaan zwemmen in één van de twee zwembaden van het hotel, of lekker luieren op het strand direct voor het hotel.

Zondag: Orvieto en Todi

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtig gelegen Orvieto. Het stadje ligt op een 300 meter hoog plateau, met uitzicht over een prachtige vlakte, begroeid met wijngaarden. U kunt hier de Duomo, een van de mooiste romaans-gotische kerken van Italië, bezoeken. Tijdens een wandeling door het centrum kunt u ook de kleine San Lorenzo de’Arari kerk, de San Giovenale en de bijzondere 12-zijdige klokkentoren van de Sant’Andrea zien. ’s Middags rijden we verder naar Todi, een spectaculair gelegen heuvelstadje, dat als een arendsnest hoog boven het dal van de Tiber uitsteekt. In deze oude Etruskische en later Romeinse nederzetting hangt nog een middeleeuwse sfeer. Op de Piazza del Popolo staan een aantal prachtige paleizen en kerken. Ook vindt u in het stadje gezellige terrasjes. In de loop van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Bolsena - Verona - omgeving Gardameer

We vertrekken na het ontbijt uit Bolsena en rijden richting Toscane. Via Bologna bereiken we Verona, de stad van Romeo en Julia. U krijgt tijd om de stad te bezichtigen, waarna we doorrijden naar ons overnachtingshotel in de omgeving van het Gardameer.

Dinsdag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt gaat de route verder in noordelijke richting. We verlaten Italië en na de Oostenrijkse Alpen bereiken we ons hotel in Zuid-Duitsland, voor de laatste overnachting.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen leggen we de laatste etappe af. Op ons centrale overstappunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna wij u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts brengen.

Landkaart: Meer van Bolsena, Rome en Lazio

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Le Naiadi Park Hotel, Bolsena

Dit familiehotel ligt direct aan het meer van Bolsena, met het strand voor de deur en ca. 1 kilometer van het centrum. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en 2 zwembaden met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon, airconditioning, kluisje en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Veel kamers hebben een balkon of terras. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Marleen

Weer terug van een geweldig mooie reis Meer van Bolsena,Italië . Met dank aan onze bevlogen chauffeur Willem voor de overvloed aan informatie en rondleidingen en partner Leny voor de goede zorgen!

Reisverhaal Edwin

Onlangs heb ik de fantastische busreis naar het Meer van Bolsena gemaakt. Genoten heb ik van de hele reis, de prachtige omgeving. Prima reisleider/chauffeur Rene die een zieke collega verving. Leuke gezellige medereizigers en heel mooi weer. Als 'wandelaar' heb ik genoten. Mijn persoonlijke 'missie' was om naar het stervende stadje Civita di Bagnoregio te gaan dat niet zo ver van Bolsena af ligt. Met prima medewerking van de receptie bij het verblijfshotel in Bolsena is mij dat gelukt. De toegangsprijs om Civita in te gaan bedroeg overigens 5 euro. Maar de reiskosten voor de shuttlebus/buurtbus/toeristische bus bedroegen maar 1 euro. De Necropolis van Cerveteri was indrukwekkend, wel een eindje lopen vanaf de busparkeerplaats bij Cerveteri. Helaas is het niet gelukt (vanwege afscherming met glas) om foto's te maken van de prachtige Necropolis bij Tarquinia.

Reisverhaal Peter

12 dagen Meer van Bolsena en Rome 

12 dagen Meer van Bolsena, Rome en Lazio

42 reizigers bevelen deze reis aan
8,3 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
43 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,7
 • Reisprogramma 8,1
 • Accommodatie 8
 • Contact met Bolderman 8,4
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:20:16 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch