telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Meer van Bolsena, Rome en Lazio

vanaf € 599,-

Bolderman Excursie reizen heeft een prachtige nieuwe reis naar Lazio in Italië, een streek tussen de Apennijnen en de Tyrreense zee. Het is een afwisselend gebied met vulkanische meren, bergen met op de hellingen wijngaarden, ravijnen en velden vol olijfbomen. Dit gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Etrusken en een paar Italische stammen, waaronder de Latini, waarnaar Lazio is genoemd. De 'Eeuwige Stad' Rome neemt een belangrijke plaats in tijdens deze reis, maar ook mooie steden zoals Orvieto, Todi, Ostia Antica, Cerveteri en Tarquinia staan op het programma. Ga mee op deze reis en ontdek hoe mooi Lazio is!

  • Bezoek Rome o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Orvieto en Todi
  • Excursie Ostia Antica
  • Boottocht meer van Bolsena
  • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Meer van Bolsena, Rome en Lazio

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autowegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Verona

Via Oostenrijk en de mooie Brennerpas bereiken we de Italiaanse grens en rijden naar de omgeving van Verona, waar wij in de namiddag aankomen bij ons overnachtingshotel.

Maandag: Omgeving Verona - Bolsena

We gaan op weg naar de omgeving van Rome. Onze standplaats voor de komende 7 nachten is het plaatsje Bolsena, populair als badplaats, prachtig gelegen aan het meer van Bolsena. Het meer is het grootste vulkanische meer van Europa, waarin 2 eilandjes liggen. We logeren in het Le Naiadi Park Hotel.

Dinsdag: Het meer van Bolsena en boottocht

’s Morgens kunt u na het ontbijt zelf Bolsena gaan verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Rocca Monaldesch, het kasteel waar een museum in gevestigd is. ’s Middags kunt u mee gaan naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot voor een leuke tocht over het meer (niet inclusief) met een bezoek aan het Isola Bisentina. Dit eiland was ooit het zomerverblijf van de paus. De natuur is op het eiland nog ongerept, maar u vindt er ook overblijfselen uit vroegere tijden, waaronder een klooster. Geniet vooral ook van het mooie uitzicht over het meer vanaf het eiland.

Woensdag: Rome

Vandaag gaan we al vroeg op stap, want wij willen u zo veel mogelijk laten zien van het oude keizerlijke Rome. Wereldberoemde bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de Spaanse trappen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we eerst kennis met Vaticaanstad, de soevereine staat in het hart van Rome. U ziet hier de St. Pieter, het St. Pietersplein en het Vaticaanmuseum ’s Middags maken we een wandeling naar een ander deel van de stad met bekende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om Rome in één dag te bekijken, maar we komen deze reis nog een dag terug. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag: Ostia Antica, Cerveteri en Tarquinia

In de tijd van de Romeinse keizers was Ostia Antica een belangrijke havenstad, maar in de 5e eeuw raakte de stad in verval. Door de verwaarlozing van de haven is er veel grond aangeslibd en ligt de stad nu 5 kilometer landinwaarts. De goed bewaarde ruïnes van Ostia geven een goed beeld van het leven in de oudheid. De oude hoofdweg leidt naar de grootste tempel van Ostia, het Capitool. U ziet verder het gerestaureerde theater en het thermopolium, een bar met een marmeren toog. Vervolgens gaan we op weg naar Cerveteri, in de 6e eeuw één van de belangrijkste steden rond de Middellandse Zee. Er werd handel gedreven met Griekenland en de stad beheerste een groot gedeelte van de kust. U kunt hier de Necropolis bezoeken. In een doolhof van straatjes vinden we graven, soms zo groot als huizen, uit de 1e tot de 7e eeuw. Voor we terugrijden naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan Tarquinia, een goed bewaarde middeleeuwse stad. De Necropolis van deze plaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de prachtige fresco's die u hier kunt zien, geven een goed beeld van de rijke Etruskische maatschappij.

Vrijdag: Rome

We gaan vandaag weer naar Rome, zodat u de bezienswaardigheden, die u nog graag wilt zien, op eigen gelegenheid kunt bezoeken. De Sixtijnse Kapel, het Pantheon of misschien nogmaals het Vaticaan, aan u de keuze. U krijgt hiervoor ruim de tijd, zodat u ook nog kunt winkelen en iets kunt drinken op één van de gezellige terrasjes. Op de afgesproken tijd en plaats wacht uw chauffeur u weer op voor de terugrit naar Bolsena.

Zaterdag: Vrije dag

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Misschien wilt u naar de oude middeleeuwse kern van Bolsena wandelen, gelegen op de heuvel die uitkijkt over het water. De leuke nauwe straatjes van het stadje, de haven of een wandeling langs het meer zijn uitnodigend. Bij mooi weer kunt u natuurlijk ook gaan zwemmen in één van de 2 zwembaden van het hotel, of lekker luieren op het strand direct voor het hotel.

Zondag: Orvieto en Todi

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtig gelegen Orvieto. Het stadje ligt op een 300 meter hoog plateau, met uitzicht over een prachtige vlakte, begroeid met wijngaarden. U kunt hier één van de mooiste romaans-gotische kerken van Italië, de Duomo, bezoeken. Tijdens een wandeling door het centrum van het stadje kunt u de kleine San Lorenzo de’Arari kerk, de San Giovenale en de bijzondere 12-zijdige klokkentoren van de Sant’Andrea zien. ’s Middags brengen wij u naar Todi, een spectaculair gelegen heuvelstadje, dat als een arendsnest hoog boven het dal van de Tiber uitsteekt. In deze oude Etruskische en later Romeinse nederzetting hangt nog een middeleeuwse sfeer. Op de Piazza del Popolo staan een aantal prachtige paleizen en kerken. Ook vindt u in het stadje gezellige terrasjes. In de loop van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

Maandag: Bolsena - omgeving Gardameer

We vertrekken na het ontbijt uit Bolsena en rijden richting Toscane. Via Bologna bereiken we Verona, de stad van Romeo en Julia. U krijgt tijd om de stad te bezichtigen, waarna we doorrijden naar ons overnachtingshotel in de omgeving van het Gardameer.

Dinsdag: Omgeving Gardameer - Zuid-Duitsland

In noordelijke richting verlaten we Italië en na de Oostenrijkse Alpen bereiken we Zuid-Duitsland, waar wij zullen dineren en overnachten.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autowegen leggen we de laatste etappe af. Op ons centrale overstappunt in Nederland krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarna wij u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts brengen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Le Naiadi Park Hotel, Bolsena

Dit familiehotel ligt direct aan het meer van Bolsena, met het strand voor de deur en ca. 1 kilometer van het centrum. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift en 2 zwembaden met ligstoelen. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger, televisie, telefoon, airconditioning en kluisje. Veel kamers hebben een balkon of terras. Wifi is gratis in het hotel.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig in Italië..

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:26:02 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch