8 dagen Karinthië

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Karinthië is de meest zuidelijke en meest zonnige provincie van Oostenrijk. Met haar hoge gebergten en vele meren biedt het een prachtig afwisselend natuurlandschap. We bezoeken tijdens deze busreis de, onder schaatsters bekende Weissensee, indrukwekkende Kölnbreiner stuwdam, en de watervallen in de Malta Hochalmstrasse. We rijden over de prachtige Nockalmstrasse en maken een schitterende tocht langs de Millstätter See en de Wörther See. Dit alles vanuit ons centraal gelegen hotel in Greifenburg, midden in het Drautal op circa 10 km van de Weissensee.

  • Overnacht in het gezellige 3* familiehotel Rossmann
  • Bezoek de Weissensee, Nockalmstrasse en de Malta Hochalmstrasse
  • Aanschouw de hoogte berg van Oostenrijk: Grossglockner
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 8 dagen Karinthië

Zaterdag: Heenreis

Vanaf de verzamelplaats rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland. Onderweg worden voldoende stops gemaakt. Bij aankomst in het hotel staat er een diner voor u klaar.

Zondag: Aankomst Greifenburg

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Karinthië. Wanneer we de Oostenrijkse grens naderen, doemen de Alpenreuzen voor ons op. Via een mooie route door de Oostenrijkse Alpen rijden we naar ons hotel in Greifenburg, waar we in de loop van de middag zullen arriveren.

Maandag: Merentocht Karinthië

Karinthië staat bekend om haar vele meren en wordt wel de Oostenrijkse Rivièra genoemd. We rijden een prachtige route met diverse stops langs de oevers van de Millstätter See en de Ossiacher See naar het grootste meer van Karinthië, de Wörthersee. Aan de oostzijde van dit meer ligt de hoofdstad van Karinthië: Klagenfurt dat een prachtig historisch centrum heeft. Aan het Alter Platz liggen o.a. het geel geverfde Altes Rathaus en het Landhaus met 2 mooie torens. Ook de Dom is het bekijken waard. Langs de zuidoever van de Wörthersee rijden we in de middag terug. We brengen nog een kort bezoek aan Maria Wörth en een klein schiereiland in de Wörthersee met daarop twee prachtige kerken. Aan het begin van de avond zijn we terug in ons hotel voor het diner.

Dinsdag: Malta Hochalmstrasse

De tocht van vandaag is één van de hoogtepunten van deze reis. Letterlijk en figuurlijk! We gaan met u naar één van de mooiste Alpenstrassen van Oostenrijk: de Malta Hochalmstrasse. Tijdens deze 15 km lange route kunt u volop genieten van de bergen met vele vergezichten, dalen en ravijnen. Door de vele watervallen wordt het Maltatal ook wel 'Dal van het vallende water' genoemd. Vooral de Malteiner Wasserspiele zijn indrukwekkend. Eindpunt van de Malta Hochalmstrasse is de immense stuwdam op bijna 2.000 meter hoogte. Na dit bezoek rijden we terug naar het hotel, waar we aan het begin van de middag terug zullen keren.

Woensdag: Vrije ochtend en Weissensee

Na de prachtige tochten van de afgelopen dagen, doen we het vanochtend rustig aan. Heerlijk uitslapen, een wandeling door de omgeving of neemt u de trein naar het nabijgelegen Lienz? De keuze is aan u. In de middag rijden we naar de bekende Weissensee, waar de jaarlijks terugkerende alternatieve Elfstedentocht wordt gehouden. 

Donderdag: Nockalmstrasse en Spittal

In de ochtend rijden we naar Kremsbrücke, startpunt van één van de mooiste bergpassen in de Alpen: De Nockalmstrasse. Over een lengte van 35 km slingert deze weg door de imposante bergwereld van het Nationaal Park Nockberge. Tijdens deze rit klimt u tweemaal tot een hoogte van ruim 2.000 meter! Via de Millstätter See, het op-één-na-grootste meer van Karinthië, rijden we terug richting Greifenburg. Onderweg maken we een tussenstop in het stadje Spittal, waar u een bezoek kunt brengen aan Schloss Porcia. Dit schitterende kasteel behoort tot één van de belangrijkste renaissancegebouwen ten noorden van de Alpen.

Vrijdag: Grossglockner

Na het ontbijt nemen we afscheid van Hotel Rossmann en verlaten we Oostenrijk via een fantastische route! We rijden het mooie Fuschertal in om de bekendste en hoogste berg van Oostenrijk te bezichtigen: de Grossglockner met een hoogte van maar liefst 3.798 meter. Via de imposante Grossglocker Hochalpenstrasse reizen we naar grote hoogte waar u kunt genieten van een fenomenaal panorama. Bij de Franz Josef Höhe, het op één na hoogste punt van de berg, kunt u de 10 km lange Pasterzegletsjer zien. Via de beroemde plaatsen Zell am See en Kitzbühel rijden we richting Duitsland. Aan begin van de avond arriveren we bij ons overnachtingshotel, waar het diner voor u klaar staat.

Zaterdag: Terugreis

Na het uitchecken rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we diverse stops. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Karinthië

​N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Hotel Rossmann, Greifenburg

Dit typisch Oostenrijkse familiehotel ligt in het centrum van Greifenburg, op ca. 10 kilometer van de Weissensee. Het hotel bestaat uit 2 gebouwen en beschikt over een receptie, restaurant, gezellige huisbar en lift (in het hoofdgebouw). Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:41:53 | 0,13 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch