6-daagse kerstreis Rijn Boppard all-inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze prachtige kerstreis nemen we u mee naar het prachtige dal van de Loreley aan de Duitse Rijn. De rivier baant zich een weg tussen de steile rotswanden, langs idyllische wijnstadjes met prachtige vakwerkhuizen en wijnkelders en talloze kastelen en ruïnes. We brengen u naar de prachtige plaatsen Boppard en St. Goar, zien uiteraard de beroemde Loreley-rots en maken uitstapjes naar het romantische Moezeldal, met de schitterende wijnstadjes Cochem en Traben-Trarbach. Uiteraard kunt u zich volledig onderdompelen in kerstsferen op de kerstmarkten van Koblenz en Rüdesheim en beleeft de ultieme kerst in een volledig kerstdorp! Gaat u mee met deze fantastische Kerstreis?

  • Prachtige Loreleydal
  • Kerstmarkten Koblenz en Rüdesheim
  • Kerstdorp Waldbreitbach
  • Romantisch Moezeldal met Cochem
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Rijn Boppard all-inclusive

22 december: Heenreis en Boppard

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Daarna zal onze reis naar Duitsland beginnen. Via een mooie route bereiken we aan het begin van de middag ons hotel in Boppard, waar we worden verwelkomd met koffie/thee en een lekkernij. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht het meer dan 2000 jaar oude Boppard ontdekken. Dit van oorsprong Romeinse stadje is prachtig gelegen aan een scherpe bocht in de Rijn. Het is heerlijk flaneren over de brede boulevard aan de Rijn en het gezellige centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen.

23 december: Loreley en Rüdesheim

Vanochtend maken we kennis met het schitterende Rijndal, waarvan de Loreley het middelpunt vormt. we rijden naar de heuvels even ten zuiden van Boppard, naar één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley! Volgens de legende zou de zingende nimf hier op de 132 meter hoge rots hebben gezeten en met haar schoonheid en gezang menig kapitein op de Rijn hebben afgeleid. In werkelijkheid zorgt de rots voor een bijzonder smal gedeelte van het Rijndal en heeft u vanaf het uitzichtplatform een fabelachtig uitzicht over het gehele Loreley dal. Aansluitend rijden we naar Rüdesheim, dat bekend staat als één van de gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en sfeervolle steegjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnlokalen is het heerlijk toeven! Uiteraard hult Rüdesheim zich volledig in kerstsferen en vindt u hier een traditionele kerstmarkt.

24 december: St. Goar en Marksburg

Vanochtend brengt de chauffeur u naar St. Goar, aan de voet van de veel bezongen Loreley. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Na de lunch in het hotel rijden we naar Braubach. Van verre is de imposante Marksburg al te zien. Van de vele burchten en kastelen in het gebied is de Marksburg de enige die nog volledig intact is. Tijdens de rondleiding (niet inbegrepen) komt u alles te weten over de geschiedenis van de Marksburg, de burchten in de omgeving en geniet u van de schitterende uitzichten over de omgeving. We luiden de Kerstdagen vanavond in met een Kerstwandeling, die we afsluiten met een glaasje Glühwein.

25 december 1e kerstdag: Kerstdorp Waldbreitbach

Op kerstochtend kunt u heerlijk genieten van het ontbijtbuffet, een wandelingetje maken door de omgeving of een gezellig spelletje met elkaar doen. Na de heerlijke middaglunch rijden we naar Waldbreitbach. Dit kleine dorpje is volledig omgetoverd tot kerstdorp! Het gehele dorp is prachtig verlicht en overal vindt u de prachtigste kerststallen. Wandelt u vooral de wandelroute “Ster van Bethlehem”, een prachtig verlichte route vanuit het dorp naar het bos, langs meer dan 30 kerststallen waar het kerstverhaal wordt verteld.

26 december 2e kerstdag: Cochem en Traben-Trarbach

Vandaag maken we een uitstap naar de Moezel. Met de rivier aan onze zijde rijden we een prachtige route door het smalle dal met haar steile hellingen. We maken een stop in het prachtige Cochem, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes en over de Moezelpromenade kunt u heerlijk ronddwalen. We vervolgen onze tocht langs de slingerende Moezel tot aan Traben-Trarbach, waar u de mogelijkheid heeft om de unieke ondergrondse kerstmarkt te bezoeken. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Boppard, Koblenz en Nederland

Helaas de laatste dag van deze prachtige kerstreis, maar we hebben nog voldoende tijd om deze vakantie in stijl af te sluiten. Nadat we de bagage hebben ingeladen, rijden we naar Koblenz. De Moezel mondt hier uit in de Rijn en er staat en enorm monument ter ere van keizer Wilhelm I. Per kabelbaan kunt u naar Schloss Ehrenbreitstein, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft. Het oude centrum van Koblenz bevindt zich direct bij het Deusches Eck. U kunt op eigen gelegenheid lunchen. Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

All-in Hotel Boppard Best Time

Dit hotel is van oorsprong een authentiek en romantisch vakwerkhuis, dat ligt aan de rand van Boppard, direct aan de Rijn. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, zonneterras aan de Rijn en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. De meeste kamers kijken uit op de Rijn en sommige kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel (alcoholische dranken tegen betaling).

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:50:52 | 0,05 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch