6-daagse kerstreis Hamelen, Paderborn en Kassel all-inclusive

vanaf € 659,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op slechts enkele uren rijden van onze landsgrens ligt het Teutoburgerwald, een verrassende regio waar u tijdens deze kerstreis geniet van prachtige heuvellandschappen, sfeervolle stadjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit ons hotel in Nieheim, waar u van een onbezorgd all-inclusive-verblijf geniet, gaan we op zoek naar de Rattenvanger van Hamelen, bezoeken we de historische steden Paderborn, Kassel en Bad Pyrmont en zien we de indrukwekkende rotsformatie van de Externsteine. Alle ingrediënten voor een heerlijke kerstreis dichtbij huis!

  • Höxter
  • Hamelen en Bad Pyrmont
  • Kassel
  • Optioneel Schloss Arolsen
  • Externsteine
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Hamelen, Paderborn en Kassel all-inclusive

Dag 1: Nederland - Höxter - Nieheim

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint de reis richting Nieheim. We rijden eerst naar het gezellige stadje Höxter, gelegen aan de oevers van de Wezer. Dit middeleeuwse stadje staat bekend om haar historische centrum met veel vakwerkhuizen, die op een indrukwekkende manier versierd zijn. Tijdens de kerstperiode kunt u genieten van de vele flonkerende lichtjes en een kleine kerstmarkt. Buiten de poorten van het oude centrum ligt de Abdij van Corvey. Dit immense klooster is in 815 gesticht en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Nieheim.

23 december: Kassel

Vandaag gaan we naar de romantische, sprookjesachtige stad Kassel, waar de gebroeders Grimm lange tijd hebben gewoond. Hier kunt u genieten van het pittoreske stadscentrum met prachtige fonteinen en parken. Symbool van de stad is het negen meter hoge Hercules monument in het bergpark Wilhelmshöhe, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en omgeving. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan de sfeervolle kerstmarkt, waar ieder jaar een sprookje centraal staat. U kunt er de mooiste kerstgeschenken kopen, die met de hand vervaardigd zijn of genieten van één van de vele lekkernijen. Shoppen kunt u ook in het winkelcentrum City Point, met meer dan 60 verschillende winkels. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

24 december: Hamelen en Bad Pyrmont

Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Hamelen, de stad van het wereldbekende sprookje de Rattenvanger van Hamelen. De Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen door heen lokte, moet u zeker gezien hebben. Op de terugreis stoppen we in Bad Pyrmont, één van de bekendste kuuroorden van Duitsland met een rijke historie. Deze stad wordt ook wel de kuurplaats met Oranjetraditie genoemd, omdat Koningin Emma hier ten huwelijk is gevraagd door Wilhelm III. Vanavond is het Heiligen Abend in Duitsland en kunt u genieten van een goed verzorgd kerstbuffet.

25 december (1e kerstdag): Vrije ochtend en Schloss Arolsen

Deze ochtend doen we het rustig aan en kunt u na het kerstontbijt op eigen gelegenheid Niehiem ontdekken of een wandeling maken naar het nabijgelegen Nieheim Holsterturm, vanwaar u uitzicht heeft over de omgeving. Na de lunch vertrekken we via een mooie route naar Bad Arolsen, waar u een bezoek kunt brengen aan de wapenkamer van Schloss Arolsen. In dit 18e-eeuwse kasteel in barokstijl is in 1858 de Nederlandse Koningin Emma geboren. Ook een bezoek aan Bad Arolsen mag natuurlijk niet ontbreken. U kunt goed zien dat het in de tijd van de slotbewoners en de hoogtijdagen van de mineraalbaden een rijke bevolking had. Er staan grote, goed verzorgde en mooi versierde barokke huizen, maar ook idyllische vakwerkhuizen. 's Avonds genieten we weer van een heerlijk kerstbuffet. 

26 december (2e kerstdag): Hermannsdenkmal, Externsteine en Paderborn

's Ochtends maken we een mooie natuurtocht door het Teutoburgerwald en bezoeken hierbij de bekende rotsformatie Externsteine. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats ziet u de indrukwekkende rij van dertien rotsen, die enkelen tientallen meters hoog boven het landschap uitsteken. We vervolgen onze route langs het Hermannsdenkmal, een massief beeld van 53 meter hoog van de Germaanse veldheer Hermann Arminius. We vervolgen onze route en brengen een bezoek aan de historische stad Paderborn. In het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad vindt u de Paderbronnen. Uit meer dan 200 bronnen ontspringt hier de Pader, de kortste rivier van Duitsland. De indrukwekkende Dom van Paderborn is zeker een foto waard.

27 december: Nieheim - Möhnesee - Nederland

Vandaag nemen we afscheid van het Teutoburgerwald en rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we een stop bij de Möhnesee. Geniet van de prachtige natuur rondom dit stuwmeer, die de natuurlijke noordgrens van het Sauerland vormt. Na deze stop vervolgen we onze reis naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van het afscheidsbuffet, waarna u met één van onze servicelijnen weer naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Landkaart: Kerstreis Hamelen, Paderborn en Kassel all-inclusive

N.B. in voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma.

Parkhotel Nieheim, Nieheim

Het Parkhotel Nieheim is gelegen aan de bosrand en beschikt over een receptie, lift, lounge, bar, restaurant en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, radio, bureau, zithoek en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
00:03:35 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch