telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Ardennen en de Champagnestreek

Vier Kerst eens in België! Ontdek de Belgische Ardennen en de Champagnestreek met deze Bolderman kerstreis. De Belgische Ardennen zijn een bosrijk laaggebergte met prachtige bossen, vele riviertjes en authentieke dorpjes. Tijdens deze reis verblijven we in het stadje Bouillon, één van Belgisch mooiste steden. De indrukwekkende middeleeuwse burcht domineert het stadsbeeld. We verblijven in het bij Nederlanders bekende 4* Hotel de La Poste, een historische hotel met een authentiek karakter. Vanuit ons hotel maken we de mooiste excursies naar de Grotten van Han, Orval en de Champagnestreek. Ga mee met deze goed verzorgde kerstreis naar België en geniet van de Belgische gastvrijheid tijdens de feestdagen!

  • Bezoek Champagnestreek
  • Bezoek Reims
  • Excursie Grotten van Han
  • Bezoek Orval
  • Bezoek Dinant
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kersreis Ardennen en de Champagnestreek

22 december: Nederland - Bastogne - Bouillon

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend kan de reis naar de Belgische Ardennen en de Champagnestreek beginnen. Onderweg brengen we een bezoek aan Bastogne, waar u de mogelijkheid heeft om op eigen gelegenheid te lunchen. Na dit bezoek rijden we door naar Bouillon, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel.

23 december: Grotten van Han of wildpark

Vandaag rijden we naar Han-sur-Lesse, waar u één van de grootste en beroemdste grottenstelsel van Europa kunt bezoeken, de Grotten van Han. De ingang van de prachtig verlichte grot bereikt u met een honderdjarige tram en tijdens de rondwandeling ziet u de mooiste stalagmieten en stalactieten. De enorme koepelzaal zal zeker indruk op u maken. In plaats van de grot te bezoeken kunt u ook op eigen gelegenheid naar het naastgelegen wildpark gaan. Dit park, waar zo'n twintig verschillende (wilde) dieren leven, kunt u te voet of per open safari-car bezichtigen.

24 december: Natuurtocht en Orval

We beginnen vandaag met een mooie natuurtocht langs de Semois en rijden door een landschap met dichtbegroeide bossen en dalen met prachtige vergezichten. In Orval gaan we naar het machtige complex van de Abdij van Orval. De ruïnes van deze oude Cisterciënzerabdij onthullen een locatie met een boeiende geschiedenis. Het museum, in de gewelfde kelders uit de 18e eeuw, de traditionele apotheek en de tuin met geneeskundige planten kunt u bezoeken. In de loop van de middag rijden we terug naar Bouillon.

25 december 1e kerstdag: Dinant en Bouillon

Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken we uit Bouillon en via een mooie route rijden we naar Dinant, prachtig gelegen aan de Maas. Hier bevindt zich de Abdij van Leffe, oorsprong van het bekende Belgische bier. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel. De middag is ter vrije besteding en u kunt bijvoorbeeld Bouillon op eigen gelegenheid gaan ontdekken. De stad Bouillon behoort tot de mooiste steden van de Ardennen en staat bekend om het schitterende middeleeuwse kasteel dat boven de stad uittorent. 's Avonds wordt er in het hotel een feestelijk kerstdiner geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Reims en Champagnestreek

Vandaag rijden we via Le Chesne en Vouziers naar Reims. We zien de mooie Franse Ardennen met pittoreske dorpjes, gevolgd door de weidse Franse graanvelden. Aangekomen in Reims heeft u de mogelijkheid om de beroemde en indrukwekkende gotische kathedraal, de Notre-Dame, te bezoeken. In Reims vindt u één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk met haar 125 kerststalletjes met onder andere lokale delicatessen, traditionele producten en vele kerstcadeautjes. Deze kerstmarkt staat vooral bekend om zijn kraampjes van de kleine en grote champagneboeren, die hun eigen champagnes tegen een voordelige prijs verkopen. We vervolgen onze weg via de mooie ‘Champagneroute’ en houden natuurlijk een stop in één van de vele beroemde champagnehuizen die de streek rijk is.

27 december: Bouillon - Valkenburg - Nederland

Na het ontbijt begint onze terugreis naar Nederland. We houden een stop in Valkenburg, waar u op eigen gelegenheid het stadje kunt verkennen. U kunt bijvoorbeeld de grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa bezoeken. De sfeervolle aankleding zorgt voor een gezellige entourage en de prachtige settings en decors gaan harmonisch over in kraampjes met mooie kerst- en cadeau artikelen. Aansluitend rijden we naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Aansluitend reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel de La Poste, Bouillon

Dit historische hotel ligt in het centrum van Bouillon, direct aan de oever van de rivier de Semois met uitzicht op het kasteel. Het hotel beschikt over een receptie, ruime lounge, gezellige gastro-bar, sfeervol restaurant met uitzicht op de rivier en het kasteel, televisie-ruimte, salon met open haard en een lift. De kamers zijn authentiek ingericht en zijn voorzien van een televisie, kluisje, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel (in de lobby en kamers).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:04:41 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch