6-daagse kerstreis Sauerland all-inclusive

vanaf € 679,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze Bolderman kerstreis neemt u mee naar het prachtige Sauerland. In een winterse omgeving kunt u genieten van de all-inclusive formule van het gezellige Sauerland Alpin Hotel en viert u Kerst in Duitsland. We gaan leuke excursies in de omgeving maken tijdens deze reis. Zo gaan we naar de authentieke plaatsjes Brilon en Paderborn en bezoekt u het bij Nederlanders zo geliefde wintersportdorp Winterberg. Het Sauerland Alpin Hotel beschikt over een receptie, restaurants, gezellige bar, lift (t/m 3e etage), overdekt zwembad en sauna. Boek deze heerlijke en volledig verzorgde kerstreis bij Bolderman Excursiereizen!

 • Gezellig hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek Winterberg
 • Bezoek Paderborn
 • Bezoek Brilon
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Sauerland all-inclusive

22 december: Nederland - Schmallenberg

Met één van ons servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we naar het Sauerland en komen voor de middag in het hotel aan. We logeren hier op basis van all-inclusive, dus er staat een lunch voor u klaar. Na het inchecken maken we nog een korte, mooie verkenningstocht door de omgeving, waarbij we o.a. in Lennestadt komen. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

23 december: Teutoburgerwald en Paderborn

Na genoten te hebben van een heerlijk ontbijt vertrekken we naar het Teutoburgerwald, een lage bergketen tussen Paderborn en Bielefeld. Hier bevindt zich o.a. het Hermannsdenkmal, een 53 meter hoog monument. We rijden naar Paderborn, waar we de prachtige Dom en het fraaie raadhuis kunnen zien. Paderborn heeft een sfeervol centrum met diverse historische gebouwen en een gezellige kerstmarkt, die u kunt bezoeken. U kunt vandaag een lunchpakket meenemen uit het hotel.

24 december: Brilon

Vandaag brengen we een bezoek aan Brilon, ook wel de 'Waldstadt van het Sauerland' genoemd. Brilon heeft een Altstadt met een mooi plein met veel historische gebouwen en vakwerkhuizen. Deze zijn gelegen in het centrum rondom de Briloner Marktplatz met de Petrus-bronnen uit de 14e eeuw. De terugweg naar Schmallenberg gaat via een prachtige route door het winterse landschap van het Sauerland.

25 december 1e kerstdag: Wandeling en Attendorn

Na het ontbijt maken we een gezamenlijke wandeling door Schmallenberg. Bij terugkomst in ons hotel staat ons een goed verzorgde lunch te wachten. 's Middags maken we weer een mooie rondrit door de omgeving en brengen een bezoek aan het leuke plaatsje Attendorn, gelegen in het natuurpark Ebbegebirge. In Attendorn zijn enkele mooie kerken, het oude stadhuis en de torens van de oude stadsmuur de moeite waard. 's Avonds staat er in het hotel een sfeervol kerstbuffet op het programma.

26 december 2e kerstdag: Winterberg

De ochtend kunt u zelf indelen. Een mooie wandeling in de omgeving is misschien iets voor u. We gebruiken de lunch in ons hotel. ’s Middags rijden we naar het bekende wintersportplaatsje Winterberg, aan de voet van de bekendste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. U kunt genieten van de winterssportsfeer of in een Konditorei genieten van een heerlijke Kaffee mit Kuchen. 's Avonds is er weer een sfeervol kerstbuffet in ons hotel.

27 december: Schmallenberg - Soest - Nederland

De laatste dag al weer van deze prachtige kerstreis. In de loop van de ochtend vertrekken we uit het hotel en rijden we naar Soest. Hier krijgt u tijd om zelf het centrum met een imposante kerk en vakwerkhuizen te bekijken. Aansluitend rijden we naar Nederland terug, waar u op ons centrale overstappunt een afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Kerstreis Sauerland all-inclusive

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Sauerland Alpin Hotel, Schmallenberg

Dit hotel ligt in het plaatsje Schmallenberg-Grafschaft, midden in een bosrijk gebied in de driehoek Schmallenberg-Winterberg-Bilstein, en ademt een landelijke sfeer uit. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, overdekt zwembad en sauna. Tot en met de 3e etage zijn de kamers per lift bereikbaar. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel. U verblijft op basis van all-inclusive in dit hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse kerstreis Sauerland all-inclusive

58 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
62 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:46:13 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch