6-daagse kerstreis Bayerischer Wald

vanaf € 549,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Met deze kerstreis willen wij u kennis laten maken met de streek Oberpfälzer Jura. Dit gebied is gelegen in Zuid-Duitsland en is een bijzondere Duitse cultuurstreek, met prachtige steden als Regensburg en Nürnberg. Deze steden zijn in de kerstperiode bijzonder gezellig en sfeervol versierd en daarmee een bezoek meer dan waard. Geniet op de kerstmarkten van de heerlijke lokale specialiteiten en producten. U verblijft tijdens deze reis in Hotel Zur Post in het leuke plaatsje Velburg. Dit traditionele familiehotel heeft een restaurant, een echte Beierse bar en is voorzien van een lift. De kamers hebben allen een televisie en een badkamer met douche en toilet.

 • Traditioneel Beiers hotel
 • Bezoek Regensburg
 • Bezoek Nürnberg
 • Panaramatocht Beieren
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bayerischer Wald

22 december: Nederland - Velburg

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we naar Duitsland en met diverse stops bereiken we in de namiddag ons hotel in het plaatsje Velburg. Hier worden we met een welkomstdrankje hartelijk ontvangen. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Regensburg

Na een wat later ontbijt vertrekken we vandaag naar de stad Regensburg. Deze stad is prachtig aan de rivier de Donau gelegen en heeft een rijke historie. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse steden. We rijden naar de oude binnenstad, vanwaar u de stad op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Veel van de bezienswaardigheden behoren tot het Wereldcultuurerfgoed. Het oude centrum heeft in de adventperiode een bijzonder sfeervolle uitstraling. Natuurlijk kunt u hier een gezellige kerstmarkt bezoeken. Indien u het slot Thurn und Taxis gaat bezoeken (niet inclusief), kunt u genieten van een romantische sfeer en de speciale Bayerische gerechten die er te koop zijn. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

24 december: Nürnberg

Vandaag rijden we na het ontbijt naar de stad Nürnberg. Hier wordt jaarlijks de bekendste kerstmarkt van Duitsland georganiseerd. In de straatjes van de stad zijn vele kraampjes waar kerstartikelen en heerlijke versnaperingen worden aangeboden. Op het podium voor de Frauenkirche is iedere dag een programma. Gemiddeld treden hier in de kerstperiode ca. 70 kinderkoren op, maar ook dansgroepen en Alpenhoornblazers. Het programma verschilt per dag. 's Avonds genieten we van een 3-gangen diner in ons hotel. Na het diner is het mogelijk om een kerstmis bij te wonen in de kerk van Velburg. Na deze mis krijgen we in het hotel nog een glas Glühwein en koekjes aangeboden.

25 december 1e kerstdag: Panoramatocht Beieren

Vandaag maken we een mooie panoramatocht door een deel van Beieren. U kunt genieten van het prachtige landschap, misschien zelfs met sneeuw bedekt. 's Avonds wordt er in het restaurant een feestelijk 4-gangen kerstdiner geserveerd. Aansluitend kunt u in de bar nog gezellig met elkaar samenzijn.

26 december 2e kerstdag: Kelheim en Velburg

Na het ontbijt rijden we naar Kelheim, een stad aan de Donau met een rijke geschiedenis. U kunt hier de imposante Befreiungshalle bezoeken. Aansluitend kunt u mee naar kasteel Prunn in het Altmühltal, hoog op een rots gelegen en bekend vanwege het Nibelungenlied. Na de middag rijden we terug naar Velburg en maken we met een lokale gids een interessante stadswandeling door Velburg, met als middelpunt van het dorp de kerk St. Johannes der Täufer. Ook vanavond genieten we gezamenlijk weer van een 4-gangen kerstdiner.

27 december: Velburg - Nederland

We nemen na deze fantastische dagen afscheid van Velburg en rijden via de Duitse autowegen, met verschillende stops, terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Kerstreis Bayerischer Wald

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Zur Post, Velburg

Dit typisch Beierse hotel ligt in het centrum van Velburg. Het bestaat uit een hoofdgebouw, een naastgelegen bijgebouw en het traditionele Gästehaus Hänsl & Gretel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, 2 liften (niet in het Gästehaus) en een sauna. Alle kamers zijn in Beierse stijl ingericht en voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse kerstreis Bayerischer Wald

65 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
69 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,1
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:25:47 | 0,29 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch