telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Wereldstad Berlijn

vanaf € 399,-

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. De kerstdagen doorbrengen in deze metropool is een belevenis op zich. Het programma tijdens deze reis is geheel in kerstsfeer samengesteld. U maakt ondermeer uitgebreide stadsrondritten en een stadswandeling langs de bekendste bezienswaardigheden, onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien de Brandenburger Tor, de Siegessäule, Checkpoint-Charlie, de Berlijnse Dom en de Joodse wijk, maar ook de beroemde straat Unter den Linden en resten van de Muur. De kerstmarkten op diverse plaatsen in de stad zullen uiteraart niet ontbreken in het programma. Hotel Havel Lodge, waar wij verblijven, is gelegen middenin de natuur nabij de Tegelsee. Het beschikt over een receptie, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Vier Kerst in bruisend Berlijn!

 • 2x stadstour Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Wandeling Joodse wijk o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Bezoek Potsdam o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Optionele boottocht
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Wereldstad Berlijn

22 december: Nederland - Berlijn

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen, met verschillende stops, naar ons hotel Havel Lodge, gelegen nabij de Tegelsee in Berlijn.

23 december: Berlijn

Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad van Berlijn. 's Ochtends maken we onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids een uitgebreide stadstour langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. De middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld winkelen op de Kurfürstendamm of een bezoek brengen aan een museum.

24 december: Berlijn

Vandaag gaan we in Berlijn onder leiding van onze gids een ander deel van de stad bekijken, zoals bijvoorbeeld het vliegveld Tempelhof. Rond het middaguur rijden we naar de Gendarmenmarkt. Hier kunt u op de gezellige kerstmarkt de typisch Duitse kerstlekkernijen met bijbehorende Glühwein uitproberen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. 's Avonds is het mogelijk om een kerstmis bij te wonen in één van de kerken in Berlijn.

25 december 1e kerstdag: Berlijn en optionele boottocht

Deze dag brengen wij weer door in Berlijn. 's Morgens maken we met onze gids een wandeling door de Joodse wijk. 's Middags rijden we naar de rivier de Spree, waar u bij voldoende deelname en goed weer een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de vele imposante gebouwen van deze bruisende stad. Aansluitend gaan we naar Slot Charlottenburg, één van de mooiste gebouwen van de stad. Een wandeling door de tuinen en een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Berlijn zijn hier de moeite waard. 's Avonds genieten we in ons hotel van het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Potsdam en tuinen van paleis Sanssouci

Na een niet al te vroeg ontbijt rijden we naar de stad Potsdam, gelegen in de directe omgeving van Berlijn. We maken hier een korte tour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Aansluitend wandelen we met onze gids door de tuinen van paleis Sanssouci. Ook de Hollandse wijk met een interessante geschiedenis mag deze dag natuurlijk niet ontbreken. De rest van de middag is ter vrije besteding.

27 december: Berlijn - Nederland

Alweer de laatste dag van deze indrukwekkende reis. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Havel Lodge, Berlijn

Dit traditionele hotel is rustig gelegen aan de noordkant van Berlijn in een bosachtige omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, eetzaal en bar. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Gratis wifi in het hotel.

Coronamaatregelen in het hotel:

 • Afstandsregel 1,5 meter in de openbare ruimtes.
 • Mondkapje verplicht in openbare ruimtes.
 • In restaurant mondkapje verplicht bij in- en uitgaan en bij verplaatsen.
 • In restaurant staan de tafels op 1,5 meter, maximaal 6 personen per tafel.
 • Ontbijt is in buffetvorm (looproute volgen), diner wordt aan tafel geserveerd.
 • Desinfectiemiddelen aanwezig in de openbare ruimtes. Verplicht te gebruiken.

6-daagse kerstreis Wereldstad Berlijn

10 reizigers bevelen deze reis aan
8 Gemiddelde beoordeling
Goed
12 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 7,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 7,9
 • Vervoer met touringcar 7,9
 • Chauffeur 8,6
 • Reisprogramma 8,3
 • Accommodatie 7,2
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
14:55:10 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch