6-daagse kerstreis Wereldstad Berlijn

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. De kerstdagen doorbrengen in deze metropool is een belevenis op zich. Het programma tijdens deze reis is geheel in kerstsfeer samengesteld. U maakt ondermeer uitgebreide stadsrondritten en een stadswandeling langs de bekendste bezienswaardigheden, onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien de Brandenburger Tor, de Siegessäule, Checkpoint-Charlie, de Berlijnse Dom en de Joodse wijk, maar ook de beroemde straat Unter den Linden en resten van de Muur. De kerstmarkten op diverse plaatsen in de stad zullen uiteraard niet ontbreken in het programma. 

  • 2x stadstour Berlijn o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Wandeling Joodse wijk o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Potsdam o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Optionele boottocht
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Wereldstad Berlijn

22 december: Nederland - Berlijn

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autowegen, met verschillende stops, naar ons hotel in Berlijn.

23 december: Berlijn

Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad van Berlijn. 's Ochtends maken we onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids een uitgebreide stadstour langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. De middag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld winkelen op de Kurfürstendamm of een bezoek brengen aan een museum.

24 december: Berlijn

Vandaag gaan we in Berlijn onder leiding van onze gids een ander deel van de stad bekijken, zoals bijvoorbeeld het vliegveld Tempelhof. Rond het middaguur rijden we naar de Gendarmenmarkt. Hier kunt u op de gezellige kerstmarkt de typisch Duitse kerstlekkernijen met bijbehorende Glühwein uitproberen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. 's Avonds is het mogelijk om een kerstmis bij te wonen in één van de kerken in Berlijn.

25 december 1e kerstdag: Berlijn en optionele boottocht

Deze dag brengen wij weer door in Berlijn. 's Morgens maken we met onze gids een wandeling door de Joodse wijk. 's Middags rijden we naar de rivier de Spree, waar u bij voldoende deelname en goed weer een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). Vanaf het water heeft u een mooi zicht op de vele imposante gebouwen van deze bruisende stad. Aansluitend gaan we naar Slot Charlottenburg, één van de mooiste gebouwen van de stad. Een wandeling door de tuinen en een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Berlijn zijn hier de moeite waard. 's Avonds genieten we in de stad van een kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Potsdam en tuinen van paleis Sanssouci

Na een niet al te vroeg ontbijt rijden we naar de stad Potsdam, gelegen in de directe omgeving van Berlijn. We maken hier een korte tour door de stad, die beroemd werd vanwege de conferentie van 1945. Aansluitend wandelen we met onze gids door de tuinen van paleis Sanssouci. Ook de Hollandse wijk met een interessante geschiedenis mag deze dag natuurlijk niet ontbreken. De rest van de middag is ter vrije besteding.

27 december: Berlijn - Nederland

Alweer de laatste dag van deze indrukwekkende reis. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel en rijden met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u, voordat u weer huiswaarts keert, een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Kerstreis Wereldstad Berlijn

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Good Morning + Berlin City East

Dit hotel is gelegen in Berlijn ten oosten van het centrum en beschikt over een receptie, bar, ontbijtruimte en liften. De kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:54:17 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch