telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

vanaf € 499,-

Ga mee met Bolderman Excursiereizen tijdens de kerstdagen naar het Noord-Duitse eiland Rügen. Het eiland is gelegen aan de Oostzeekust en door een brug verbonden met het vasteland. Het eiland heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon en de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 6-daagse kerstreis. We maken mooie excursies op het eiland en brengen ook een bezoek aan de Hanzestad Stralsund, gelegen op het vasteland. In de plaats Breege verblijven we in Hotel Breeger Bodden. Het hotel staat onder leiding van de Nederlandse familie Bezema en het heeft een leuk restaurant en een bar. De kamers hebben allen een televisie en een badkamer met douche en toilet. Ontdek tijdens deze mooie kerstreis dit speciale stukje Duitsland!

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek Königsstuhl
 • Bezoek Stralsund
 • Bezoek Putbus
 • Optioneel rit met stoomtrein
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

22 december: Nederland - Rügen

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autowegen naar het eiland Rügen. We komen voor het diner in ons hotel aan.

23 december: Königsstuhl, Kap-Arkona, Vitt en Putgarten

Na een laat ontbijt vertrekken we in de loop van de ochtend naar het Nationale Park Jasmund waar we de hoogste krijtrots van het eiland, de Königsstuhl van 118 meter hoog, gaan bekijken. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, waar uitleg wordt gegeven over diverse natuurverschijnselen. Nadat u gelegenheid heeft gehad om te lunchen, bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, met ondermeer de vuurtorens, het bunkercomplex uit de DDR-periode en het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten gaan we naar een boerderij waar oude ambachten uitgeoefend worden en kunnen we meekijken over de schouder van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Stralsund

Na het ontbijt gaan we naar het op het vasteland gelegen Stralsund. Deze voormalige hanzestad is vrijwel geheel door water omgeven. De prachtige oude herenhuizen herinneren aan de glorietijd van de hanzeperiode. In het oude centrum, deels verkeersvrij, ziet u de Mariënkirche en het Rathaus uit de 13e eeuw. Onderweg ziet u de voor deze streek typerende rietgedekte huisjes en boerderijen. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel.

25 december 1e kerstdag: Sassnitz en Binz

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan het vissersplaatsje Sassnitz, waar u de vissershaven met het U-Bootmuseum kunt bekijken en een lekker kopje koffie kunt drinken. Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar het plaatsje Binz, ook wel het 'Monaco van het Noorden' genoemd. Hier kunt een wandeling maken door de voetgangerszone of een drankje drinken in een van de vele cafeetjes. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Breege, waar we 's avonds genieten van een kerstbuffet.

26 december 2e kerstdag: Putbus, Sellin en stoomtrein

Vandaag maken we weer een mooie dagtocht, nu naar het oostelijke deel van Rügen. We bezoeken eerst misschien wel het mooiste stadje van het eiland, Putbus. Deze plaats is de voormalige residentie van koningen en adellijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we naar de bekende pier van Sellin. De statige huizen hier zijn zeker het bekijken waard. We sluiten deze dag af met een schitterende tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. We rijden via een mooie route terug naar ons hotel. Vanavond genieten we in ons hotel van een kerstbuffet.

27 december: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen in het dorpje op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn allen voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimten).

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

6-daagse kerstreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

14 reizigers bevelen deze reis aan
8 Gemiddelde beoordeling
Goed
14 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 7,1
 • Chauffeur 7,8
 • Reisprogramma 7,9
 • Accommodatie 8,4
 • Contact met Bolderman 8,2
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:30:08 | 0,14 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch