telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Lüneburger Heide

vanaf € 379,-

Tijdens deze kerstreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide. Deze interessante streek ligt in het noorden van Duitsland, in de stedendriehoek Hamburg-Bremen-Hannover. Naast de afwisselende natuur zien we het mooie dal van de Elbe en interessante steden als Celle, Lüneburg en de metropool Hamburg. Onze standplaats is het oude stadje Soltau, gelegen in het hart van de Lüneburger Heide. Wij verblijven hier in het gezellige Hotel Meyn dat beschikt over een receptie, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een douche, toilet, haardroger en televisie. Vier Kerst in Duitsland dit jaar en boek deze goed verzorgde kerstreis bij Bolderman!

  • Bezoek Lüneburg
  • Bezoek Celle
  • Excursie speelgoedmuseum
  • Bezoek Hamburg
  • Bezoek Bremen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Lüneburger Heide

22 december: Nederland - Bremen - Soltau

Vanaf uw opstapplaats reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij richting Lüneburger Heide. In de loop van de middag komen we aan in Bremen, waar u een bezoek kunt brengen aan het centrum en de kerstmarkt bij het Bremer Raadhuis. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Soltau. Na het inchecken in ons hotel kunt u het centrum van Soltau nog even verkennen.

23 december: Lüneburg en omgeving

Na het ontbijt vertrekken we naar de Hanzestad Lüneburg waar u een interessante wandeling kunt maken door het historische centrum. De wandeling begint bij het prachtige raadhuis en gaat vervolgens naar de oude haven, waar het zout, dat bij de stad gedolven werd, verscheept werd. Op het oudste plein van de stad, Am Sande, vindt u hele oude Patriciërshuizen, een prima plek voor een drankje in één van de oude cafeetjes. ’s Middags bezoeken wij het meer dan 1200 jaar oude plaatsje Bardowick met een mooie Domkerk en vervolgens Scharnebeck, waar u de scheepslift in het Elbe-Seitenkanaal kunt bezoeken.

24 december: Speelgoedmuseum en kerstreceptie

Na het ontbijt kunt u mee gaan naar het speelgoedmuseum in Soltau. Dit museum beschikt over één van de beste en meest diverse speelgoedcollecties ter wereld. Om ca. 14.00 worden we terug verwacht in het hotel om gezamenlijk deel te nemen aan het 'Schmücken des Hotel-Meyn-Weihnachtsbaumes'. Vanavond is kerstavond kunnen we genieten van een ontvangst met een drankje en daarna van een heerlijk dinerbuffet. Na het diner kunt u later in avond de nachtmis bijwonen. Bij terugkomst in het hotel staat er koffie met kerststol voor u klaar.

25 december 1e kerstdag: Celle

Na een laat ontbijt vertrekken we in de loop van de ochtend naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. Celle heeft een uit drie schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versierd met beelden. Vlakbij de kerk staat het fraaie raadhuis en op het raadhuisplein staan nog twee schandpalen. Natuurlijk bezoeken we ‘s middags ook de mooie kerstmarkt van Celle. 's Avonds genieten we van een goed verzorgd kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Hamburg

Vandaag staat Hamburg op ons programma. Hamburg is de tweede stad van Duitsland en is gelegen aan de rivier de Elbe. Deze Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, die veel overeenkomsten heeft met de oude Amsterdamse havens. Er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen. Over de kanalen in Hamburg liggen meer dan 2300 bruggen. Ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. In het centrum van de stad staat de St.-Michaeliskerk met zijn 132 meter hoge toren.

27 december: Soltau - Nederland

Na het ontbijt moeten wij helaas al weer afscheid nemen van Soltau. We rijden met diverse stops terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Vervolgens reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Meyn, Soltau

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van het historische stadje. In het voetgangerscentrum vindt u leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en cafeetjes. Het hotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, bar, danszaal en tuin. Alle kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:47:26 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch