8-daagse kerstreis Midlands en York

Kerst vieren in Engeland? Dat kan met onze kerstreis naar het graafschap Yorkshire. Geniet tijdens deze reis van de kerstsfeer bij o.a. Castle Howard, één van de mooiste statige kastelen van Yorkshire, dat tijdens de kerstperiode extra mooi versierd is. Verder gaan we terug in de tijd bij Fountains Abbey in Ripon en bezoeken we de historische steden Harrogate, York en Leeds. We verblijven tijdens deze reis in het Midland Hotel in Bradford dat beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Ga mee op deze prachtige kerstreis naar Engeland!

 • Overtocht per nachtferry
 • Excursie Castle Howard
 • Bezoek Harrogate
 • Bezoek York
 • Bezoek Leeds o.l.v. gids
Let op: Voor deze bestemming heeft u een geldig paspoort nodig. (Identiteitskaart is niet geldig)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Midlands & York

21 december: Nederland - overtocht IJmuiden-Newcastle

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we richting de bekende Zaanse Schans, een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan. In Haarlem krijgt u tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en in de loop van de middag rijden we verder naar IJmuiden, waar wij om ca. 15.30 uur inschepen op de ferry naar Newcastle. 's Avonds geniet u van het dinerbuffet aan boord, gevolgd door de overnachting.

22 december: Newcastle - Fountains Abbey - Bradford

Als u wakker wordt, is de Engelse kust al in zicht. Na het ontbijt aan boord volgt de ontscheping en rijden we naar Ripon, waar u een bezoek kunt brengen aan het Werelderfgoed Fountains Abbey. U kunt hier o.a. ruïnes uit de 12e eeuw van een cisterciënzerabdij met watermolen, een Elizabethaans herenhuis, een middeleeuws hertenpark en Georgiaanse watertuinen zien. We vervolgen onze reis naar ons hotel in Bradford, waar wij vijf nachten zullen verblijven. Bij aankomst worden we ontvangen met koffie of thee en shortbread, typisch Engelse zandkoekjes, en krijgt u de gelegenheid om u even op te frissen. 's Avonds genieten we gezamenlijk van een 3-gangen diner.

23 december: York

Na het ontbijt rijden we naar York, waar u zo de geschiedenis in stapt en rond kunt dwalen door de sinds 14e eeuw nauwelijks veranderde straten. Wandel bijvoorbeeld door The Shambles, een nauw straatje met vakwerkhuizen en oeroude winkelgevels. Het is één van de meest historische winkelstraten van Engeland. Of breng een bezoek aan de York Minster, een van de grootste kathedralen van Noord-Europa. U heeft in York ook tijd om op eigen gelegenheid te lunchen in een leuk restaurantje. In de loop van de middag vertrekken we weer naar ons hotel. ’s Avonds wordt er een 3-gangen diner geserveerd, waarna u kunt genieten van live entertainment.

24 december: Castle Howard en Harrogate

We rijden na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Castle Howard (niet inclusief). Het landgoed is 6.000 hectare groot en bestaat uit meer dan 200 monumentale gebouwen, waaronder één van de mooiste historische kastelen van Groot-Brittannië. Het kasteel is tijdens de kerstperiode extra mooi van binnen en buiten versierd met kerstdecoraties en lichtjes. Na de middag bezoeken we het kuuroord Harrogate. Harrogate staat bekend om zijn fraaie historische gebouwen, vele theesalons en luxueuze Turkse baden. U krijgt tijd om op eigen gelegenheid deze stad te verkennen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar we worden ontvangen met een cocktail, die we gezellig rond de kerstboom nuttigen. Een lokaal koor zingt hierbij kerstliederen. Aansluitend volgt het diner. Omdat het kerstavond is staat er om ca. 22.00 uur voor iedereen Glühwein met Mince Pie klaar, een typisch Britse zoete taart die tijdens Kerst wordt gegeten. Aansluitend kunt u mee gaan naar de kathedraal van Bradford voor de nachtmis.

25 december 1e kerstdag: Kerst in het hotel

Vandaag doen we het heerlijk rustig aan en kunt u bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving van Bradford maken. Mocht u in het hotel blijven, dan kunt u na het ontbijt deelnemen aan een feestelijke quiz. Om 12.00 uur wordt er een feestelijke 4-gangen lunch geserveerd in het hotel (inclusief) en in de loop van de middag staat er een lekker kopje koffie of thee met cakejes voor u klaar. ’s Avonds wordt er een 3-gangen diner geserveerd, waarna u kunt genieten van live entertainment.

26 december 2e kerstdag: Leeds

We rijden naar de stad van de duizend ambachten, Leeds. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadswandeling door Leeds, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien krijgt zoals het gemeentehuis en de Art Gallery. Na deze rondleiding heeft u voldoende tijd om te lunchen en de mooie stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Aan het begin van de middag rijden we terug naar ons hotel en kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan de middagbingo. Ook staat er weer koffie en thee met cakejes voor u klaar. Na het diner kunt u nogmaals genieten van live entertainment in het hotel.

27 december: Bradford - overtocht Newcastle-IJmuiden

We nemen afscheid van de Midlands en rijden via een mooie route naar de kust. Onderweg houden wij een pauze en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. We vervolgen onze route naar Newcastle, waar wij om ca. 15.00 uur inschepen op de ferry naar IJmuiden. Aan boord krijgt u een dinerbuffet aangeboden, waarna we weer overnachten aan boord.

28 december: Nederland

's Morgens komen wij weer aan in Nederland. Na het ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping in de haven van IJmuiden. Aansluitend keert u via het uitstapschema weer huiswaarts en is deze prachtige kerstreis weer ten einde.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan

Hotel

Midland Hotel, Bradford

Het hotel, met prachtige authentieke elementen in de inrichting, ligt in het centrum van Bradford. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met een douche of bad, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Engeland

Reisdocumenten:
Voor deze bestemming heeft u vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort nodig, uw paspoort dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Engeland wordt betaald met de Britse Pond.

Elektriciteit:
In Engeland worden de stopcontacten van type G gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft een verloopstekker nodig wanneer u Nederlandse stekkers wenst te gebruiken in Engeland.

Kraanwater:
Het is veilig om in Engeland water uit de kraan te drinken.

Tijdzone:
UTC 0, één uur vroeger dan in Nederland.

Taal:
In Engeland is de officiële taal Engels.

Prijsniveau:
De prijzen liggen hoger dan in Nederland.

8-daagse kerstreis Midlands en York

14 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
16 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,2
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,6
 • Reisprogramma 7,8
 • Accommodatie 8,6
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:27:33 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch