7-daagse kerstreis het Loiredal

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De rivier de Loire is de levensader van Frankrijk, het symbool van de eenheid van het land. In het prachtige Loiredal werden in de 15e en 16e eeuw door de Franse koningen en edelen prachtige kastelen en luxe buitenverblijven gebouwd. Tijdens deze reis gaan we een aantal van deze prachtige kastelen zien. Het lieflijke landschap, waardoor de Loire zich in sierlijke bochten een weg baant, wordt gevormd door akkers, bossen en met wijngaarden bedekte heuvels. Een bezoek aan Orléans mag natuurlijk niet ontbreken op deze reis, een van de oudste steden van Frankrijk en wereldberoemd vanwege Jeanne d'Arc. Ook het mooie Bourges met een indrukwekkende kathedraal staat op het programma. Ga mee op deze onvergetelijke kerstreis naar het Loiredal, de tuin van Frankrijk!

  • Bezoek Orléans
  • Bezoek Bourges
  • Optioneel te bezoeken kastelen
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis het Loiredal

22 december: Nederland - Orléans

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna vertrekken we en gaat de route via België naar Frankrijk. Via Parijs bereiken we aan het begin van de avond ons hotel in Orléans.

23 december: Château Chambord en Blois

We brengen vandaag een bezoek aan het beroemdste en grootste kasteel aan de Loire, château Chambord. Dit immense kasteel heeft maar liefst 440 vertrekken, 70 trappen en 365 schoorstenen. Het wordt nog altijd gezien als een meesterstuk binnen de Renaissance-architectuur en is gebruikt als jachtslot door de Franse koningen. ’s Middags bezoeken we de 'koninklijke' stad Blois, waar u een wandeling door het mooie centrum kunt maken. De Jardin du Roi, de St. Nicolaskerk, de 17e eeuwse kathedraal Saint-Louis en het prachtige château Royal de Blois, waar zeven koningen en tien koninginnen hebben gewoond, zijn het bekijken waard.

24 december: Orléans

Vandaag treden we in de voetsporen van Jeanne d’Arc. Orléans speelde een hoofdrol in de Franse geschiedenis. In 1429 bevrijdde Jeanne d’Arc de stad van de Engelse bezetters. Haar standbeeld staat op de Place du Martroi. Hoogtepunten van Orléans zijn de kathedraal Sainte-Croix en het Maison de Jeanne d’Arc. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het oude centrum gebruiken. Daarna heeft u nog voldoende tijd om de kerstmarkt van Orléans te bezoeken. In de loop van de middag gaan we weer terug naar ons hotel. In de avonduren heeft u de mogelijkheid om een kerstmis bij te wonen in de kerk Saint-Marceau in Orléans.

25 december 1e kerstdag: Bourges

Bourges heeft zijn middeleeuwse charme goed weten te bewaren. Veel straten en steegjes zijn autovrij, zodat u in alle rust van de prachtige historische gebouwen kunt genieten. De fraaie vakwerkhuizen, de voorname Middeleeuwse stadspaleizen en de indrukwekkende kathedraal zullen u zeker bekoren. Als u de Promenade des Ramparts volgt, ontdekt u de Gallo-Romeinse muurresten, waar de oude stadspaleizen van de adel tegen aan leunen. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Orléans voor het 3-gangen kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Château d'Azay-le-Rideau

Château d'Azay-le-Rideau is misschien wel het mooiste kasteel aan de Loire, gebouwd in een periode waarin onneembare burchten plaats maakten voor sierlijke woonpaleizen. De vestingtorens hebben plaats gemaakt voor elegante hoektorentjes en de slotgracht is een spiegel, die de gratie van dit romantische kasteel weergeeft. Dit kasteel is een bezoek dus meer dan waard. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel en geniten we samen van een 3-gangen kerstdiner.

27 december: De kastelen van Amboise en Chenonceau

We gaan na het ontbijt op weg naar de mooie stad Amboise, gelegen aan de oevers van de Loire. Hier resideerden de Franse koningen in de 15e en 16e eeuw. De oude stadskern, met daarin de voormalige stadspoort Tour de l’Horloge, heeft vele smalle steegjes met gezellige cafés en restaurants. Leonardo da Vinci heeft zijn laatste levensjaren in Amboise doorgebracht. In het Manoir du Clos-Lucé zijn verschillende door hem ontworpen machines te zien. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Chenonceaux, waar u het romantische kasteel Chenonceau kunt bezoeken. Dit kasteel, prachtig gelegen aan de rivier de Cher, is als 'het kasteel van de vrouwen' de geschiedenis in gegaan. Catharina de Medici liet op de brug over de rivier een gesloten galerij bouwen.

28 december: Orléans - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Orléans en rijden via Parijs terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Kerstreis het Loiredal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
 

3* Comfort Hôtel Orléans Sud, Orléans

Het Comfort Hôtel Orléans Sud ligt op slechts 5 minuten van het hart van de stad Orléans. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van een televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:43:57 | 0,17 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch