6-daagse kerstreis Normandië en Bretagne

Een bijzondere kerstreis naar een gebied waar onze bevrijding in de Tweede Wereldoorlog begonnen is en waar wij het feest van de vrede gaan vieren. In Normandië genieten we van het lichtglooiende landschap, met pittoreske plaatsjes en statige Romaanse kerken. Bretagne heeft daarentegen ruige kusten en grillige baaien, waaraan lieflijke dorpjes verscholen liggen. Wij gaan met u naar de indrukwekkende stad Caen in Normandië en het roversnest Saint-Malo in Bretagne. Ook de wereldberoemde Mont Saint-Michel staat op ons programma. Wij verblijven tijdens deze kerstreis in het sfeervolle Hotel Ariane in het plaatsje Pontorson, een hotel met een restaurant, bar, lift en wellnessruimte (tegen betaling). Alle kamers hebben een televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Ga mee op deze bijzonder kerstreis naar Frankrijk!

  • Bezoek Caen
  • Excursie Mont Saint-Michel
  • Bezoek Dinan
  • Bezoek Saint-Malo
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Normandië en Bretagne

22 december: Nederland - Pontorson

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na de overstap vertrekken wij met diverse stops naar Frankrijk. Aan het begin van de avond komen wij aan bij Hotel Ariane in Pontorson, waar u voor het diner een welkomstdrankje aangeboden krijgt.

23 december: Cancale en Saint-Malo

Vandaag rijden wij via een mooie route, die gedeeltelijk langs de kust loopt, naar het plaatsje Cancale, het centrum van de oesterindustrie. Wij vervolgen onze route naar één van de oudste steden van Bretagne, Saint-Malo. Trots torenen de enorme stadswallen uit boven de stranden en de haven van dit voormalige piratenstadje. U kunt hier een prachtige wandeling maken over de imposante stadsmuren en door de nauwe winkelstraatjes van dit gezellige stadje.

24 december: Caen

Vandaag brengen wij een bezoek aan de stad Caen, de stad die tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar heeft geleden. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Memorial: het museum van de vrede. ’s Middags gaan we naar het mooie centrum van de stad en krijgt u de gelegenheid om te shoppen op de sfeervolle kerstmarkt met typisch Franse producten. Voor het diner zijn we terug in ons hotel.

25 december 1e kerstdag: Ochtendtocht Mont Saint-Michel

’s Morgens bezoeken we het prachtige kloosterstadje Mont Saint-Michel. Dit middeleeuwse stadje is gebouwd op een rotseiland, dat bij vloed geheel door de zee wordt omringd. Aan de Bretonse kust is het verschil tussen eb en vloed ongeveer 13 meter. Mont Saint-Michel is autovrij en met een smalle brug met het vaste land verbonden. ’s Middags bent u vrij en kunt u zelf Pontorson verkennen. In ons hotel genieten we ’s avonds van een 5-gangen kerstdiner.

 

26 december 2e kerstdag: Dinan

Dinan is één van de mooiste oude vestingstadjes van Bretagne. Victor Hugo noemde Dinan een 'zwaluwnest' vanwege de bouw van de stad op de heuvel. We maken een wandeling langs de prachtige vakwerkhuizen en bezoeken de indrukwekkende kathedraal. Vanaf de oude stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Rance. Eenmaal terug in het hotel schuiven we aan voor een gezellig 4-gangen kerstdiner.

27 december: Pontorson - Nederland

Helaas is het al weer de laatste dag van deze indrukwekkende kerstreis naar Normandië en Bretagne. Via de Franse autowegen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden krijgt. Aansluitend keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ariane, Pontorson

Het hotel ligt aan de rand van het plaatsje Pontorson en beschikt over een receptie, restaurant, bar, zonneterras, lift en wellnessruimte (tegen betaling). De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:39:22 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch