10-daagse kerstreis Istrië, Opatija

vanaf € 779,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Op het schiereiland Istrië, dat zowel tot Slovenië als tot Kroatië behoort, ligt onze bestemming Opatija, aan de voet van de 1.400 meter hoge berg Ucka. Opatija is vanwege de beschutte ligging en de nabijheid van de zee een geliefd vakantie- en kuuroord. Het afwisselende excursieprogramma tijdens deze kerstreis zorgt ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld het bezoek aan de wereldberoemde druipsteengrotten van Postojna, die gedurende deze periode geheel in kerstsfeer zijn versierd, en het Nationaal Park Plitvice Meren. Samen met de leuke pittoreske dorpjes die we gaan zien, vormt dit het decor van deze onvergetelijke reis. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Istra, dat direct aan zee ligt. Beleef Kerst in Kroatië en boek deze goed verzorgde kerstreis!

  • Bezoek eiland Krk
  • Optionele excursie Plitvice meren
  • Bezoek Rovinj en Poreč
  • Optionele excursie grotten van Postojna
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - Opatija

We vervolgen onze reis en al snel bereiken we Oostenrijk, waarna we de route via Salzburg en de Tauernautobahn kiezen. We rijden door een prachtig berglandschap en passeren in Oostenrijk bekende plaatsen als Spittal en Villach, waarna we via Slovenië de grens met Kroatië bereiken. We arriveren voor het diner in ons hotel in Opatija.

23 december: Vrije dag of Plitvice Meren (zie Bolderman Pluspakket)

Met de gasten die het Pluspakket geboekt hebben, gaan we vandaag naar het Nationaal Park Plitvice Meren, een hoogtepunt op deze reis. Kroatië is de thuisbasis van een spectaculair landschap, waaronder de Plitvice Meren die in de wintermaanden minstens zo mooi zijn als in de zomer. In de winter veranderen de watervallen en meren door de kou en de sneeuwval in een betoverend kerstlandschap. Vergeet uw camera vandaag dus niet!

24 december: Eiland Krk met wijnproeverij (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens kunt u eerst op uw gemak ontbijten en in de loop van de ochtend rijden we via Rijeka over de Titobrug naar het 38 kilometer lange eiland Krk. Hier zien we o.a. de pittoreske plaatsjes Malinska, Krk en Vrbnik. In Vrbnik heeft u de mogelijkheid een wijnkelder te bezoeken (zie Pluspakket).

25 december 1e kerstdag: Vrije dag of Postojna (zie Bolderman Pluspakket)

U kunt de dag vandaag zelf indelen of u gaat, als u het Pluspakket heeft geboekt, mee naar Postojna. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Het is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer versierd. Trekt u goede wandelschoenen en een warme jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na het bezoek aan de grotten rijden we terug naar ons hotel voor het kerstbuffet.

26 december 2e kerstdag: Rovinj en Poreč

Vandaag maken we een mooie tocht over het schiereiland Istrië. Via de Ucka Tunnel en langs Paz en Pazin komen we bij Poreč, de plaats die wij later op de dag zullen bezoeken. Vanaf hier rijden we verder landinwaarts via Zminje naar het aan de westkust gelegen vissersplaatsje Rovinj, Rovinj verandert in december in een kerstsprookje. ‘s Middags bezoeken we het schilderachtige plaatsje Poreč, waar u een wandeling door het historische centrum kunt maken. Het stadje is al meer dan 2000 jaar oud en vele volksstammen hebben zich hier gevestigd, waaronder de Romeinen. Die kwamen echter niet om te werken, maar om er een 'goddelijke' vakantie te vieren. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel in Opatija.

27 december: Vrije dag

Vandaag heeft u een vrije dag in Opatija, u kunt lekker wandelen of het centrum bezoeken waar u veel oude hotels en pastelkleurige villa's vindt. De stad is daarnaast rijk aan historische gebouwen, onder meer in klassieke en barokstijl. 

28 december: Ochtendtocht Mošćenice

's Morgens vertrekken we om de nabije omgeving te verkennen. We zien het mooie plaatsje Lovran met haar vele laurierheesters en brengen een bezoek aan het oude Mošćenice, een meer dan 1000 jaar oud stadje, gebouwd om piraterij tegen te gaan. Hoog op de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de zee en eilanden van de Kvarnerbocht. In Mošćenice krijgen we een rondleiding o.l.v. een gids (zie Pluspakket). Rond het middaguur zijn we weer terug bij ons hotel.

29 december: Opatija - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt gaan we weer aan de terugreis beginnen. We rijden via Ljubljana en de Karawankentunnel of de Loiblpas naar Oostenrijk. Vervolgens volgen we de Tauernautobahn richting Salzburg, waar we de grens met Duitsland passeren. Aan het eind van de middag komen we aan bij het hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.
 

30 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland, waar u ter afsluiting van deze prachtige reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Kerstreis Istrië, Opatija

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

3* Hotel Istra, Opatija

Dit hotel ligt direct aan zee en net buiten het centrum van Opatija. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad (met zeewater) en geplaveid strand. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, bureau, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Een aantal kamers heeft balkon. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Kroatië wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Kroatië worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het wordt afgeraden water uit de kraan te drinken vanwege het chloorgehalte. Dit kan maag- of darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Kroatisch is de officiële taal in Kroatië.

Prijsniveau:
De prijzen in de toeristische plaatsen in Kroatië zijn te vergelijken met de prijzen in Nederland. 
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:46:19 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch