8-daagse kerstreis Adriatische Kust

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze prachtige kerstreis brengt ons naar naar de Italiaanse streken Emilia-Romagna en Le Marche aan de Adriatische Kust. We genieten tijdens deze reis van de prachtige kuststreek, maar gaan ook het prachtige binnenland van Italië uitgebreid verkennen. Zo bezoeken we de historische stad Urbino en Gradara en kunt u de indrukwekkende grotten van Frasassi gaan bewonderen. Op 2e Kerstdag gaan we naar Gabicce Monte waar we een levende kerststal bezoeken. De levende kerststal is een van de meest karakteristieke Italiaanse voorstellingen van Kerstmis en een echte Italiaanse traditie. Kortom, een zeer afwisselende kerstreis, die u niet snel zult vergeten!

  • Excursie grotten van Frasassi
  • Bezoek Urbino
  • Bezoek Gradara
  • Bezoek Ravenna
  • Levende kerststal Gabicce Monte
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Adriatische Kust

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Nadat u met één van onze servicelijnen bent aangekomen op ons centrale overstappunt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Na de overstap rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

22 december: Zuid-Duitsland - Gabicce Mare

Na het ontbijt vervolgen we onze reis en rijden we via Oostenrijk Italië binnen. Tegen de avond bereiken we ons hotel in Gabicce Mare aan de Adriatische Kust, waar we vijf nachten zullen verblijven.

23 december: Urbino en Gradara

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Urbino dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze stad staat het mooiste renaissancepaleis van Italië, het Palazzo Ducale. U kunt door de wirwar van middeleeuwse straatjes naar de Piazza Duca Federico wandelen, waar de in 1789 gebouwde Duomo staat. In deze kerk kunt u het beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal van Federico Barocci bewonderen. Aansluitend rijden we naar Gradara. Hier heeft u de mogelijkheid om het prachtige Gradara kasteel te bezoeken of te wandelen door het middeleeuwse ommuurde stadje.

24 december: Loreto en de grotten van Frasassi

We gaan na het ontbijt op weg naar een heel bijzonder plaatsje, te weten het door miljoenen pelgrims bezochte stadje Loreto. Het Santa Casa en de bijbehorende basiliek hebben een bijzondere legende en zijn een bezoek zeker waard. Vervolgens rijden we verder naar de grotten van Frasassi. Het water van de rivier Sentino heeft door de eeuwen heen Europa’s grootste voor het publiek toegankelijke grottenstelsel uitgeslepen. De kolossale Grotta del Vento is zo groot, dat de hele kathedraal van Milaan er met gemak in zou passen, het plafond is op sommige plaatsen wel 240 meter hoog! Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel. s' Avonds staat er een typisch Italiaans diner bij kaarslicht voor ons klaar.

25 december (1e kerstdag): Ravenna

We rijden naar het prachtige Ravenna, een stad die al in de 1e eeuw v.Chr. tot bloei kwam onder keizer Augustus. Ravenna is vooral bekend vanwege de schitterende mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse tijd en staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar de stad is vooral ook gezellig: u vindt er oude straatjes, mooie winkels en leuke pleintjes. Voor de liefhebbers zijn er vele historische gebouwen zoals de verschillende basilieken.

26 december (2e kerstdag): Gabicce Monte

In de ochtend doen we het rustig aan. In de middag gaan we naar Gabicce Monte waar we een levende kerststal bezoeken. De levende kerststal is één van de meest karakteristieke Italiaanse voorstellingen van Kerstmis. De oude straatjes van Gabicce Monte worden omgetoverd tot het oude Bethlehem waar ambachten uit vroeg Christelijke tijd worden uitgebeeld met als middelpunt de levende kerststal.

27 december: Gabicce Mare - Zuid-Duitsland

Helaas vertrekken we vandaag weer uit Gabicce Mare. We rijden in noordelijke richting en bereiken via Oostenrijk ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze prachtige reis.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse snelwegen rijden we met verschillende stops terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts keert.

Landkaart: Kerstreis Adriatische Kust

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3*plus Michelacci Hotels, Gabicce Mare

Michelacci hotels bestaat uit de drie 3*plus hotels Maremonti, Glamour & Residenza en het Grand Hotel. De hotels liggen circa 50 meter van het zandstrand en circa 200 meter van het centrum van Gabicce Mare. De hotels beschikken over een receptie, restaurant/ontbijtzaal, bar en lift. Het zwembad (seizoensgebonden) bij Residenza & Glamour staat ter beschikking van de gasten. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, minibar (tegen betaling), kluisje, airconditioning en een badkamer met douche of bad, toilet en haardroger. Wifi is beschikbaar (tegen betaling).

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:36:47 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch