8-daagse kerstreis Venetië en omgeving

Altijd al eens met Kerst naar het romantische Venetië gewild? Tijdens deze Bolderman kerstreis gaan we naar Venetië en ziet u natuurlijk ook de prachtige omgeving. Vanuit onze standplaats Abano Terme bezoeken we de prachtige steden Padua en Treviso en maken we een schitterende rondrit door het gebergte Colli Eugenai. Hoogtepunt van deze reis is natuurlijk het wereldberoemde Venetië, waaraan we een uitgebreid bezoek zullen brengen. Kerst in Venetië is een belevenis op zich met overal versieringen en lichtjes, zelfs op de gondels. We verblijven deze reis in het 4* Hotel Alexander Palace, waar het goed vertoeven is. Vier dit jaar Kerst eens in Italië en boek deze kerstreis naar Venetië en omgeving!

 • Uitgebreid bezoek Venetië o.l.v. een gids
 • Bezoek Padua
 • Bezoek Treviso
 • Rondrit Colli Euganei
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Kerstreis Venetië

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - Abano Terme

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We zetten koers in zuidelijke richting en via Verona komen we aan het eind van de middag aan bij ons hotel in Abano Terme, waar we vijf nachten zullen verblijven.

23 december: Treviso

We bezoeken vandaag het kleurrijke Treviso. Treviso is absoluut de moeite waard vanwege zijn Renaissance-pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen. Het Piazza dei Signori is het sociale hart van de stad. Hier staan het 13e eeuwse stadhuis Palazzo dei Trecento en het Palazzo della Prefettura. Achter de Prefettura staat een klokkentoren. U krijgt ruim de tijd om Treviso te verkennen voor we terugrijden naar ons hotel.

24 december: Padua

Na het ontbijt gaan we op weg naar de oude universiteitsstad stad Padua, waarvan de Basiliek van de Heilige Antonius het middelpunt is. Sfeervolle kerstlichtjes, een grote kerstboom en natuurlijk kerstmarkten vormen het decor van de stad. Aansluitend rijden we door het dal met de Riviera del Brenta. Links en rechts van de weg zien we de prachtige villa’s van de Venetiaanse patriciërs. Veel van deze woningen stammen nog uit het rijke verleden van Venetië. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in ons hotel, waar we op deze kerstavond gezamenlijk zullen genieten van het kerstdiner.
 

25 december 1e kerstdag: Rondrit Colli Euganei en kerstlunch in hotel

's Morgens maken we een mooie rondrit door het regionale park Colli Euganei. Geniet van dit glooiende, van oorsprong vulkanische, heuvellandschap in wintersfeer. Authentieke dorpjes met prachtige historische gebouwen uit de Romeinse tijd vormen het decor in deze wijnstreek. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Abano Terme en staat er een uitgebreide kerstlunch voor u klaar in het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

26 december 2e kerstdag: Venetië

Vandaag bezoeken we het hoogtepunt van deze reis, namelijk Venetië. Na aankomst krijgen we eerst een rondleiding door de stad onder leiding van een lokale gids. We zien o.a. het Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en natuurlijk het prachtige San Marcoplein. Na de rondleiding heeft u nog ruimschoots de tijd om de sfeervol verlichte stad met een grote kerstboom op het San Marcoplein en enkele kerstmarkten zelf verder te verkennen. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel. (entreekosten Venetië tussen € 3,- en € 10,- p.p.p.d. niet inbegrepen)

27 december: Abano Terme - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt vertrekken we weer uit ons hotel in Abano Terme. Via de Brennerautobahn verlaten we Italië en rijden we door Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Zuid Duitsland - Nederland

Na het ontbijt begint de laatste etappe van deze prachtige kerstreis. Over de Duitse autowegen rijden we met verschillende stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.

Landkaart: Kerstreis Venetië en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.
 

4* Hotel Alexander Palace, Abano Terme

Het hotel ligt vlakbij het voetgangersgebied in Abano Terme en beschikt over een receptie, lounge, restaurant, bar, lift en verwarmd binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van satelliet-televisie, koelkastje, kluisje, airconditioning en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel. 

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

8-daagse kerstreis Venetië en omgeving

21 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
21 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,9
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
21:45:25 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch