telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Karinthië, Berg im Drautal

Deze prachtige kerstreis brengt ons naar Karinthië, het meest zonnige Bundesland van Oostenrijk. In het Drautal verblijven we in het bij Nederlanders bekende plaatsje Berg im Drautal, in het familiehotel Sunshine. We worden in het hotel welkom geheten door de familie Tiefnig, die er alles aan zal doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het hotel beschikt over een receptie met zithoek, restaurant met bar, terras, lift, kegelbanen, wellness-ruimte en fitnessruimte. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet Tijdens de kerstreis maken we leuke excursies en brengen we o.a. een bezoek aan de bekende Weissensee, Heiligenblut aan de Grossglockner, Klagenfurt en de Katschberg met zijn Adventweg.

  • Overnachtingen in het bekende 3* familiehotel Sunshine
  • Bezoek Heiligenblut
  • Kegelavond in het hotel
  • Bezoek Katschberg
  • Bezoek Weissensee
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Karinthië, Berg im Drautal

21 december: Nederland - Zuid Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden we via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

22 december: Zuid Duitsland - Berg im Drautal

Na het ontbijt rijden we via München naar Salzburg. Via de Tauernautobahn rijden we naar het plaatsje Berg im Drautal, waar we in ons hotel welkom worden geheten door de vriendelijke familie Martin en Anneliese Tiefnig.

23 december: Heiligenblut en Lienz

We maken een mooie tocht door het Drautal en het Möltal. We komen in het leuke plaatsje Heiligenblut aan de voet van de Grossglockner Hochalpenstrasse. Bij mooi weer heeft u hier een prachtig uitzicht op de Grossglockner. Aansluitend rijden we naar het plaatsje Lienz. Hier kunt u het centrum bezoeken of bij mooi weer met de Gondelbaan naar het Zettersfeld gaan vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de Dolomieten. ’s Avonds hebben we na het diner een gezellige kegelavond in het hotel.

24 december: Klagenfurt

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Karinthië. Wij rijden via een mooie route langs de Wörthersee naar Klagenfurt waar u de kerstmarkt kunt bezoeken. We zijn vandaag op tijd terug in het hotel voor het kerstdiner. Aansluitend vindt er een kerstviering plaats met Glühwein en Oostenrijkse 'Keksen'.

25 december: (1e kerstdag) Katschberg met Adventweg

In de ochtend hebben we een verlaat ontbijt en aansluitend rijden we naar de Katschberg, waar op een hoogte van 1.750 meter een unieke Adventweg ligt. U kunt te voet naar de Adventweg lopen of gaat u liever met de arrenslee (niet inbegrepen)? Over de Adventweg kunt u wandelend van de ene hooischuur naar de andere lopen. Onderweg brengt het gezang u alvast in kerststemming, en worden er verschillende workshops gegeven. Ook kunt u hier een heerlijk glaasje Glühwein drinken. ’s Avonds staat er in het hotel een kerstdiner te wachten.

26 december: (2e kerstdag) Weissensee en Hermagor

We rijden vanuit Berg im Drautal naar de Weissensee, bekend van de alternatieve Elfstedentocht. U kunt hier eventueel een arrensleetocht maken of met de stoeltjeslift naar boven gaan. We rijden terug via Hermagor en de Gailbergpass. In de avond staat er in het hotel een bezoek van de 3 Koningen op het programma.

27 december: Berg im Drautal - Zuid Duitsland

Na het ontbijt nemen we afscheid van de familie Tiefnig en rijden via Lienz en de Felbertauernstrasse naar ons hotel in Zuid Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Zuid Duitsland- Nederland

De laatste dag van deze kerstreis is helaas aangebroken. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Sunshine, Berg im Drautal

Dit familiehotel ligt aan de rand van het dorpje Berg im Drautal. Het hotel beschikt over een receptie met zithoek, restaurant met bar, terras, lift, kegelbanen, wellness-ruimte, fitnessruimte en er zijn E-bikes te huur. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis en beschikbaar in de lounge en het restaurant.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:06:36 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch