8-daagse kerstreis Pittoresk Vrsar, Kroatië

Vrsar is een oud vissersstadje, dat aan de kust van Istrië ligt. Het schilderachtige stadje is verdeeld in twee delen; het oude historische gedeelte op de top van de heuvel en het moderne gedeelte aan de voet van de heuvel. Vanaf de kust van Vrsar kijkt u uit over één van de mooiste mediterrane archipels, dat bestaat uit 18 onbewoonde eilandjes, omringd door het kristalheldere water van de Adriatische zee. Vrsar kan zich beroemen op een levendige geschiedenis. De Italiaanse dichter en avonturier Giacomo Casanova was hier 's zomers vaak te vinden en werkte dan aan zijn beroemde memoires. Vrsar heeft vele historische monumenten zoals de oude Romeinse stadspoort, de stadsmuren en de St. Antoniskerk. Vanuit ons hotel maken we diverse mooie excursies. Zo bezoeken we de beroemde grotten van Postojna, het historische Pula en maken we een boottocht naar de Brijuni eilanden. Beleef Kerst in Kroatië!

  • Bezoek Pula
  • Optionele boottocht Brijuni eilanden
  • Excursie grotten van Postojna
  • Prachtige panoramatocht
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Pittoresk Vrsar, Kroatië

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Vervolgens rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - Vrsar

Na het ontbijt vervolgen we onze route via Salzburg, het imposante Dachsteingebergte en de Karwanken, waarna we de grens met Slovenië passeren. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Vrsar. Na de kamerindeling gaan we aan tafel voor het diner.

23 december: Brijuni eilanden en Pula

Vandaag staan de Brijuni eilanden op het programma. Op één van deze eilanden had de vroegere leider van Joegoslavië, generaal Tito, een buitenverblijf. Vele wereldleiders en filmsterren kwamen hier op bezoek. De exotische dieren die nu nog in het park leven, zijn geschenken van verschillende staatshoofden. Vanaf Fažana varen we naar het eiland, waar we met een treintje een rondleiding krijgen (bootovertocht en treintje niet inclusief). In de loop van de middag vertrekken we naar Pula, één van de bekendste historische steden van Kroatië. De moeite waard om te bezoeken zijn o.a. de tempel van Augustus, de Dom en het beroemde amfitheater, daterend uit de 1e eeuw. 

24 december: Boottocht Lim-fjord en Rovinj

Vandaag staat een indrukwekkende boottocht op ons programma. 's Morgens vertrekken we naar de haven, vanwaar u een boottocht (niet inclusief) kunt maken via de mooie Lim-fjord naar Rovinj. De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sinds die tijd op een schiereiland ligt. De beschermde ligging van Rovinj heeft er voor gezorgd dat de stad plunderingen en verwoestingen bespaard zijn gebleven. De stad werd als eerste bewoond door de Romeinen en ontsnapte aan de verwoestingen van de Gothen die in Istrië huishielden. Na het bezoek aan Rovinj rijden we terug naar ons hotel.

25 december 1e kerstdag: Grotten van Postojna

Vandaag rijden we naar het buurland Slovenië. We bezoeken in Postojna de wereldberoemde druipsteengrotten. Het is het grootste grottencomplex van Europa. In deze periode zijn de grotten geheel in kerstsfeer versierd. Trekt u goede wandelschoenen en een vest of jas aan, aangezien er in de grotten een constante temperatuur van 10 graden heerst. Na het bezoek aan de grotten rijden we terug naar ons hotel.

26 december 2e kerstdag: Panoramatocht Istrië

Na het ontbijt vertrekken we voor een schitterende panoramatocht door het binnenland van Istrië. Verschillende vergezichten en leuke plaatsjes maken er een onvergetelijke dag van. Vergeet vandaag niet uw camera mee te nemen!

27 december: Vrsar - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we alweer afscheid van het schitterende Kroatië. Via Slovenië en Oostenrijk rijden we met diverse stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Na het ontbijt start de laatste etappe van deze prachtige kerstreis naar Vrsar. We rijden via de Duitse autowegen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden en aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Pineta, Vrsar

Dit hotel ligt op een heuvel en kijkt prachtig uit over het stadje en de kust. Het beschikt over een receptie, meerdere restaurants en bars, lift, binnenzwembad, fitness en wellness-ruimte. Alle kamers zijn voorzien van een satelliet-televisie, telefoon, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:09:37 | 0,23 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch