6-daagse kerstreis Neurenberg, Würzburg en Rothenburg

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Tijdens deze fantastische 6-daagse kerstreis waant u zich helemaal in kerstsferen in de mooiste middeleeuwse steden die Beieren te bieden heeft. Romantische steden als Neurenberg, Würzburg en Rothenburg staan op het programma tijdens deze busreis. Hierbij brengen we natuurlijk een bezoek aan de beroemde kerstmarkt van Neurenberg. Maar ook de bisschopsstad Bamberg staat op het programma. Het sprookjesachtige oude centrum van deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft tijdens deze kerstreis in Hotel Krone in Geiselwind, waar ze er alles aan zullen doen om deze Kerst onvergetelijk te maken. Laat u betoveren op deze prachtige kerstreis!

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Bezoek kerstmarkt in Neurenberg
 • Bezoek Würzburg
 • Bezoek Rothenburg en Bamberg
 • Uitgebreid kerstdiner
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Neurenberg, Würzburg en Rothenburg

22 december: Nederland - Wertheim - Geiselwind

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee begint deze mooie kerstreis. We rijden eerst naar Miltenberg, een schitterend stadje aan de Main. Vanaf hier volgen we de oevers van de Main tot aan het mooie Wertheim, waar de Tauber in de Main uitmondt. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. Na een stop in Wertheim, één van de noordelijkst gelegen stadjes op de Romantische Strasse, vervolgen we onze reis naar ons hotel in Geiselwind. Na het inchecken wordt u verwacht in het in kerstsfeer versierde restaurant voor een welkomstdrankje en kunt u genieten van een 3-gangen menu met saladebuffet.

23 december: Neurenberg

Na ontbijtbuffet vertrekken we naar Neurenberg, de grootste stad in Franken. U heeft de gelegenheid om de verschillende bezienswaardigheden van deze stad te bezoeken, zoals de prachtige kerken, de stadsmuur of de Kettensteeg, Europa’s oudst bewaard gebleven hangbrug. ’s Middags brengen we een bezoek aan de wereldberoemde kerstmarkt in Neurenberg om zo alvast in de kerstsfeer te komen. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel. ‘s Avonds genieten we weer van een 3-gangenmenu met saladebuffet. Na het diner nodigt een solo-entertainer u uit voor een dansje.

24 december: Würzburg

Vandaag staat Würzburg op het programma, een bezienswaardige Frankische stad met een bijzondere charme en flair. Würzburg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Dom, Marienkapelle, Neumünster, vesting Marienberg, de Residenz en het Falkenhaus. In de namiddag rijden we terug naar het hotel, waar we worden ontvangen met Glühwein en peperkoek. ‘s Avonds genieten we samen van een 3-gangen kerstmenu met saladebuffet en een kerstcadeau volgens Duitse traditie. Na het diner heeft u de mogelijkheid om de kerstmis in een kerk te bezoeken.

25 december 1e kerstdag: Rothenburg

We beginnen eerste kerstdag met het ontbijtbuffet en in de loop van de ochtend vertrekken we naar het ommuurde stadje Rothenburg ob der Tauber. Deze meer dan 1000 jaar oude rijksstad is een waar openluchtmuseum! Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde Doppelbrücke, de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische markt. Ook is een bezoek aan het kersthuis van Käthe Wohlfahrt zeker de moeite waard. ‘s Avonds wordt er in het hotel een feestelijk 5-gangen kerstmenu geserveerd.

26 december: 2e kerstdag: Bamberg

Na het ontbijt rijden we naar de bier- en bisschopsstad Bamberg, ook wel het "Frankische Rome" genoemd. De vele sierlijke kerken verraden dat de kerk het in deze stad voor het zeggen had en met deze macht ook graag pronkte. Op en rond de Domberg vinden we de immense Dom en het rijke Bisschoppelijke Paleis. U kunt een bezoek brengen aan de Altstadt, gelegen aan het riviertje de Regnitz, met mooie bruggen en kleine vissershuisjes. Bamberg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Alte Hofhaltung, Altenburg, het oude stadhuis en de Groene Markt. In het hotel kunt u ’s avonds genieten van een feestelijk kerstbuffet.

27 december: Geiselwind - Nederland

Alweer de laatste dag van deze reis. Na het ontbijt vertrekken we uit ons hotel in Geiselwind. We rijden via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Aangekomen op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze prachtige kerstreis. Aansluitend brengt één van onze servicelijnen u weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Krone, Geiselwind

Dit hotel ligt in het centrum van Geiselwind en beschikt over een receptie, restaurant, bar, Stube, terras en lift. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse kerstreis Neurenberg, Würzburg en Rothenburg

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
11 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,4
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 7,7
 • Accommodatie 8,5
 • Contact met Bolderman 8,8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:38:03 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch