telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

vanaf € 499,-

Wenen, de romantische oude Keizerstad gelegen aan de Donau, is de rode draad tijdens deze geweldige kerstreis. De stad heeft al vele harten veroverd en dat is niet zo vreemd. Prachtige oude gebouwen zoals Slot Schönbrunn, de Hofburg, de Stephansdom en vele andere interessante bezienswaardigheden maken dat u deze stad gezien moet hebben. De mooie omgeving met het Wienerwald en het Donaudal vergeten we ook zeker niet. En een concert mag op deze reis natuurlijk niet ontbreken! Maak kennis met deze bijzondere stad met een geheel eigen sfeer en een schitterende omgeving. We verblijven in Hotel Steinberger in Altlengbach, van de familie Steinberger. Het hotel ligt op ca. 30 minuten rijden van het centrum van Wenen en heeft een restaurant, bar, binnenzwembad en lift. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon, radio en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Vier kerst in Wenen en boek deze reis bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Wenen o.l.v. gids
 • Bezoek Passau
 • Excursie Wienerwald en Donaudal
 • Optioneel Strauss-Mozart concert
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

22 december: Zuid-Duitsland - Passau - Altlengbach

Na het ontbijt rijden we naar de stad Passau, de stad waar 3 rivieren samen komen. Hier heeft u de mogelijkheid  om op eigen gelegenheid rond te kijken. In de kathedraal van deze stad staat het grootste kerkorgel van Europa. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Hotel Steinberger in Altlengbach.

23 december: Wenen

Vandaag staat Wenen op ons programma, een stad met talloze bezienswaardigheden. Allereerst maken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. Na de middag brengen we een bezoek aan Slot Schönbrunn (niet inbegrepen), eens de zomerresidentie van de Habsburgers. Hier heeft u ruim de tijd om het weelderige interieur van de 40 pronkkamers te bekijken. Ook een wandeling door de tuinen is zeker de moeite waard. Vol van deze prachtige indrukken keren we daarna weer terug naar ons hotel.

24 december: Wienerwald

Na een niet al te vroeg ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht door het Wienerwald. Dit gebied was in het verleden het jachtgebied van de adel. We bezoeken de plaatsen Mayerling, Heiligenkreuz en Hinterbrühl. Bij terugkomst in het hotel vindt, zoals gebruikelijk in Oostenrijk op kerstavond, de traditionele kerstviering plaats.

25 december 1e kerstdag: Donaudal

Vandaag bezoeken wij het schilderachtige Donaudal, ook wel de Wachau genoemd. Fraaie dorpjes, hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen vormen het decor van deze dag. We rijden vanaf de plaats Krems langs de Donau naar het stadje Melk. We zien het op de heuvel gelegen Benedictijner klooster 'Stift Melk' met de beroemde barokke kapel. U kunt dit prachtige kloostercomplex bezoeken. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel voor het in kerstsfeer opgemaakte 4-gangen galadiner.

26 december 2e kerstdag: Wenen

's Morgens rijden we weer naar Wenen en kunt u op eigen gelegenheid het centrum van de stad verkennen. Wat dacht u van een bezoek aan één van de vele musea of de Spaanse Rijschool? Of gaat u genieten van een kopje koffie met de echte Wiener Sachertorte? In de loop van de middag rijden we terug naar Altlengbach. Na het diner in het hotel heeft u de mogelijkheid om een prachtig Strauss-Mozart concert bij te wonen in Wenen, de muziekstad bij uitstek.

27 december: Altlengbach - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we vandaag weer afscheid van het Wienerwald. We rijden door de uitlopers van de Alpen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag van deze kerstreis is helaas aangebroken. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. De kamers beschikken allen over een televisie, radio, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
36 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,3
 • Vervoer met touringcar 8,5
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,5
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:44:37 | 0,36 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch