8-daagse kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

vanaf € 599,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Wenen, de romantische oude Keizerstad gelegen aan de Donau, is de rode draad tijdens deze geweldige kerstreis. De stad heeft al vele harten veroverd en dat is niet zo vreemd. Prachtige oude gebouwen zoals Slot Schönbrunn, de Hofburg, de Stephansdom en vele andere interessante bezienswaardigheden maken dat u deze stad gezien moet hebben. De mooie omgeving met het Wienerwald en het Donaudal vergeten we ook zeker niet. En een concert mag op deze reis natuurlijk niet ontbreken! Maak kennis met deze bijzondere stad met een geheel eigen sfeer en een schitterende omgeving. We verblijven in Hotel Steinberger in Altlengbach, van de familie Steinberger, dat op ca. 30 minuten rijden van het centrum van Wenen ligt. Vier Kerst in Wenen en boek deze reis bij Bolderman Excursiereizen!

 • Bezoek Wenen o.l.v. een gids
 • Bezoek Passau
 • Rondrit Wienerwald en Donaudal
 • Optioneel Strauss-Mozart concert
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Vervolgens rijden wij via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

22 december: Zuid-Duitsland - Passau - Altlengbach

Na het ontbijt rijden we naar Passau, de stad waar drie rivieren samen komen. Hier heeft u de mogelijkheid  om op eigen gelegenheid rond te kijken. In de kathedraal van deze stad staat het grootste kerkorgel van Europa. Na dit bezoek vervolgen we onze weg naar Hotel Steinberger in Altlengbach.

23 december: Wenen

Vandaag staat Wenen op ons programma, een stad met talloze bezienswaardigheden. Allereerst maken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids een uitgebreide stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden. 's Middags brengen we een bezoek aan Slot Schönbrunn (niet inbegrepen), eens de zomerresidentie van de Habsburgers. Hier heeft u ruim de tijd om het weelderige interieur van de 40 pronkkamers te bekijken. Ook een wandeling door de tuinen is zeker de moeite waard. Vol van deze prachtige indrukken keren we daarna weer terug naar ons hotel.

24 december: Wienerwald

Na een niet al te vroeg ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht door het Wienerwald. Dit gebied was in het verleden het jachtgebied van de adel. We bezoeken de plaatsen Mayerling, Heiligenkreuz en Hinterbrühl. Bij terugkomst in het hotel vindt, zoals gebruikelijk in Oostenrijk op kerstavond, de traditionele kerstviering plaats.

25 december 1e kerstdag: Donaudal

Vandaag bezoeken wij het schilderachtige Donaudal, ook wel de Wachau genoemd. Fraaie dorpjes, hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen vormen het decor van deze dag. We rijden vanaf de plaats Krems langs de Donau naar het stadje Melk. We zien het op de heuvel gelegen Benedictijner klooster Stift Melk met de beroemde barokke kapel. U kunt dit prachtige kloostercomplex bezoeken. Vervolgens rijden we terug naar ons hotel voor het in kerstsfeer opgemaakte galadiner.

26 december 2e kerstdag: Wenen

's Morgens rijden we weer naar Wenen en kunt u op eigen gelegenheid het centrum van de stad verkennen. Wat dacht u van een bezoek aan één van de vele musea of de Spaanse Rijschool? Of gaat u genieten van een kopje koffie met de echte Wiener Sachertorte? In de loop van de middag rijden we terug naar Altlengbach. Na het diner in het hotel heeft u de mogelijkheid om een prachtig Strauss-Mozart concert bij te wonen in Wenen, de muziekstad bij uitstek.

27 december: Altlengbach - Zuid-Duitsland

Vandaag nemen we weer afscheid van het Wienerwald. We rijden door de uitlopers van de Alpen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

28 december: Zuid-Duitsland - Nederland

De laatste dag van deze kerstreis is aangebroken. Via de Duitse autobanen rijden we terug naar ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Tot slot brengen wij u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Steinberger, Altlengbach

We verblijven in het bij Nederlanders bekende Hotel Steinberger. Dit hotel ligt in het rustige dorpje Altlengbach en beschikt over een receptie, lounge met bar, Stube, restaurant, lift, binnenzwembad en wellnessruimte. De kamers beschikken allen over een televisie, radio, telefoon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Oostenrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
in Oostenrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits is de officiële taal in Oostenrijk

Prijsniveau:
De prijzen in Oostenrijk liggen over het algemeen een stukje lager dan in Nederland.

Reisverhaal Ellie

Mijn eerste foto heb ik gemaakt tijdens onze kerstreis naar Wenen, dit was onze eerste excursiedag in de plaats “Passau”, het is het grootste kerkorgel van Europa en staat in De Dom in Passau. Ik heb ook het concert van het kerkorgel bijgewoont en vond het heel mooi!
 
Mijn tweede foto heb ik gemaakt op onze tweede excursiedag, dit was de stadstour Wenen obg van een gids, de foto is het “Belverdere”
 
Mijn derde foto heb ik gemaakt tijdens de lichtjestour en kan natuurlijk niet ontbreken tijdens deze kerstreis.

8-daagse kerstreis Wenen, Wienerwald en het Donaudal

97 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
104 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
12:09:09 | 0,38 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch