telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7-daagse Kerstreis Rijn en Moezel all-inclusive

Tijdens deze prachtige kerstreis neemt Bolderman Excursiereizen u mee naar het prachtige dal van de Loreley aan de Duitse Rijn. De rivier baant zich een weg tussen de steile rotswanden, langs idyllische wijnstadjes met prachtige vakwerkhuizen en wijnkelders en talloze kastelen en ruïnes. We brengen u naar de prachtige plaatsen Boppard en St. Goar, zien uiteraard de beroemde Loreley-rots en maken uitstapjes naar twee andere bekende rivierdalen: de Moezel, met de schitterende wijnstadjes Cochem en Traben-Trarbach, en prachtige dal van  de Lahn, waar ook de beroemde Oranjeroute doorheen voert. Uiteraard kunt u zich volledig onderdompelen in kerstsferen op de kerstmarkten van Limburg en Rüdesheim en beleeft de ultieme kerst in een volledig kerstdorp! Met een bezoek aan het Deutsches Eck in Koblenz, waar de Moezel in de Rijn uitmondt, sluiten we deze fantastische kerstreis af. Gaat u mee?

  • Bezoek Cochem
  • Bezoek Koblenz
  • Prachtige Oranjeroute
  • Bezoek het indrukwekkende kasteel Marksburg
  • Bezoek Boppard en St. Goar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

22 december: Heenreis en Monschau

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Daarna zal onze reis naar Duitsland beginnen. We rijden via het Drielandenpunt naar het prachtige stadje Monschau, diep verscholen in het dal van de Rur. Na deze stop rijden we via een mooie route door de Eifel naar ons hotel in Kestert aan de Rijn. 

23 december: Loreley en Rüdesheim

Vanochtend maken we kennis met het schitterende Rijndal, waarvan de Loreley het middelpunt vormt.  we rijden naar de heuvels even ten zuiden van het Kestert, naar één van de beroemdste plekken van het Rijndal: de Loreley! Volgens de legende zou de zingende nimf hier op de 132 meter hoge rots hebben gezeten en met haar schoonheid en gezang menig kapitein op de Rijn hebben afgeleid. In werkelijkheid zorgt de rots voor een bijzonder smal gedeelte van het Rijndal en heeft u vanaf het uitzichtplatform een fabelachtig uitzicht over het gehele Loreley dal. Aansluitend rijden we naar Rüdesheim, dat bekend staat als één van de gezelligste wijnstadjes aan de Rijn. U vindt er diverse vakwerkhuizen, wijnkelders en sfeervolle steegjes. Vooral op en rond de beroemde Drosselgasse, een steeg vol met wijnlokalen is het heerlijk toeven! Uiteraard hult Rüdesheim zich volledig in kerstsferen en vindt u hier een traditionele kerstmarkt.

24 december: Limburg en Oranjeroute

Na het ontbijt rijden we naar de Domstad Limburg an der Lahn. De enorme basiliek met haar 7 torens is de blikvanger van de stad en een bezoek zeker waard! Gelegen op een heuvel torent het hoog boven de stad uit. Het centrum, aan de voet van de heuvel, is minstens zo bezienswaardig met haar vele barokke vakwerkhuizen. Het vormt het perfecte decor voor een sfeervolle kerstmarkt. In de middag verlaten we Limburg en rijden we via een prachtige, en historisch interessante route terug naar ons hotel. Vanuit Limburg volgen we de rivier de Lahn, beter bekend als de Oranjeroute. Het gebied is nauw verbonden aan ons Koningshuis. Centrum van de Nassau-dynastie is het slot Oranienstein in Diez waar de voorouders van onze Koning woonden, en de even verderop gelegen burcht Nassau. Via Bad Ems bereiken we weer de Rijnoever en even later ons hotel.

25 december (1e Kerstdag): Kerstdorp Waldbreitbach

Op Kerstochtend kunt u heerlijk genieten van het ontbijtbuffet, een wandelingetje maken door de omgeving of een gezellig spelletje met elkaar doen. Na de heerlijke middaglunch rijden we naar Waldbreitbach. Dit kleine dorpje is volledig omgetoverd tot kerstdorp! Het gehele dorp is prachtig verlicht en overal vindt u de prachtigste kerststallen. Wandelt u vooral de wandelroute “Ster van Bethlehem”, een prachtig verlichte route vanuit het dorp naar het bos, langs meer dan 30 kerststallen waar het kerstverhaal wordt verteld.

26 december (2e Kerstdag) Cochem en Traben-Trarbach

Vandaag maken we een uitstap naar de Moezel. Met de rivier aan onze zijde rijden we een prachtige route door het smalle dal met haar steile hellingen. We maken een stop in het prachtige Cochem, waar het historische marktplein het centrum vormt. De gebouwen rondom het marktplein zijn voor het grootste gedeelte vakwerkhuizen. In de smalle straatjes en over de Moezelpromenade kunt u heerlijk ronddwalen. We vervolgen onze tocht langs de slingerende Moezel tot aan Traben-Trarbach, waar u de mogelijkheid heeft om de unieke ondergrondse kerstmarkt te bezoeken. Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

27 december: Marksburg, Boppard en St. Goar

Van de vele burchten en kastelen in het gebied is de Marksburg in Braubach de enige die nog volledig intact is. Deze imposante burcht is van verre te zien en torent hoog boven het stadje uit. Tijdens de rondleiding (niet inbegrepen) komt u alles te weten over de geschiedenis van de Marksburg, de burchten in de omgeving en geniet u van de schitterende uitzichten over de omgeving. Na de lunch in het hotel brengt de chauffeur u naar het meer dan 2000 jaar oude Boppard, prachtig gelegen aan een scherpe bocht in de Rijn. Het heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en vele wijnlokalen. Aansluitend rijden we naar St. Goar, vanwaar u de veel bezongen Loreley kunt zien. Zo rond het jaar 500 was dit schilderachtige plaatsje een vissersgemeente en bedevaartplaats en tegenwoordig staat het ook bekend om zijn koekkoeksklokken en klompen. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Kestert.

28 december: Koblenz en terugreis

Helaas de laatste dag van deze prachtige kerstreis, maar we hebben nog voldoende tijd om deze vakantie in stijl af te sluiten. Nadat we de bagage hebben ingeladen, rijden we naar Koblenz. Deze stad staat vooral bekend om het Deutsches Eck; waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Vanaf het Schloss Ehrenbreitstein heeft u een schitterend uitzicht! Per kabelbaan kunt u naar het Deutsches Eck, waar het enorme monument ter ere van keizer Wilhelm I staat.  Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar ons centrale overstappunt in Nederland, waar u ter afsluiting van deze reis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Daarna keert u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Krone am Rhein, Kestert

Gelegen direct aan de oever van de Rijn, vindt u Hotel Krone am Rhein. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, sauna en relaxruimte met een buitenterras, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Het hotel heeft een traplift voor de eerste etage en geen kamers op de begane grond. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
11:08:03 | 0,36 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch