10-daagse kerstreis Rome en Florence

Deze prachtige kerstreis combineert het cultuurrijke Florence met de eeuwige stad Rome. De cultuurstad Florence is één groot openluchtmuseum en staat bekend als echte kunststad met bezienswaardigheden als de beroemde Ponte Vecchio met de vele goudsmeden en de prachtige Duomo. Tijdens Kerst is de stad mooi verlicht en vindt u er talloze Kerstkraampjes. Rome bezit de schitterendste bouwwerken en monumenten, zoals het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes. Het Vaticaan bepaalt het gezicht van het Christelijk Rome, met de wereldberoemde St. Pieter en de Sixtijnse kapel. Ga mee en geniet van twee mooie steden tijdens Kerst naar Rome en Florence!

  • Bezoek Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Bezoek Rome o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Excursie Vaticaanstad en Sint Pieter
  • Bezoek San Gimignano
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kersreis Rome en Florence

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vervolgen we onze reis. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland - omgeving Florence

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië. Aan het begin van de avond arriveren we in de omgeving van Florence waar we de komende vier nachten zullen verblijven.

23 december: Florence

Vandaag gaan we met de trein naar Florence, de hoofdstad van Toscane. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids bezoeken wij de stad. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten allen in Florence. De stad herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts op enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Piazza Santa Croce in Florence wordt in december omgetoverd tot een sfeervol verlichte kerstmarkt. Op de markt vindt u veel houten kraampjes die allerlei moois, leuks en lekkers aanbieden. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken!

24 december: Siena en Monteriggioni

Na het ontbijt gaan we naar Siena. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende stad met een veel intiemere uitstraling dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan het plein ligt de fontein Fonte Gaia, gedecoreerd met schitterende reliëfs. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. Ook heeft u de mogelijk om de sfeervolle Mercato nel Campo te bezoeken.  Dit is een kerstmarkt die wordt gehouden op het bekende Piazza del Campo. We vervolgen onze weg naar het prachtige vestingstadje Monteriggioni. Monteriggioni is een Toscaans dorpje en ligt op een heuvel. Het is een van de bekendste versterkte dorpen van de streek dat volledig intact is gebleven. Het dorp is een van de best bewaarde middeleeuwse militaire architectuur. In de avond starten we met een kerstcocktail om vervolgens te genieten van een typisch Italiaans 3-gangen kerstdiner bij kaarslicht.

25 december (1e kerstdag): San Gimignano

Vandaag bezoeken we San Gimignano één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Dit schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden. In de avond wordt er een een 4-gangen kerstdiner voor u geserveerd.

26 december 2e kerstdag: Omgeving Florence - Rome - omgeving Rome

Na het ontbijt checken we uit en gaan we naar Rome. U kunt uw eigen tijd invullen en struinen door de vele smalle winkelstraatjes of een bezoek brengen aan één van de vele musea in de stad. Ook heeft u de mogelijkheid om Vaticaanstad en de St. Pieter te bezoeken. Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, één van de meest heilige plaatsen van het christendom en residentie van de Paus en wordt volledig omsloten door de stad Rome. Het imposante St. Pietersplein biedt toegang tot de basiliek en wordt omlijst door 284 zuilen en 140 beelden van heiligen, ook wel de ‘moederlijke armen der kerk’ genoemd. In de avond dineren wij in Rome en vervolgen daarna onze weg naar ons hotel in de omgeving van Rome.

27 december: Omgeving Rome - Rome- omgeving Florence

Vandaag bezoeken we nogmaals Rome. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we deze stad verkennen, die door zijn lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Een stadswandeling voert ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden, vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen en of de kerstmarkt van Rome te bezoeken. Op het Piazza Navona plein vindt u de grootste kerstmarkt van Rome met tientallen stalletjes. De komende 2 nachten verblijven we in de omgeving van Florence.

28 december: Arezzo

Vandaag brengen wij een bezoek aan Arezzo, dat omringd wordt door de groene heuvels van Toscane. U kunt Het indrukwekkende Piazza Grande bezoeken, Dit is een schuin aflopende plein en wordt omringd door historische gebouwen met elk een eigen verhaal. Of bezoek  het imposante Palazzo delle Logge, dat ontworpen is door de Italiaanse schilder en architect Giorgio Vasari in de 16e eeuw.

29 december: Omgeving Florence - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit ons hotel. Daarna vervolgen we onze reis verder in noordelijke richting en rijden we via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

30 december: Zuid-Duitsland - Nederland

Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Villa Cerreto & Marrani, Ronta

Dit typisch Italiaanse hotel heeft een heerlijke ligging in het groen temidden van de Florentijnse heuvels ten noorden van Florence. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, American bar met zitjes, overdekte veranda, buitenzwembad met schitterend uitzicht over de heuvels met zitjes en (tegen betaling) ligbedjes. Het restaurant van het hotel voert een typisch Toscaanse keuken. De kamers bevinden zich in verschillende gebouwtjes, veelal gelegen rondom het zwembad (seizoensgebonden opening) en liggen op de begane grond of eerste etage. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

3* Hotel Villa Ferrata, Rome

Het hotel is schitterend gelegen in de Romeinse heuvels in een eeuwenoud park vlakbij de Romeinse centra Catelli Frascati en Grottaferrata. Het hotel beschikt over een receptie, lift, elegante lounge met zitjes, sfeervol restaurant, bar, diverse tuinen en een zwembad. Tijdens ceremonies is gebruik van het zwembad niet toegestaan. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning ( ter plaatse te betalen ), balkon en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:04:22 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch