telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Sonthofen in de Beierse Allgäu

Wilt u tijdens de feestdagen een veelzijdige en sfeervolle vakantie in een winterse omgeving? Uw vakantie doorbrengen in het Zuid-Duitse hooggebergte is dan een uitstekende keuze. Sonthofen wordt omringd door de indrukwekkende Allgäuer Alpen en is een prima uitgangspunt voor mooie excursies. We verblijven in het familiehotel Grünten van de vriendelijke familie Fleischmann, die al meer dan 40 jaar Nederlandse gasten verwelkomt. Het hotel heeft een receptie, restaurant, gezellige bar en lift. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet en telefoon.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

21 december: Nederland - Sonthofen

Via onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar Sonthofen, waar we voor het diner aankomen. Onderweg zijn er diverse stops.

22 december: Vrije dag en koetsentocht (optioneel)

Na een heerlijk ontbijtbuffet heeft u vandaag tijd om de omgeving van het hotel en het plaatsje Sonthofen, met een autovrij centrum, te verkennen. U heeft ook de mogelijkheid om een koetsentocht door de omgeving te maken (kosten ca. € 13,- p.p.).

23 december: Bregenzerwald

Vandaag maken we een prachtige natuurtocht naar het bekende Bregenzerwald. U kunt onderweg genieten van mooie uitzichten en de winterse bergwereld. Uiteraard krijgt u gelegenheid om tijdens de pauzes te genieten van een drankje of de lunch te gebruiken. In de loop van de middag zijn we terug in ons hotel.

24 december: Allgäuer Alpen en Oberstdorf

Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie tocht door de Allgäuer Alpen. We komen o.a. in de populaire wintersportplaats Oberstdorf. Bij goed weer heeft u de mogelijkheid om per kabelbaan de 2224 m hoge Nebelhorn te bezoeken (optioneel, kosten ca € 32,- pp). Vanaf het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de Alpen. Vanavond heeft u na het diner de mogelijkheid om de nachtmis te bezoeken. 

25 december 1e kerstdag: Kleinwalsertal

Het is 1e kerstdag, dus eerst genieten we rustig van een heerlijk ontbijt. In de loop van de ochtend rijden we naar het Kleinwalsertal. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de fraaie Breitachklamm, waar we tussen de nauwe rotswanden door wandelen. Het Kleinwalsertal is Oostenrijks grondgebied, maar is alleen via Duitsland te bereiken. ’s Avonds genieten we in ons hotel van het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Füssen

We brengen een bezoek aan het aan de Forggensee gelegen plaatsje Füssen. De romantische Altstadt is het bekijken waard. U zult versteld staan van de prachtige omgeving met meren, bergen en bossen in dit deel van Duitsland.

27 december: Bodensee en Lindau

Na het ontbijt rijden we richting Bodensee en brengen een bezoek aan het oorspronkelijke vissersdorpje Lindau. De Altstadt van Lindau ligt op een eilandje dat door twee bruggen is verbonden met het vasteland. U heeft hier tijd om te winkelen of ergens gezellig te lunchen.
ting.

28 december: Sonthofen - Nederland

Het verblijf in Sonthofen zit er helaas weer op en na een vroeg ontbijt rijden we via de Duitse autobanen terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt genieten we van een goed verzorgd afscheidsbuffet, waarna u via één van onze servicelijnen weer huiswaarts keert.     

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel Grünten, Sonthofen

Dit familiehotel is centraal in Sonthofen gelegen en de familie Fleischmann werkt al meer dan 40 jaar met Nederlandse groepen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant met terras, kelderbar en lift. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet en een televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
05:59:13 | 0,7 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch