telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Harrachov en het Reuzengebergte

Het Nationale Park Krkonoše (Reuzengebergte) is het hoogste berggebied van Tsjechië en vormt de grens met Polen. Karakteristiek voor het gebergte zijn de beboste hellingen en de afgeronde toppen. De hoogste berg van het Reuzengebergte is de Sněžka (1602 meter), waar in de winter volop geskied wordt. Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legendarische reus Krakonoš. Volgens de overlevering zou deze reus de natuur in het gebied beschermen en de mensen die haar bevuilen of geweld aandoen straffen. Vanuit onze standplaats Harrachov gaan we boeiende excursies met u maken. Zo gaan we naar het Boheems Paradijs, maken een rondrit door het Reuzengebergte en bezoeken de steden Hradec Králové en Kutná Hora. Natuurlijk ontbreekt de Gouden Stad Praag niet in deze reis, een prachtige stad vol cultuur en imposante gebouwen. Ontdek de natuur en cultuur van Tsjechië met deze mooie kerstreis naar Harrachov en het Reuzengebergte.

  • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Rondrit Reuzengebergte
  • Bezoek Hradec Králové
  • Excursie Nový Bor en Kokorindal
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Persoonlijk contact Heeft u hulp nodig? Dan zijn we er voor u!
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Harrachov en het Reuzengebergte

21 december: Nederland - Harrachov

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we over de Duitse autobanen naar Tsjechië. In de loop van de avond bereiken wij ons hotel in Harrachov, waar wij 7 nachten zullen verblijven.

22 december: Hradec Králové en Třebechovice pod Orebem

In Hradec Králové bezoeken we vandaag eerst het centrum van de oude stad, dat gedomineerd wordt door twee grote pleinen. Op het Velké Náměstí ziet u de gotische Heilige Geest kathedraal, de Witte Toren en het stadhuis. Tussen deze gebouwen in staat de St. Clemenskapel, herkenbaar aan de gouden kroon op het dak. Aan de andere kant van het plein ziet u een aantal prachtige gevels uit verschillende tijdperken. Onder de gevels loopt een galerij met daarin gezellige bars en restaurantjes. ’s Middags rijden wij naar het plaatsje Třebechovice pod Orebem, waar u een kerststalmuseum met een grote collectie statische en mechanische kerststallen kunt bezoeken. Het pronkstuk is een mechanische houten kerststal van meer dan 200 jaar oud, met een afmeting van 7 x 3 x 2 meter. Aansluitend rijden wij terug naar ons hotel.

23 december: Het Boheems Paradijs en Jičín

Het Boheems Paradijs is een groot gebied tussen Turnov en Jičín met de meest fantastische zandsteenformaties tussen de beboste hellingen. Hier en daar zien we ook basaltrotsen, die hoog boven het bladerdek uitsteken. Als er sneeuw ligt, kunt u genieten van een betoverend landschap. Het gebied is rijk aan uitgezette wandelroutes. Wij vervolgen onze route naar de mooie stad Jičín. Baron von Wallenstein liet hier in de 17e eeuw zijn renaissancekasteel verbouwen tot een vroeg barok “Wallensteinkasteel”. In het centrum van Jičín vindt u verder nog de Valdicetoren, een Jesuitencollege en een aantal mooie kerken. Op het gezellige Wallensteinplein zijn talloze winkeltjes, cafetaria’s en restaurantjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Rondrit Reuzengebergte

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een interessante rit door het Reuzengebergte, in de winter een prachtig wintersportgebied. Eerst bezoeken wij het bedrijvige stadje Vrchlabi. Er is een kasteel met een mooi park, een botanische tuin, een dierentuin en een klein museum. Op het centrale plein staan enige mooie vakwerkhuizen, de stenen brug over de Labe is gebouwd in de 17e eeuw. Daarna rijden we verder naar het plaatsje Špindleruv Mlyn, waar zeven dalen samenkomen. U kunt hier een wandeling door het plaatsje maken en eventueel de lunch gebruiken (niet inclusief). Aansluitend rijden we naar het wintersportdorp Pec Pod Snéžkou, waar u met een gondellift in twee etappes naar de besneeuwde top van de Snežka kunt, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de omliggende (ski)gebieden van de Krkonoše.

25 december 1e kerstdag: Praag

Eén van de mooiste hoofdsteden van Europa is de Gouden Stad Praag. Het oude centrum van deze stad is één groot openluchtmuseum. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling vanaf de burcht naar de Benedenstad. Het burchtcomplex bestaat uit binnenhoven, fonteinen, de beroemde St. Vituskathedraal, de St. Jorisbasiliek en het Koningspaleis. We wandelen daarna langs de Nicolaaskerk naar de rivier de Moldau, die we oversteken via de prachtige Karelsbrug en komen zo in de oude stad. Hier zien we het Raadhuisplein met het astronomisch uurwerk, de Týnkerk, de Sint Nicolaaskerk en de Joodse wijk. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel waar wij samen genieten van het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Nový Bor en Kokorindal

Na het ontbijt gaan we op weg voor een bezoek aan de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Na de middag rijden we door één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië, het Kokorindal. Het dal ligt tussen hoge rotsen en er zijn vele grotten, die in de oorlog als schuilplaats werden gebruikt. Kenmerkend voor het Kokorindal zijn de Lausitzer vakwerkhuizen. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

27 december: Kutná Hora

Vandaag staat de historische stad Kutná Hora op het programma, na Praag de mooiste stad van Bohemen. Het is de plaats waar Wenceslas IV op voorstel van de hervormer Jan Hus de Karelsuniversiteit van Praag teruggaf aan de Tsjechische studenten. De stad werd in de Middeleeuwen rijk door de zilvermijnen, die zelfs tot onder de stad doorliepen. Aan het eind van de 16e eeuw trad het verval van de stad in, de zilvermijnen raakten uitgeput. Nu is het een echte provincieplaats, die leeft van het toerisme. In het gezellige centrum zijn vele bezienswaardigheden zoals de St. Barbarakathedraal, het Vlašskȳ Dvůr en de St. Jacobuskerk. Via een mooie route rijden we daarna weer terug naar Harrachov.

28 december: Harrachov - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Harrachov. We rijden naar de Duitse grens en vandaar via de snelwegen naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u daarna weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Šedý Vlk, Harrachov

Het hotel ligt in het centrum van Harrachov en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad en terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet en televisie. Sommige kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
18:35:06 | 0,49 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch