telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Harrachov en het Reuzengebergte

Het Nationale Park Krkonoše (Reuzengebergte) is het hoogste berggebied van Tsjechië en vormt de grens met Polen. Karakteristiek voor het gebergte zijn de beboste hellingen en de afgeronde toppen. De hoogste berg van het Reuzengebergte is de Sněžka (1602 meter), waar in de winter volop geskied wordt. Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legendarische reus Krakonoš. Volgens de overlevering zou deze reus de natuur in het gebied beschermen en de mensen die haar bevuilen of geweld aandoen straffen. Vanuit onze standplaats Harrachov gaan we boeiende excursies met u maken. Zo gaan we naar het Boheems Paradijs, maken we een rondrit door het Reuzengebergte en gaan we naar Nový Bor. Natuurlijk ontbreekt de Gouden Stad Praag niet in deze reis, een prachtige stad vol cultuur en imposante gebouwen. Ontdek de natuur en cultuur van Tsjechië met deze mooie kerstreis naar Harrachov en het Reuzengebergte.

  • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Rondrit Reuzengebergte
  • Excursie Nový Bor en Kokorindal
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Harrachov en het Reuzengebergte

22 december: Nederland - Harrachov

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna rijden we over de Duitse autobanen naar Tsjechië. In de loop van de avond bereiken wij ons hotel in Harrachov, waar wij 5 nachten zullen verblijven.

23 december: Het Boheems Paradijs en Jičín

Het Boheems Paradijs is een groot gebied tussen Turnov en Jičín met de meest fantastische zandsteenformaties tussen de beboste hellingen. Hier en daar zien we ook basaltrotsen, die hoog boven het bladerdek uitsteken. Als er sneeuw ligt, kunt u genieten van een betoverend landschap. Het gebied is rijk aan uitgezette wandelroutes. Wij vervolgen onze route naar de mooie stad Jičín. Baron von Wallenstein liet hier in de 17e eeuw zijn renaissancekasteel verbouwen tot een vroeg barok “Wallensteinkasteel”. In het centrum van Jičín vindt u verder nog de Valdicetoren, een Jesuitencollege en een aantal mooie kerken. Op het gezellige Wallensteinplein zijn talloze winkeltjes, cafetaria’s en restaurantjes. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

24 december: Rondrit Reuzengebergte

In de loop van de ochtend vertrekken we voor een interessante rit door het Reuzengebergte, in de winter een prachtig wintersportgebied. Eerst bezoeken wij het bedrijvige stadje Vrchlabi. Er is een kasteel met een mooi park, een botanische tuin, een dierentuin en een klein museum. Op het centrale plein staan enkele mooie vakwerkhuizen en de stenen brug over de Labe is gebouwd in de 17e eeuw. Daarna rijden we verder naar het plaatsje Špindleruv Mlyn, waar zeven dalen samenkomen. U kunt hier een wandeling door het plaatsje maken en eventueel op eigen gelegenheid lunchen. Aansluitend rijden we naar het wintersportdorp Pec Pod Snéžkou, waar u met een gondellift in twee etappes naar de besneeuwde top van de Snežka kunt, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de omliggende (ski)gebieden van de Krkonoše.

25 december 1e kerstdag: Praag

Een van de mooiste hoofdsteden van Europa is de Gouden Stad Praag. Het oude centrum van deze stad is één groot openluchtmuseum. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een wandeling vanaf de burcht naar de Benedenstad. Het burchtcomplex bestaat uit binnenhoven, fonteinen, de beroemde St. Vituskathedraal, de St. Jorisbasiliek en het Koningspaleis. We wandelen daarna langs de Nicolaaskerk naar de rivier de Moldau, die we oversteken via de prachtige Karelsbrug en komen zo in de oude stad. Hier zien we het Raadhuisplein met het astronomisch uurwerk, de Týnkerk, de Sint Nicolaaskerk en de Joodse wijk. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar wij samen genieten van het kerstdiner.

26 december 2e kerstdag: Nový Bor en Kokorindal

Na het ontbijt gaan we op weg voor een bezoek aan de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Na de middag rijden we door één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië, het Kokorindal. Het dal ligt tussen hoge rotsen en er zijn vele grotten, die in de oorlog als schuilplaats werden gebruikt. Kenmerkend voor het Kokorindal zijn de Lausitzer vakwerkhuizen. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

27 december: Harrachov - Nederland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Harrachov. We rijden naar de Duitse grens en vandaar via de snelwegen naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Met één van onze servicelijnen keert u daarna weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Šedý Vlk, Harrachov

Het hotel ligt in het centrum van Harrachov en beschikt over een restaurant, bar, overdekt zwembad en terras. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Sommige kamers hebben balkon. Wifi is gratis in het hotel (in de openbare ruimtes).

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
08:31:38 | 0,47 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch