6-daagse kerstreis Romantische stad Praag

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Gouden stad Praag, hoofdstad van Tsjechië, behoort tot één van de mooiste steden van Europa. De kerstdagen doorbrengen in Praag geeft een speciaal kerstgevoel. De vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft, samen met de andere excursies in de omgeving, vormen het decor van deze reis. Wij verblijven in Hotel Olympik in Praag. Boek deze mooie kerstreis bij Bolderman en vier Kerst in Tsjechië dit jaar.

  • 2x bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Excursie Boheems Paradijs
  • Bezoek Nový Bor
  • Folklore avond
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan 6-daagse kerstreis Romantische stad Praag

22 december: Nederland - Praag

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar Praag, waar we aan het begin van de avond aankomen bij ons hotel.

23 december: Nový Bor, Boheems paradijs

We rijden via een mooie route naar de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie. U heeft hier de mogelijkheid om het mooie Tsjechische glas te kopen. Indien de weersomstandigheden het toelaten rijden wij langs een gedeelte van het Boheems Paradijs wat een beschermd natuurgebied is en dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Vervolgens stoppen we in Melnik voor een korte wandeling in het historisch centrum.

24 december: Oude en nieuwe stad

Vandaag bezoeken we de oude en nieuwe stad. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de stad. We zien o.a. de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en vele andere bezienswaardigheden van de stad. In de avond staat er een galadiner in het hotel voor ons klaar.

25 december 1e kerstdag: Burcht en kleine zijde

Vandaag bezoeken wij onder leiding van een gids het Burchtkwartier in de Bovenstad van Praag. We zien onder andere de Praagse burcht en de beroemde Karelsbrug. De wandeling onder begeleiding van de gids eindigt in het centrum. Vervolgens heeft u vrije tijd in de stad. In de avond staat er een Foklore avond met diner op het programma.

26 december 2e kerstdag: Vyšehrad vesting en boottocht

Vandaag bezoeken wij Vyšehrad, een historische vesting in Praag die boven op een heuvel ligt. Vyšehrad heeft diepe historische en culturele banden met vele delen van de rijke geschiedenis van Praag. Volgens de legende was het Vyšehrad kasteel de eerste zetel van Tsjechische hertogen. Ook heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken. ( niet inbegrepen )

27 december: Praag - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de terugreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Tsjechische en Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen huiswaarts reist, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Olympik Tristar

Het Olympik hotel heeft een prettige ligging in een rustige, residentiële wijk van Praag. Het hotel ligt op 300 meter van het metrostation Invalidovna. Alle kamers zijn voorzien van een minibar, kluis en wifi. Het hotel beschikt over een lift.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:39:49 | 0,06 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch