6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

vanaf € 489,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, is gelegen aan de rivier de Moldau en is samen met de Bohemen het decor van deze schitterende kerstreis. We bezoeken uitgebreid de 'Gouden stad' Praag, dat één groot openluchtmuseum is. Praag is in de kerstperiode sfeervol verlicht en op de verschillende kerstmarkten vindt u handgemaakte souvenirs, heerlijke Glühwein en kerstsnacks. Overal staan tonnen met karpers, die met Kerst op het menu staan. Ook de omgeving van Praag, de Bohemen, gaan we uitvoerig bekijken. We maken een rit door het Boheems Paradijs en in de omgeving van Nový Bor kunt u een glasfabriek, met de beroemde glasfiguren en glasobjecten, bezoeken. Tijdens deze reis verblijven we in het unieke Mediaval Hotel in Dětenice (of Hotel Rustikal), op het terrein van kasteel Dětenice. Boek deze mooie kerstreis bij Bolderman en vier Kerst in Tsjechië dit jaar.

  • Verblijf in uniek hotel
  • Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Nový Bor met glasfabriek
  • Rondrit Boheems Paradijs
  • Rondleiding kasteel Dětenice met brouwerij
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bohemen en Praag

22 december: Nederland - Dětenice

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. We rijden na een kopje koffie of thee met verschillende stops naar Tsjechië, waar we in de avond aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

23 december: Kasteel Dětenice en Nový Bor

's Ochtends gaan we op weg naar de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. Na een koffiestop bezoeken we de glasfabriek. U heeft hier natuurlijk ook de mogelijkheid om voordelig inkopen te doen. Via een toeristische route rijden we terug naar Dětenice, waar we het prachtige kasteel bezoeken. We krijgen een uitgebreide rondleiding, waarbij u alles van de geschiedenis te weten komt. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

24 december: Praag Bovenstad

Na het ontbijt rijden we naar Praag. We bezoeken vandaag de Bovenstad onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. Via de beroemde Karelsbrug eindigt de wandeling in het centrum. 's Middags kunt u uw tijd in de stad zelf invullen. Ook nu is er nog tijd om bijvoorbeeld een kerstmarkt te bezoeken. De kerstmarkt bij de Praagse Burcht is zeker een aanrader. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel, waar we gaan genieten van een uitgebreid kerstdiner.

25 december (1e kerstdag) : Praag Benedenstad

Deze dag staat weer in het teken van de 'Gouden stad' Praag. Onder leiding van onze gids maken we een stadswandeling door de sfeervol verlichte Benedenstad. We zien ondermeer de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en het oude stadsplein met het standbeeld van Johannes Hus. Na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Bezoek één van de feestelijke kerstmarkten in de stad en proef eens een typische kerstsnack: langose (gefrituurd deeg met knoflook en kaas) of trdelnik (gebak met suiker en kaneel). In de namiddag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 's Avonds is er een kerstmis in een kerk in de omgeving van Dětenice. Na terugkomst kunt u in het hotel gezellig nog een kopje koffie drinken.

26 december 2e kerstdag: Boheems Paradijs

Na een laat ontbijt zetten we koers naar het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Romantische rotsformaties, voormalige vulkanen, grotten, kloven, riviervalleien en interessante culturele plekken vormen het decor. Dankzij de krachten van de natuur kunt u hier zandstenen rotsen bewonderen in de meest vreemde, prachtige vormen. Sommigen zijn maar liefst 60 meter hoog. 's Avonds krijgen we weer een goed verzorgd diner in ons hotel aangeboden.

27 december: Dětenice - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de terugreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

Landkaart: Kerstreis Bohemen en Praag

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Hotel Medieval, Dětenice

In dit unieke themahotel waant u zich voor even terug in de Middeleeuwen. De inrichting van dit luxe 4* hotel in volledig gebaseerd op een taverne uit deze tijd. Op het terrein van het hotel vindt u een kasteel en brouwerij. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met openhaard, restaurant/taverne en bar. De luxe ingerichte kamers, ook in middeleeuwse stijl, beschikken allen over een badkamer met douche en toilet.

Tsjechië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Tsjechië wordt betaald met de Tsjechische kroon (CZK).

Elektriciteit:
In Tsjechië kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater: 
In veel regio’s komt het water rechtstreeks uit de bron en wordt daarbij streng gecontroleerd.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Tsjechisch is de officiële taal in Tsjechië.

Prijsniveau:
De prijzen in Tsjechië liggen een stuk lager dan in Nederland
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
22:40:52 | 0,2 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch