telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, is gelegen aan de rivier de Moldau en is samen met de Bohemen het decor van deze schitterende kerstreis. We bezoeken uitgebreid de 'Gouden stad' Praag, dat één groot openluchtmuseum is. Maar ook de omgeving van Praag, de Bohemen, gaan we uitvoerig bekijken. Hierbij bezoeken we o.a. het Kokorindal en verschillende bekende plaatsen zoals Nový Bor en Jičín. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Rustikal of Mediaval Hotel in Dětenice. Boek deze mooie kerstreis bij Bolderman en vier Kerst in Tsjechië dit jaar.

  • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
  • Excursie Nový Bor
  • Excursie Boheems Paradijs
  • Bezoek kasteel Dětenice en brouwerij
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bohemen en Praag

22 december: Nederland - Dětenice

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. We rijden na een kopje koffie of thee met verschillende stops naar Tsjechië, waar we in de avond aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

23 december: Kasteel Dětenice en Nový Bor

Vanochtend bezoeken we het prachtige kasteel van Dětenice. In het kasteel krijgen we een uitgebreide rondleiding (inclusief). In de bijbehorende oude brouwerij kunt u van een uitstekende lunch genieten (niet inclusief). Na de lunch gaan we op weg voor een bezoek aan de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

24 december: Praag Benedenstad

Deze dag staat in het teken van de 'Gouden stad' Praag. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. We zien ondermeer de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en het oude stadsplein met het standbeeld van Johannes Hus. Na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. In de namiddag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 's Avonds is er een kerstmis in een kerk in de omgeving van Dětenice. Na terugkomst kunt u in het hotel gezellig nog een kopje koffie drinken.

25 december 1e kerstdag: Praag Bovenstad

Na het ontbijt rijden we weer naar Praag. We bezoeken vandaag de Bovenstad, wederom onder leiding van onze gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. Via de beroemde Karelsbrug eindigt de wandeling in het centrum. 's Middags kunt u uw tijd in de stad zelf invullen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel, waar u een goed verzorgd kerstdiner krijgt aangeboden.

26 december 2e kerstdag: Boheems Paradijs

Na een laat ontbijt bezoeken we het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet. 's Avonds wordt er weer een goed verzorgd diner geserveerd in ons hotel.

27 december: Dětenice - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de terugreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Rustikal

Dit hotel bestaat uit twee aparte gebouwen en beschikt over een restaurant, gezellige bar en lift. Wifi in de bar is gratis. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:31:34 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch