telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

Praha, zoals de Tsjechen hun schilderachtige hoofdstad noemen, is gelegen aan de rivier de Moldau en is samen met de Bohemen het decor van deze schitterende kerstreis. We bezoeken uitgebreid de 'Gouden stad' Praag, dat één groot openluchtmuseum is. Maar ook de omgeving van Praag, de Bohemen, gaan we uitvoerig bekijken. Hierbij bezoeken we o.a. het Kokorindal en verschillende bekende plaatsen zoals Dětenice, Nový Bor en Jičín. Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Bezděz in de plaats Staré Splavy. Het hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar en lift. Wifi in de bar is gratis. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Boek deze mooie kerstreis bij Bolderman en vier Kerst in Tsjechië dit jaar.

 • Bezoek Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Excursie Kokorindal
 • Excursie Boheems Paradijs
 • Optioneel bezoek kasteel Dětenice
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Bohemen en Praag

22 december: Nederland - Staré Splavy

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. We rijden na een kopje koffie of thee met verschillende stops naar Tsjechië, waar we in de avond aankomen bij Hotel Bezděz. Na de kamerindeling wordt het diner geserveerd.

23 december: Nový Bor en Kokorindal

Na het ontbijt gaan we op weg voor een bezoek aan de plaats Nový Bor, het centrum van de glasindustrie van Tsjechië. U heeft de mogelijkheid om hier voordelig inkopen te doen. Na de middag rijden we door één van de mooiste natuurgebieden van Tsjechië, het Kokorindal. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

24 december: Praag Benedenstad

Deze dag staat in het teken van de 'Gouden stad' Praag. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling door de Benedenstad. We zien ondermeer de Joodse wijk met de synagoge, het astronomisch uurwerk en het oude stadsplein met het standbeeld van Johannes Hus. Na deze wandeling kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. In de namiddag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 's Avonds is er een kerstmis in een kerk in de omgeving van Staré Splavy. Na terugkomst kunt u in het hotel gezellig nog een kopje koffie drinken.

25 december 1e kerstdag: Praag Bovenstad

Na het ontbijt rijden we weer naar Praag. We bezoeken vandaag de Bovenstad, wederom onder leiding van onze gids. We zien de St. Vituskathedraal en om 12.00 uur de wisseling van de wacht bij de Praagse burcht. Via de beroemde Karelsbrug eindigt de wandeling in het centrum. 's Middags kunt u uw tijd in de stad zelf invullen. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel, waar u een goed verzorgd kerstdiner krijgt aangeboden.

26 december 2e kerstdag: Kasteel Dětenice en Boheems Paradijs

Vandaag gaan we naar de plaats Dětenice. In het kasteel van Dětenice (niet inclusief) krijgen we een uitgebreide rondleiding. In de bijbehorende oude brouwerij kunt u van een uitstekende lunch genieten (niet inclusief). Indien de weersomstandigheden het toelaten, bezoeken we aansluitend het Boheems Paradijs, een beschermd natuurgebied dat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet. 's Avonds wordt er weer een goed verzorgd diner geserveerd in ons hotel.

27 december: Staré Splavy - Nederland

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de thuisreis beginnen. Met diverse stops rijden we over de Duitse autowegen terug naar ons centrale overstappunt in Nederland. Voordat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts wordt gebracht, krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Bezděz, Staré Splavy

Dit hotel is prachtig gelegen vlakbij het meer Máchovo en beschikt over een receptie, groot restaurant, lounge, zonneterras, bar en lift. Verder zijn er een sauna (tegen betaling), overdekt zwembad en minigolfbaan (tijdens het winterseizoen buiten gebruik) aanwezig. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en apart toilet. Wifi is gratis (in de bar).

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse kerstreis Bohemen en Praag

39 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
39 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,4
 • Reisprogramma 8,8
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,9
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:28:31 | 0,37 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch