telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse kerstreis Zwitserse Alpen, Saas-Grund

vanaf € 499,-

In de bekende plaats Saas-Grund, gelegen in het mooie Saasdal, gaan we tijdens deze reis kerstfeest vieren. De Zwitserse bergwereld vormt het decor, waarbij het Saasdal alleen al door 18 bergen omgeven is. We gaan vanuit Saas-Grund op excursie door de schitterende omgeving en zien o.a. Zermatt, Saas-Fee, Montreux, het Lötschental en Chamonix. Ook staat een prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op het programma. Tijdens onze reis verblijven we in het gezellige familiehotel Azalea. Dit hotel beschikt over een restaurant, gezellige bar en lift en er wordt ook Nederlands gesproken. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met douche en toilet. Hotel Azalea ligt op loopafstand van het centrum. Geniet van de winterse bergwereld op deze goed verzorgde Bolderman kerstreis naar Zwitserland!

 • Gezellig hotel waar Nederlands wordt gesproken
 • Treinrit Mont-Blanc Express
 • Bezoek Zermatt
 • Excursie Lötschental
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. 
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan kerstreis Zwitserse Alpen, Saas-Grund

21 december: Nederland - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor diner en overnachting.

22 december: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Montreux - Saas-Grund

Na het ontbijt gaan we op weg naar Zwitserland. We passeren de grens bij Basel en vervolgen onze weg naar Montreux, waar u de gezellige kerstmarkt kunt bezoeken. Aansluitend rijden we verder naar Saas-Grund, waar we tegen de avond aankomen bij ons hotel. Na de kamerindeling volgt het diner.

23 december: Saas-Fee

's Morgens doen we het rustig aan en kunt u de schitterende omgeving van het hotel verkennen. In de loop van de dag gaan we naar de bekende wintersportplaats Saas-Fee, ook wel de 'Parel van de Alpen' genoemd. Deze plaats ligt op een plateau op 1800 meter hoogte en kent meer dan 292 zon-dagen per jaar. U kunt hier heerlijk wandelen of met een gondel de besneeuwde bergen in gaan.

24 december: Zermatt (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag staat in het teken van de Matterhorn. Vanuit Saas-Grund rijden we via de plaats Stalden en het Visperdal naar Täsch. Van hieruit gaan we met de trein naar Zermatt (zie Pluspakket). In Zermatt is gemotoriseerd verkeer verboden. Het decor wordt hier bepaald door de onmiskenbare top van de Matterhorn. In het dorp wandelt u tussen de prachtige houten huizen in de typische Walliser chaletvorm. U vindt hier verschillende restaurants en winkels. Ook een tocht met een gondel of tandradbaan is zeker aan te raden. 's Avonds wordt er in het hotel een kerstdiner geserveerd. Aansluitend gaan we met fakkels naar de plaatselijke kerk (zie Pluspakket), waar u de nachtmis bij kunt wonen. Na de mis krijgt u een glas Glühwein aangeboden.

25 december 1e kerstdag: Lötschental (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens kunt u eerst genieten van het ontbijtbuffet en de rest van de ochtend kunt u zelf indelen. 's Middags rijden we naar het Lötschental. Dit nauwe dal ligt ten noorden van de plaats Gampel en wordt omsloten door verschillende berggiganten met gletsjers. Door de geïsoleerde ligging heeft het een geheel eigen cultuur met zelfs een eigen taal. In dit dal vinden we een aantal authentieke dorpen, waarvan Kippel het mooiste is. Hier zien we nog de oude houten Zwitserse huizen. 's Avonds is er onder het genot van een kopje koffie met Apfelstrudel een gezellig samenzijn in het hotel (zie Pluspakket).

26 december 2e kerstdag: Treinrit Mont-Blanc Express (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de prachtige tocht met de Mont-Blanc Express op ons programma. Met de touringcar rijden we naar Martigny, waar de gasten die het Pluspakket hebben geboekt, overstappen op de Mont-Blanc Express. De tocht voert ons door een kloof met een ruig berglandschap met prachtige besneeuwde toppen. Aan het eind van de route, in de plaats Le Châtelard, staat de touringcar weer op u te wachten en rijden we, als het weer het toe laat, naar de bekende plaats Chamonix aan de voet van het Mont Blanc massief. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Saas-Grund.

27 december: Saas-Grund - Zuid-Duitsland (of Franse Elzas)

We nemen vandaag helaas weer afscheid van Hotel Azalea en rijden met verschillende stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) voor de laatste overnachting van deze reis.

28 december: Zuid-Duitsland (of Franse Elzas) - Nederland

Na het ontbijt gaan we aan de laatste etappe beginnen. Via de Duitse autowegen rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan. De treinrit kan wijzigen of vervallen i.v.m. weersomstandigheden, onderhoud aan trein of spoor, etc.

Hotel Azalea, Saas-Grund

Dit familiehotel verwelkomt al meer dan 40 jaar Nederlandse groepen en de eigenaren spreken Nederlands. Het hotel heeft een receptie, restaurant met bar, terras en lift. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon. Wifi is gratis in het hotel.

De actuele coronamaatregelen zullen vermeld worden in uw reispapieren.

8-daagse kerstreis Zwitserse Alpen, Saas-Grund

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
25 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,7
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 9
 • Accommodatie 8,7
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
16:25:12 | 0,24 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch