7 dagen Het Loiredal, de tuin van Frankrijk

vanaf € 469,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Loire is de levensader van Frankrijk, het symbool van de eenheid van het land. In het Loiredal werden in de 15e en 16e eeuw door de Franse koningen en edelen prachtige kastelen en luxe buitenverblijven gebouwd. Het lieflijke landschap, waardoor de rivier zich in sierlijke bochten een weg baant, is adembenemend. Groene akkers, donkere bossen, korenvelden en met wijngaarden bedekte heuvels vormen 'de tuin van Frankrijk'. Tijdens deze prachtige busreis naar het Loiredal ziet u indrukwekkende kastelen zoals Chambord, Amboise, Chenonceau en het in het water gebouwde Château d’Azay-le-Rideau. Ook bezoeken we historische steden als Blois, Bourges, Tours en Orléans. Natuurlijk laten wij u ook kennismaken met de heerlijke Loirewijnen tijdens een bezoek aan een wijnkelder. Ga mee op deze onvergetelijke busreis naar Frankrijk met zijn prachtige steden en kastelen!

  • Excursies naar de mooiste kastelen
  • Blois
  • Bourges
  • Orléans
  • Tours
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Het Loiredal, de tuin van Frankrijk

Zaterdag: Nederland - Orléans (Olivet)

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Daarna vertrekken we en rijden via België naar Frankrijk. Via Parijs bereiken we aan het begin van de avond ons hotel in Olivet bij Orléans.

Zondag: Château Chambord en Blois

Het beroemdste en grootste kasteel aan de Loire, château Chambord, staat deze ochtend op ons programma. Dit immense kasteel heeft maar liefst 440 vertrekken, 70 trappen en 365 schoorstenen. Het wordt nog altijd gezien als een meesterstuk binnen de Renaissance-architectuur en is gebruikt als jachtslot door de Franse koningen. ’s Middags bezoeken we de 'koninklijke' stad Blois, waar u een wandeling door het mooie centrum kunt maken. De Jardin du Roi, de St. Nicolaskerk, de 17e-eeuwse kathedraal Saint-Louis en het prachtige château Royal de Blois, waar 7 koningen en 10 koninginnen hebben gewoond, zijn het bekijken waard.

Maandag: De kastelen van Amboise en Chenonceau

We gaan na het ontbijt op weg naar de mooie stad Amboise, gelegen aan de oevers van de Loire. Hier resideerden de Franse koningen in de 15e en 16e eeuw. De oude stadskern, met daarin de voormalige stadspoort Tour de l’Horloge, heeft vele smalle steegjes met gezellige cafés en restaurants. Vanaf de terrassen van de kasteeltuin heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Leonardo da Vinci heeft zijn laatste levensjaren in Amboise doorgebracht. In het Clos Luce zijn verschillende door hem ontworpen machines te zien. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Chenonceaux, waar u het romantische kasteel Chenonceau kunt bezoeken. Dit kasteel, prachtig gelegen aan de rivier de Cher, is als 'het kasteel van de vrouwen' de geschiedenis in gegaan. Catharina de Medici liet op de brug over de rivier een gesloten galerij bouwen.

Dinsdag: Bourges

Vandaag gaan we naar Bourges, de stad die zijn middeleeuwse charme goed heeft weten te bewaren. Veel straten en steegjes zijn autovrij, zodat u in alle rust van de prachtige historische gebouwen kunt genieten. De fraaie vakwerkhuizen, de voorname middeleeuwse stadspaleizen en de indrukwekkende kathedraal zullen u zeker bekoren. Als u de Promenade des Ramparts volgt, ontdekt u de Gallo-Romeinse muurresten, waar de oude stadspaleizen van de adel tegenaan leunen. Ook kunt u winkelen of op één van de gezellige terrasjes iets drinken. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Olivet.

Woensdag: Château d'Azay-le-Rideau en Tours

Château d'Azay-le-Rideau is misschien wel het mooiste kasteel aan de Loire, gebouwd in een periode, waarin onneembare burchten plaats maakten voor sierlijke woonpaleizen. De vestingtorens zijn vervangen door elegante hoektorentjes en de slotgracht is een spiegel, die de gratie van het romantische kasteel weergeeft. We vervolgen onze route naar de stad Tours, waar we eerst een bezoek brengen aan de kathedraal Saint-Gatien. Vervolgens gaan we naar het gezellige centrum, dat zich uitstrekt rond de Place Plumereau met zijn vele gezellige terrasjes. Ook het aartsbisschoppelijk paleis en het kasteel van Tours zijn het bekijken waard. Aan het eind van de middag zijn we terug in Olivet.

Donderdag: Orléans

Vandaag treden we in de voetsporen van Jeanne d’Arc. Orléans speelde een hoofdrol in de Franse geschiedenis. In 1429 bevrijdde Jeanne d’Arc de stad van de Engelse bezetters. Haar standbeeld staat op de Place du Martroi. We reizen met het openbaar vervoer naar het centrum van Orléans. Eenmaal in het historische centrum aangekomen maken we een stadswandeling onder leiding van een gids. Hoogtepunten zijn het bezoek aan de kathedraal Sainte-Croix en het Maison de Jeanne d’Arc. De lunch kunt u op eigen gelegenheid gebruiken. Daarna is er nog voldoende tijd om te winkelen. In de loop van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

Vrijdag: Orléans (Olivet) - Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van Olivet en rijden via Parijs terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna reist u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Het Loiredal, de tuin van Frankrijk

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel Des Provinces, Olivet

Dit middenklasse hotel ligt aan de rand van het plaatsje Olivet, ongeveer 4 kilometer buiten de stad Orléans. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.

Reisverhaal Helen

Hierbij mijn foto van de reis naar het Loiredal van afgelopen 17 juni 2023.
De foto is gemaakt bij Chateau De Chambord.
Het is de achterzijde van het kasteel. Voor mij een mooie foto door de bloeiende klaprozen op de voorgrond.

Reisverhaal Jan

1. Kasteel Azay-le-Rideau tijdens onze reis Loire, tuin van Frankrijk. Prachtig kasteel, schitterende tuin
2. Na een bezoek aan de schitterende kathedraal van Tours en het Museé des baux Arts. Terug naar de bus langs de Loire met  zicht op de IJzeren brug. Tijdens onze reis ‘Loire, tuin van Frankrijk’ met zijn schitterende kastelen.
 

Reisverhaal Jos

Dit jaar zijn we met Bolderman op reis geweest naar Het Loiredal, de tuin van Frankrijk. Een hele mooie reis met veel kathedralen en kastelen. Vandaar een 4-tal foto’s van deze reis. Hieronder volgt wat uitleg bij de 4 foto’s.

Blois: in het plaatsje Blois zijn trappen die aan de voorzijde geschilderd zijn. Op een afstand zie je een 3-D tekening in zwart-wit. Toen we aan kwamen rijden leek het net een groot reclame-bord of zo iets, geen trappen.

Bourges: je ziet hier een foto van Kathedraal St.-Étienne van Bourges met fraaie bloemen in omliggende perken.

Chenonceau: Het kasteel Chenonceau ligt aan rivier de Cher en gaat er zelfs overheen. De plaats heet Chenonceaux met een x. Een bezoek is het kasteel meer dan waard.

Orléans: In Orléans is Rue Jeanne d’Arc versierd met Oekraïnse vlaggen als eerbetoon aan de bevolking. In de verte zie je kathedraal Sainte-Croix. Volgens de stadsgids is deze kathedraal toch de grootste, qua omvang, van Frankrijk, niet de Norte-Dame in Parijs. Bewijs ervoor had hij bij zich.

Reisverhaal HJ Hesselius

1e foto: 7 dagen het Loiredal, de tuin van Frankrijk Korte omschrijving van de foto : Bezoek aan Château de Chenonceau
2e foto: foto van Château d'Amboise
3e foto: foto van Château de Chenonceau
4e foto: foto van Château d'Azay-le-Rideau

Reisverhaal Cor

Mijn vrouw en ik zijn teruggekomen van een zeer geslaagde busreis langs de kastelen van de Loire.
Uw voortreffelijke reisleider/chauffeur Richard zorgde voor fantastische ervaringen.
Het goede weer droeg bij aan een serie foto,s die nog lang binnen handbereik blijven liggen.
Een paar exemplarenvoeg ik aan deze mail toe.
* Kasteel Azay-le-Rideau
* Treintje in Bourges
* Koorsluiting kathedraal van Bourges in herfsttinten.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:10:13 | 0,3 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch