telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

7 dagen Het Loiredal, de tuin van Frankrijk

vanaf € 369,-
vertrekdata en prijzen

De Loire is de levensader van Frankrijk, het symbool van de eenheid van het land. In het prachtige Loiredal werden in de 15e en 16e eeuw door de Franse koningen en edelen prachtige kastelen en luxe buitenverblijven gebouwd. Het lieflijke landschap waardoor de rivier zich in sierlijke bochten een weg baant is adembenemend. Groene akkers, donkere bossen, korenvelden en met wijngaarden bedekte heuvels vormen “de tuin van Frankrijk”. Bolderman Excursiereizen brengt u naar indrukwekkende kastelen zoals Chambord, Amboise, Chenonceau en het in het water gebouwde Château d’Azay-le-Rideau. Ook bezoeken we historische steden als Blois, Bourges, Tours en Orléans. Natuurlijk laten wij u ook kennismaken met de prachtige Loirewijnen tijdens een bezoek aan een gezellige wijnkelder.

  • Bezoek aan Orléans
  • Bezoek aan Tours
  • Wifi in hotel gratis
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet
  • Luxe Comfort Class Touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan

Zaterdag: Nederland – Orléans (Olivet)

Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna vertrekken wij en rijden via België naar Frankrijk. Na Parijs gepasseerd te zijn bereiken we aan het begin van de avond ons hotel in Olivet bij Orléans.

Zondag: Château Chambord en Blois

We brengen vandaag een bezoek aan het beroemdste  en grootste kasteel aan de Loire, Chambord. Dit immense kasteel heeft maar liefst 440 vertrekken, 70 trappen en 365 schoorstenen. Het wordt nog altijd gezien als een meesterstuk binnen de Renaissance architectuur en is gebruikt als jachtslot door de Franse koningen. ’s Middags bezoeken we de mooie stad Blois, waar u een wandeling door het interessante centrum kunt maken. U ziet onder andere de Jardin du Roi, de St. Nicolaskerk, de 17e eeuwse kathedraal St.-Louis en het prachtige kasteel van Blois.

Maandag: De kastelen van Amboise en Chenonceau

We gaan op weg naar de mooie stad Amboise, fraai gelegen aan de oevers van de Loire. Hier resideerden de Franse koningen in de 15e en 16e eeuw. De oude stadskern, met daarin de voormalige stadspoort Tour de l’Horloge, wordt doorsneden door smalle steegjes, met cafés en restaurants. Vanaf de terrassen van de kasteeltuin heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Leonardo da Vinci heeft zijn laatste levensjaren in Amboise doorgebracht. In het Clos Luce zijn verschillende door hem ontworpen machines te zien. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Chenonceaux, waar u het romantische kasteel Chenonceau kunt bezoeken. Dit kasteel, prachtig gelegen aan de rivier de Cher, is als het kasteel van de vrouwen de geschiedenis in gegaan. Catharina de Medici liet over de brug over de rivier een gesloten galerij bouwen.

Dinsdag: Bourges

Bourges heeft zijn middeleeuwse charme goed weten te bewaren. Veel straten en steegjes zijn autovrij, zodat u in alle rust van de prachtige historische gebouwen kunt genieten.  De fraaie vakwerkhuizen, de voorname middeleeuwse stadspaleizen en de indrukwekkende kathedraal zullen u zeker bekoren. Als u de Promenade des Ramparts volgt, ontdekt u de Gallo-Romeinse muurresten, waar de oude stadspaleizen van de adel tegen aan leunen. Ook kunt u wat winkelen en op één van de gezellige terrasjes iets gebruiken.

Woensdag: Château Azay-le-Rideau en Tours

Château Azay-le-Rideau is misschien wel het mooiste kasteel aan de Loire, gebouwd in een periode, waarin weerbare burchten plaats maakten voor sierlijke woonpaleizen.  De vestingtorens hebben plaats gemaakt voor elegante hoektorentjes en de slotgracht is een spiegel, die de gratie van het romantische kasteel weergeeft. Dan gaan we naar de stad Tours, waar we eerst een bezoek brengen aan de kathedraal St.-Gatien, met daarin het aartsbisschoppelijk paleis en het kasteel. Vervolgens gaan we naar het gezellige centrum, dat zich uitstrekt rond de Place Plumereau met zijn vele terrasjes.

Donderdag: Orléans

Vandaag treden we in de voetsporen van Jeanne d’Arc. Orleans speelde een hoofdrol in de Franse geschiedenis. In 1429 bevrijdde Jeanne d’Arc de stad van de Engelse bezetters. Haar standbeeld staat op de Place du Martroi. Hier begint de stadswandeling onder leiding van een gids door het historische centrum van de stad. Hoogtepunten zijn het bezoek aan de kathedraal Ste-Croix en het Maison de Jeanne d’Arc. De lunch kunt u ook in het oude centrum gebruiken. Daarna is er nog voldoende tijd om te winkelen. In de loop van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Vrijdag: Orléans (Olivet) – Nederland

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze hotelier en rijden via Parijs terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u nog een goed afscheidsbuffet aangeboden. Daarna gaat u met één van de servicelijnen of op eigen gelegenheid huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel des Provinces, Olivet

Dit middenklasse hotel ligt aan de rand van het plaatsje Olivet, ongeveer 4 kilometer buiten de stad Orléans. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, televisie en airco. Gratis wifi in het gehele hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
00:36:56 | 0,48 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch