telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

8 dagen Lourdes en de Pyreneeën

vanaf € 439,-
vertrekdata en prijzen

Aan de voet van de Pyreneeën en aan de oevers van de rivier de Gave vinden we de plaats Lourdes. Een van de grootste bedevaartsoorden van de wereld. Prachtig gelegen te midden van groenbeboste heuvels en imposante bergmassieven. De bekendheid van Lourdes begint in 1858. In dat jaar verschijnt Maria een aantal malen aan de toen 14-jarige molenaarsdochter Bernadette Soubirous. Bij één van de verschijningen begon er in de grot van de rots Massabielle water uit de bron te stromen. In de loop der jaren kwam er in Lourdes een enorme toeloop van gelovigen op gang en vonden er enkele opzienbarende genezingen plaats. Tijdens ons verblijf in Lourdes zult u ruimschoots de gelegenheid hebben om de verschillende bekende plaatsen in dit wereldberoemde bedevaartsoord te bezoeken en indien u dit wenst, deel te nemen aan de plechtigheden. Ook de natuur en vele andere bezienswaardigheden in de directe omgeving vergeten we natuurlijk niet. Tijdens deze excursiereis verblijven we in Lourdes in Hotel des Pays-Bas, dat op loopafstand ligt van de grot.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Lourdes

We vervolgen onze reis naar Lourdes, natuurlijk weer met voldoende stops. Tegen de avond komen we aan bij Hotel des Pays-Bas, waar na de kamerindeling het diner op u staat te wachten.

Maandag: Lourdes

‘s Ochtends gaan we onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door Lourdes. We zien o.a het huis Moulin de Boly, waar Bernadette heeft gewoond, het Cachot, de parochiekerk en de ondergrondse kerk Pius X. Na het diner kunt u kennis maken met de plechtigheden bij de grot.

Dinsdag: Pyreneeën

Vandaag staat de ruige bergwereld van de Pyreneeën centraal. We rijden naar de Gavarnie, de plaats waar het dal zich sluit. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en gaan een berg beklimmen die bekend is van de Tour de France, de Col du Tourmalet. Vergeet deze dag uw camera niet, want tijdens deze Pyreneeëntocht is de natuur overweldigend. ‘s Avonds kunt u deelnemen aan de kaarsenprocessie over de Esplanade des Processions.

Woensdag: Grotten van Bétharram

Voor de middag zijn we vrij, dus u kunt de tijd zelf invullen. Na de middag, om ca. 13.00 uur, brengen we een bezoek aan de prachtige druipsteengrotten van Bétharram.

Donderdag: Biarritz en St. Jean-de-Luz

We rijden naar de plaats Biarritz, één van de meest fraaie badplaatsen aan de Atlantische kust. U heeft hier ruim de gelegenheid om deze plaats te bekijken. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het authentieke vissersplaatsje St. Jean-de-Luz met zijn schilderachtige haven en de typische Baskische huizen.

Vrijdag: Lourdes - Midden-Frankrijk

Helaas moeten we afscheid nemen van Lourdes. Via de Franse autowegen rijden we naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt stappen we weer in de touringcar en beginnen we aan de laatste etappe van deze busreis naar Lourdes. Door het Franse en Belgische landschap rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u gebruik maken van het goed verzorgde afscheidsbuffet. Aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Hotel des Pays-Bas, Lourdes

Het hotel beschikt over een restaurant, bar, televisie-lounge en lift. Ook heeft het hotel een zonnig terras. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger en televisie. Aan de receptie worden meerdere talen gesproken, waaronder Nederlands.

Beste Bolderman bezoekers dit is een betere compilatie van de reis met meerdere foto's om een duidelijk zicht van deze mooie reis te krijgen, chauffeur Harry bedankt en blijf zo doorgaan.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
17:34:15 | 0,77 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch