telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Lourdes en de Pyreneeën

vanaf € 469,-

Aan de voet van de Pyreneeën en aan de oevers van de rivier de Gave vinden we Lourdes. Een van de grootste bedevaartsoorden van de wereld en prachtig gelegen te midden van groenbeboste heuvels en imposante bergmassieven. De bekendheid van Lourdes begint in 1858. In dat jaar verschijnt Maria een aantal keer aan de toen 14-jarige molenaarsdochter Bernadette Soubirous. Bij één van de verschijningen begon er in de grot van Massabielle water uit de bron te stromen. In de loop der jaren kwam er in Lourdes een enorme toeloop van gelovigen op gang en vonden er enkele opzienbarende genezingen plaats. Tijdens ons verblijf in Lourdes zult u ruimschoots de gelegenheid hebben om de verschillende bekende plaatsen in dit wereldberoemde bedevaartsoord te bezoeken en indien u dit wenst, deel te nemen aan de plechtigheden. Ook de prachtige natuur en andere bezienswaardigheden in de directe omgeving zullen aan bod komen. Tijdens deze excursiereis verblijven we in Lourdes in Hotel des Pays-Bas, dat op loopafstand ligt van de grot.

 • Wandeling door Lourdes o.l.v. lokale gids
 • Pyreneeëntocht
 • Bezoek Grotten van Bétharram
 • Bezoek Pau
 • Mogelijkheid tot deelname aan kaarsenprocessie
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Lourdes en de Pyreneeën

Zaterdag: Nederland - Midden-Frankrijk

Via één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Zondag: Midden-Frankrijk - Lourdes

We vervolgen onze reis naar Lourdes, natuurlijk weer met voldoende stops. Tegen de avond komen we aan bij Hotel des Pays-Bas, waar na de kamerindeling het diner op u staat te wachten.

Maandag: Lourdes

‘s Ochtends gaan we onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door Lourdes. We zien o.a. het huis Moulin de Boly, waar Bernadette heeft gewoond, het Cachot, de parochiekerk en de ondergrondse kerk Pius X. Na het diner kunt u de plechtigheden bij de grot bijwonen.

Dinsdag: Pyreneeën

Vandaag staat de ruige bergwereld van de Pyreneeën centraal. We rijden naar Gavarnie, dat op de Werelderfgoedlijst staat vanwege de Cirque de Gavarnie, een zogenaamd keteldal. Na dit bezoek vervolgen we onze weg en gaan een berg 'beklimmen' die bekend is van de Tour de France, de Col du Tourmalet. Vergeet vandaag uw camera dus niet, want tijdens deze Pyreneeëntocht is de natuur overweldigend. ‘s Avonds kunt u deelnemen aan de kaarsenprocessie op de Esplanade des Processions.

Woensdag: Grotten van Bétharram

Voor de middag bent u vrij, dus u kunt uw tijd naar eigen inzicht invullen. Na de middag, om ca. 13.00 uur, rijden we naar Bëtharram, waar u een bezoek kunt brengen aan de prachtige druipsteengrotten van Bétharram. Dit grottencomplex behoort tot de mooiste van de Pyreneeën.

Donderdag: Pau

We rijden na het ontbijt naar Pau, een karaktervol stadje met een rijke historie. Het oude centrum is grotendeels een voetgangerszone. Op de Boulevard des Pyrénées kunt u heerlijk winkelen of gezellig op een terrasje een drankje nuttigen. Ook kunt u het kasteel, waar koning Hendrik IV van Frankrijk geboren is, bezoeken. We zijn op tijd weer terug in Lourdes.

Vrijdag: Lourdes - Midden-Frankrijk

Helaas moeten we afscheid nemen van Lourdes. Via de Franse autowegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Midden-Frankrijk - Nederland

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van deze busreis naar Lourdes. Door het Franse en Belgische landschap rijden we naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend wordt u weer met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel des Pays-Bas, Lourdes

Het hotel ligt vlakbij de rivier en op loopafstand van de grot van Masabielle. Het beschikt over een receptie, restaurant, bar, televisie-lounge en lift. Ook heeft het hotel een zonnig terras. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger en televisie. Aan de receptie worden meerdere talen gesproken, waaronder Nederlands. Wifi is gratis in het hotel.

Frankrijk

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Frankrijk wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
In Frankrijk kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken. Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Kraanwater:
Het water uit de kraan heeft een licht chloorgehalte en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Frans is de officiële taal in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog een aantal dialecten.

Prijsniveau:  
De prijzen in Frankrijk zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland.
 

Reisverhaal Corrien

Mooie reis genoten naar Lourdes Harrie en Wilma bedankt

Reisverhaal Harrie

Prachtige reis Lourdes gehad!

Reisverhaal Piet

Beste Bolderman bezoekers dit is een betere compilatie van de reis met meerdere foto's om een duidelijk zicht van deze mooie reis te krijgen, chauffeur Harry bedankt en blijf zo doorgaan.

8 dagen Lourdes en de Pyreneeën

107 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
112 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,6
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
07:28:52 | 1,57 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch