telefoon 0318 - 58 09 58
ma - vr: 09:00 - 18:00 zaterdag: 10:00 - 16:00

12 dagen Lutago, Zuid-Tirol

vanaf € 599,-
vertrekdata en prijzen

Deze prachtige Bolderman excursiereis brengt u naar Zuid-Tirol en wel naar het dal waar Oostenrijk en Italië elkaar ontmoeten, het ‘Valle Aurina’, in de Duitse taal het Ahrntal. In Zuid-Tirol spreekt de bevolking Italiaans en Duits. Veel staat er dan ook in twee talen aangegeven. Het Ahrntal wordt van het Oostenrijkse Zillertal gescheiden door het enorme bergmassief van de Zillertaler Alpen. We verblijven in het leuke plaatsje Lutago, op 970 meter hoogte. Lutago oftewel Luttach ligt temidden van bossen, weiden en bergen en kenmerkt zich door prachtige vergezichten. Voor deze busreis verblijven we in het Post Hotel, aan de rand van Lutago. De eigenaresse zal er alles aan doen om uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, waaronder een prachtige Dolomietentocht. Verder gaan we naar het Gardameer, bezoeken we de subtropische plaats Merano en besteden we uitgebreid aandacht aan de directe omgeving van Lutago en het Ahrntal.

Nu € 20,- korting per persoon, gebruik actiecode LUTAGO20 in stap 3 van uw boeking!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
  • Gebruik actiecode LUTAGO20 in stap 3 van uw boeking (niet geldig i.c.m. andere kortingen)
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze centrale servicelijnen bereiken we ons centrale overstappunt, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Lutago

Na het ontbijt zetten we koers richting Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via een mooie route door o.a. het Pustertal komen we aan het eind van de middag aan in Lutago.

Woensdag: Ahrntal

Na een verlaat ontbijt maken we een verkenningstocht door het Ahrntal, met o.a. een bezoek aan Prettau, waar vroeger veel mensen in de kopermijnen werkten.

Donderdag: Merano

We rijden naar Mera­no, fraai gelegen tussen de bergen en bekend om het subtropische klimaat. Merano bestond al in de Romeinse tijd als militaire vesting. Een wandeling door Merano is zeker de moeite waard. U ziet de oude arcaden en karakteristieke gevels. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de stadstoren Porta Venosta, de Dom St. Nikolaus en het mooie plein Piazza del Grano.

Vrijdag: Pragser Wildsee.

Op het programma staat vandaag het prachtige natuurgebied rond de Pragser Wildsee. Dit bergmeer wordt ook wel de 'parel onder de meren in de Dolomieten' genoemd. U heeft hier ruim de tijd om volop van de natuur te genieten, een mooie wandeling te maken rond het meer of lekker ergens een drankje te drinken.

Zaterdag: Dolomietentocht

Vandaag maken we een prachtige tocht door de ruige Dolomieten. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het bekende en mondai­ne Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel één van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf indrukwekkende passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. We zullen genieten van prachtige vergezichten en komen aan het eind van de middag voldaan terug in Lutago.

Zondag: Vrij

Vandaag kunt u de dag geheel naar eigen wens invullen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling door de fraaie omgeving rond het hotel.

Maandag: Gardameer

We vertrekken voor een bezoek aan het Gardameer, één van de bekendste meren in Italië. Via een mooie route komen we in Malcesine, een leuk vissersplaatsje met een gezellig haventje en diverse winkelstraatjes en terrasjes. De liefhebbers hebben hier de mogelijkheid om met de boot naar het aan de overkant van het meer gelegen plaatsje Limone te gaan (boot niet inclusief).

Dinsdag: Klausberg

Vandaag kunt u met de lift naar de Klausberg (kosten ca. € 12,- p.p). Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Zillertaler Alpen, die de grens vormen tussen Italië en Oostenrijk en de gletsjers in de omgeving. U kunt hier heerlijk wandelen en genieten van een drankje in het bergrestaurant. Mocht u niet mee naar boven willen, dan kunt u ook beneden in het dal heerlijk wandelen.

Woensdag: Brixen

Na het ontbijt rijden we via Bruneck naar Brixen. Hier heeft u tijd om gezellig te winkelen, ergens te lunchen of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de fraaie Dom van Brixen.

Donderdag: Lutago - Zuid-Duitsland

We verlaten Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het bekende plaatsje Rattenberg, met de vele glasslijperijen. Hier kunt u nog een leuk souvenir kopen. Aansluitend rijden we door naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

We zetten de terugreis naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar u een goed verzorgd afscheidbuffet krijgt aangeboden. Via één van onze servicelijnen keert u tot slot huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

***Post Hotel, Lutago

Dit hotel ligt aan de rand van Lutago en beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras met tuin. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, en een televisie.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
ma - vr
zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
18:38:53 | 0,53 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch