telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Makarska Rivièra en Dubrovnik

vanaf € 499,-

De Makarska Rivièra is de kuststrook tussen Split en Dubrovnik. Deze Rivièra is een van de mooiste gedeeltes van de Adriatische kust met ontelbare zand- en kiezelstranden, pijnbomen, olijfbomen, wijnranken en azuurblauwe baaitjes. Het noordelijke deel van de Rivièra ligt aan de voet van het Biokovo massief. Dit bergmassief heeft vreemd gevormde karstformaties met grotten en diepe kloven. Het beschermt de Rivièra tegen de koude winden uit het noorden, waardoor de zeewatertemperatuur al vroeg in het voorjaar aangenaam is. We verblijven tijdens deze busreis in het kleine maar mondaine vissersplaatsje Neum, in het fijne 4* Grand Hotel. Hoogtepunten in deze reis zijn de busreis naar Dubrovnik, Mostar en de Plitvice meren. Maar ook de mooie stad Zadar en een prachtige boottocht zijn in het programma opgenomen. Deze gevarieerde busreis naar de Makarska Rivièra en Dubrovnik zal nog lang in uw geheugen blijven!

 • Goed 4* hotel
 • Excursie Dubrovnik o.l.v. een gids
 • Bezoek Mostar
 • Excursie Plitvice Meren
 • Boottocht Brač en Hvar
Let op: Wij adviseren u dringend alleen gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de verscherpte maatregelen. Een volledige vaccinatie betekent in de meeste gevallen dat de laatste prik minimaal twee weken geleden gezet moet zijn. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat op de meeste bestemmingen. Kijk hier voor de actuele richtlijnen.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen i.v.m. covid-19. | LET OP! Voor de Makarska Rivièra dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
 • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Makarska Rivièra en Dubrovnik

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat de reis met bestemming Makarska Rivièra beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Zagreb

De Oostenrijkse grens wordt al gauw bereikt. Via Salzburg en Graz rijden we, met enkele pauzes, naar de grens van Slovenië. Via Maribor bereiken we de Kroatische grens en ons overnachtingshotel in Zagreb.

Woensdag: Zagreb - Zadar - Neum

Via Karlovac rijden we na het ontbijt naar Zadar. Het klimaat wordt onderweg steeds aangenamer en u kunt merken dat we de Adriatische kust naderen. Zadar is een prachtige stad, waarmee we u middels een korte rondrit kennis willen laten maken. Ook krijgt u in Zadar gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Via Šibenik en Makarska bereiken we aan het eind van de middag ons hotel in Neum.

Donderdag: Boottocht eilanden Brač en Hvar (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt maken we met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt een mooie boottocht naar de omliggende eilanden Brač en Hvar. De overweldigende natuur en de pittoreske plaatsjes op de eilanden zullen zeker indruk op u maken. In de loop van de middag varen we weer terug naar het vasteland.

Vrijdag: Ston en Korčula

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilanden en vandaag gaan we naar het grootste eiland van de archipel, Korčula. We rijden eerst naar het stadje Ston op het schiereiland Pelješac, bekend vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur met 40 torens en 5 forten, ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een pittoresk stadje met een pleintje met terrasjes, kleine straatjes en een lokale groente- en fruitmarkt. Ook de zoutpannen net buiten de stad zijn de moeite waard. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Het oude centrum van Korčula-stad ligt op een schiereiland en wordt omringd door de 13e-eeuwse stadsmuren. Het is zeer rijk aan monumenten, zoals de gotische St. Marcus Kathedraal, de St. Pieterskerk, het Arneri paleis en Gabrielles paleis. Aan de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om lekker te genieten van een drankje. Na dit bezoek keren we terug naar Neum.

Zaterdag: Makarska Rivièra

’s Morgens gaan we naar Makarska, dat in 1962 door een aardbeving werd getroffen. De oude villa’s van de Venetiaanse aristocratie zijn zorgvuldig gerestaureerd. Er bevinden zich twee oude kloosters in de stad, waarvan het Franciscanenklooster ingericht is als schelpenmuseum. Aan de westelijke in­gang van de stad staat een obelisk, opgericht ter ere van de Franse maarschalk Marmont, een herinnering aan de korte Franse overheersing aan het begin van de 19e eeuw. U krijgt voldoende tijd om rond te kijken in de haven van Makarska. In de loop van de middag rijden we langs de Makarska Rivièra weer terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Vandaag is er geen programma. Lekker zwemmen bij het hotel, een mooie wandeling maken of lekker van de zon genieten. Aan u de keuze! Het hotel biedt voldoende faciliteiten om de dag aangenaam door te brengen.

Maandag: Mostar (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar Mostar, de stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in oude staat hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. We bezoeken hier een museum (zie Pluspakket). Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken vandaag bijtijds met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt naar Dubrovnik, een historische stad die het bekijken waard is! Volgens de bewoners is het zelfs de mooiste stad van de wereld, de ‘parel van de Adria’. De oude, door een 1940 meter lange muur omgeven stad, ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuur te bewonderen. Onze gids voert u langs de mooiste gebouwen van de stad, zoals de Minceta Toren, het Rectorenpaleis, de imposante Maria-Hemelvaartskathedraal en het fort Revelin. Natuurlijk ziet u ook de leuke trappenstraatjes en de Stradun, de brede hoofdstraat met winkels. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Neum.

Woensdag: Neum - Plitvice meren - Zagreb (zie Bolderman Pluspakket)

Helaas begint de terugreis vandaag alweer, maar er staat u nog veel moois te wachten. We gaan naar het wereldberoemde Nationaal Park Plitvice meren (zie Pluspakket), gelegen in de bergen. De 16 meren in het park zijn trapsgewijs via watervallen met elkaar verbonden. U loopt door de overweldigende natuur van het groene, beboste landschap met kronkelpaadjes en houten vlonders. Geniet van de spectaculaire watervallen en azuurblauwe meren en vergeet vooral uw camera niet! Goede wandelschoenen zijn in dit park aan te raden. Na dit bezoek gaat de reis verder naar ons overnachtingshotel in Zagreb.

Donderdag: Zagreb - Zuid-Duitsland

Vandaag rijden we met verschillende stops via Slovenië en Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we daar aan voor de laatste overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Onze laatste etappe van deze reis. Na het ontbijt gaan we richting Nederland. Na diverse stops arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Met één van onze servicelijnen gaat u daarna weer huiswaarts.

Landkaart: Makarska Riviéra en Dubrovnik

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over televisie, airconditioning, balkon met uitzicht op zee en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt betaald met de Kuna (HRK) en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Alie

Mijn bestemming was Makarska Riviera en Dubrovnik. Deze foto is genomen bij de Plitvice Meren.Ik vond deze mooi met de boom ervoor zodat er meer diepte in komt. Het is hier echt een natuurwonder.

Reisverhaal Albert

Woensdag 15 april rijden vanuit Neum aan de kust gelegen het binnenland in van Bosnie Herzegovina bij halfbewolkt weder,we volgen de weg langs de neretvarivier bergop naar Mostar,na een uur rijden bezoeken we de stad met de beroemde boogbrug.hierbij enkele foto's.

Dinsdag 16 april 2019 rijden we bij helder weer van Neum in Bosnie naar Dubrovnik langs een wondermooie bochtige kustweg om 10 uur zien we 5 grote cruiseboten aangemeerd liggen in de haven 4 km voor de stad.We bezoeken de stad van 10u15 tot 15 uur met een massa toeristen,buiten de stadsmuren is het rustig,hierbij enkele foto's

Reisverhaal Marian

Vrijdag zijn we terug gekomen van onze eerste (en beslist niet laatste) reis met Bolderman naar Kroatië.
Onze chauffeur Theo heeft ons via mooie routes met prachtig uitzicht naar diverse leuke oude stadjes en langs de overweldigende Makarska Riviera gevoerd.
In het luxe Grand Hotel Neum was het zeer goed vertoeven. De kamers waren schoon en het eten heerlijk, misschien mede dankzij de leuke bediening.
Ons gezelschap, in leeftijd variërend van 17 tot 88 was heel gezellig.
We zullen nog lang van deze vakantie nagenieten!!!

12 dagen Makarska Rivièra en Dubrovnik

230 reizigers bevelen deze reis aan
8,5 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
239 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 8,3
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:39:33 | 0,67 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch