12 dagen Makarska Rivièra en Dubrovnik

vanaf € 799,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

De Makarska Rivièra is de kuststrook tussen Split en Dubrovnik. Deze Rivièra is één van de mooiste gedeeltes van de Adriatische kust met ontelbare zand- en kiezelstranden, pijnbomen, olijfbomen, wijnranken en azuurblauwe baaitjes. Het noordelijke deel van de Rivièra ligt aan de voet van het Biokovo massief. Dit bergmassief heeft vreemd gevormde karstformaties met grotten en diepe kloven. Het beschermt de Rivièra tegen de koude winden uit het noorden, waardoor de zeewatertemperatuur al vroeg in het voorjaar aangenaam is. We verblijven tijdens deze busreis in het kleine maar mondaine vissersplaatsje Neum, in het fijne 4* Grand Hotel Neum of het 4* Hotel Vapore. Hoogtepunten in deze reis zijn de excursies naar Dubrovnik, Mostar en de Plitvice meren. Maar ook de mooie stad Zadar en een prachtige boottocht zijn in het programma opgenomen. Deze gevarieerde busreis naar de Makarska Rivièra en Dubrovnik zal nog lang in uw geheugen blijven!

  • Goed 4* hotel in Neum
  • Optionele excursie Dubrovnik o.l.v. een gids
  • Mostar, Ston, Zadar
  • Optionele excursie Plitvice Meren
  • Optionele boottocht Brač en Hvar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
LET OP! Voor de Makarska Rivièra dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Makarska Rivièra en Dubrovnik

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee gaat de reis met bestemming Makarska Rivièra beginnen. Via de Duitse autobanen rijden we met de nodige stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Zagreb

De Oostenrijkse grens wordt al gauw bereikt. Via Salzburg en Graz rijden we, met enkele pauzes, naar de grens van Slovenië. Via Maribor bereiken we de Kroatische grens en ons overnachtingshotel in Zagreb.

Woensdag: Zagreb - Zadar - Neum

Via Karlovac rijden we na het ontbijt naar Zadar. Het klimaat wordt onderweg steeds aangenamer en u kunt merken dat we de Adriatische kust naderen. Zadar is een prachtige stad, waarmee we u middels een korte rondrit kennis willen laten maken. Ook krijgt u in Zadar gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Via Šibenik en Makarska bereiken we aan het eind van de middag ons hotel in Neum.

Donderdag: Boottocht eilanden Brač en Hvar (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt maken we met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt een mooie boottocht naar de omliggende eilanden Brač en Hvar. De overweldigende natuur en de pittoreske plaatsjes op de eilanden zullen zeker indruk op u maken. In de loop van de middag varen we weer terug naar het vasteland.

Vrijdag: Ston en Korčula

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1.000 eilanden en vandaag gaan we naar het grootste eiland van de archipel, Korčula. We rijden eerst naar het stadje Ston op het schiereiland Pelješac, bekend vanwege de 5,5 kilometer lange verdedigingsmuur met 40 torens en 5 forten, ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston is nu een pittoresk stadje met een pleintje met terrasjes, kleine straatjes en een lokale groente- en fruitmarkt. Ook de zoutpannen net buiten de stad zijn de moeite waard. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korčula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Het oude centrum van Korčula-stad ligt op een schiereiland en wordt omringd door de 13e-eeuwse stadsmuren. Het is zeer rijk aan monumenten, zoals de gotische St. Marcus Kathedraal, de St. Pieterskerk, het Arneri paleis en Gabrielles paleis. Aan de 19e-eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om lekker te genieten van een drankje. Na dit bezoek keren we terug naar Neum.

Zaterdag: Makarska Rivièra

’s Morgens gaan we naar Makarska, dat in 1962 door een aardbeving werd getroffen. De oude villa’s van de Venetiaanse aristocratie zijn zorgvuldig gerestaureerd. Er bevinden zich twee oude kloosters in de stad, waarvan het Franciscanenklooster ingericht is als schelpenmuseum. Aan de westelijke in­gang van de stad staat een obelisk, opgericht ter ere van de Franse maarschalk Marmont, een herinnering aan de korte Franse overheersing aan het begin van de 19e eeuw. U krijgt voldoende tijd om rond te kijken in de haven van Makarska. In de loop van de middag rijden we langs de Makarska Rivièra weer terug naar ons hotel.

Zondag: Vrije dag

Vandaag is er geen programma. Lekker zwemmen bij het hotel, een mooie wandeling maken of lekker van de zon genieten. Aan u de keuze! Het hotel biedt voldoende faciliteiten om de dag aangenaam door te brengen.

Maandag: Mostar (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar Mostar, de stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in oude staat hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. We bezoeken hier een museum (zie Pluspakket). Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel.

Dinsdag: Vrije dag of dagtocht Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken vandaag bijtijds met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt naar Dubrovnik, een historische stad die het bekijken waard is! Volgens de bewoners is het zelfs de mooiste stad van de wereld, de ‘parel van de Adria’. De oude, door een 1.940 meter lange muur omgeven stad, ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuur te bewonderen. Onze gids voert u langs de mooiste gebouwen van de stad, zoals de Minceta Toren, het Rectorenpaleis, de imposante Maria-Hemelvaartskathedraal en het fort Revelin. Natuurlijk ziet u ook de leuke trappenstraatjes en de Stradun, de brede hoofdstraat met winkels. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Neum.

Woensdag: Neum - Plitvice meren - Zagreb (zie Bolderman Pluspakket)

Helaas begint de terugreis vandaag alweer, maar er staat u nog veel moois te wachten. We gaan naar het wereldberoemde Nationaal Park Plitvice meren (zie Pluspakket), gelegen in de bergen. De 16 meren in het park zijn trapsgewijs via watervallen met elkaar verbonden. U loopt door de overweldigende natuur van het groene, beboste landschap met kronkelpaadjes en houten vlonders. Geniet van de spectaculaire watervallen en azuurblauwe meren en vergeet vooral uw camera niet! Goede wandelschoenen zijn in dit park aan te raden. Na dit bezoek gaat de reis verder naar ons overnachtingshotel in Zagreb.

Donderdag: Zagreb - Zuid-Duitsland

Vandaag rijden we met verschillende stops via Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland. Aan het eind van de middag komen we daar aan voor de laatste overnachting van deze reis.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Onze laatste etappe van deze reis. Na het ontbijt gaan we richting Nederland. Na diverse stops arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Met één van onze servicelijnen gaat u daarna weer huiswaarts.

Landkaart: Makarska Riviéra en Dubrovnik

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

4* Grand Hotel Neum, Neum

Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op zee en biedt veel comfort, met o.a. een binnen- en buitenzwembad en wellness & spa afdeling. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar, lift en diverse restaurants. Alle kamers beschikken over een televisie, airconditioning, balkon met uitzicht op zee en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

4* Hotel Vapore, Neum

Hotel Vapore ligt in Neum, op loop van het strand. Dit hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar en terras. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie met satellietzenders, zithoek, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Kroatië en Bosnië Herzegovina

Reisdocumenten:
Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document dient nog 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Bosnië en Herzegovina.

Valuta:                  
In Kroatië wordt met de € ( euro ) betaald en in Bosnië en Herzegovina wordt betaald met de Bosnische Mark.

Elektriciteit: 
In Kroatië en Bosnië en Herzegovina worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is in Kroatië 220 V en in Bosnië 230 V. U heeft geen verloopstekker nodig in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Kraanwater:        
Het kraanwater in Kroatië en Bosnië en Herzegovina kunt u over het algemeen veilig drinken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Kroatië wordt Kroatische gesproken en in Bosnië en Herzegovina wordt Bosnisch, Servisch en Kroatische gesproken. 

Prijsniveau:
In Bosnië en Herzegovina liggen de prijzen lager dan in Nederland. Het prijsniveau van Kroatië is vergelijkbaar met dat van Nederland.

Reisverhaal Lucja

Geweldig uitzicht vanuit ons hotel in Neum.
Donkere lucht boven Makarska.
Oude brug in Mostar.
Dubrovnik
Dubrovnik
Chauffeur en reisleider Gjevat die de ramen schoonmaakte. (Een bijzonder goede chauffeur en reisleider btw.)
 

Reisverhaal Aart

de beroemde brug in Mostar
plaatsje Omes
ons hotel in Neum
Dubrovnik
Plitvice meren

Reisverhaal Rialma

Hierbij stuur ik een foto van het eiland Hvar. Deze is gemaakt tijdens de reis naar de Makarska Riviera, die ik op 2 oktober gedaan heb. Onze chauffeur, Gjevat, wist heel veel te vertellen over het land en de geschiedenis. Zelfs in oktober was het weer hier nog heerlijk: zo’n 28 graden! Ook viel het me op, dat het water hier overal glashelder is. De hotels en het eten waren ook prima. Kortom een prachtige reis.

Reisverhaal Fatima

12 dagen Kroatië Makarska het was geweldig het enige minpunt was de extreme hitte daardoor was het eigenlijk geen doen voor de excursies maar het land is prachtig en een hele goede en vriendelijke chauffeur wij waren er van 10 -7 tot 21-7 2023

Reisverhaal Meintje

Afgelopen november de reis naar Makarska Rivièra en Dubrovnik gemaakt.
Hvar
Water waar je met een mes doorheen kon snijden zo leek het
Met een boot dit prachtige gebergte gezien terwijl we over helder water voeren en de zon ons bescheen.
De azuurblauwe baai.
Prachtig en indrukwekkend Mostar
Alweer een azuurblauwe baai.
Overzicht Plivice
Plivice detail
 

Reisverhaal Jessica

Foto 1: Dubrovnik - Dit mooie plaatje kun je maken waar de bus je afzet en dan richting het ford loopt.
Foto 2: Zonsondergang Grand Hotel Neum Vrijwel iedere avond kunnen genieten van een mooie zonsondergang met op de achtergrond de nieuwe Peljesac Brug
Foto 3: Brug in Mostar. Vanuit het restaurant waar we met de groep aten heb je een mooi uitzicht. Deze foto is gemaakt vanuit de tuin van de moskee.

Reisverhaal Peter

12 daagse busexcursiereis november – naar Makarska Rivièra en Dubrovnik in hotel Vapore te Neum met goede chauffeur/reisleider Gjevat (firma Kupers)

Reisverhaal Erna

Tijdens onze reis hielden we hier een fotostop om te genieten van het uitzicht. Hierop kijkend en rechts (niet op de foto) kijken naar het begin (of eind) van de Makarska Riviera.

Reisverhaal Toke en Wim

Bijgevoegd foto’s van onze buitengewoon geslaagde reis met Bolderman naar de Makarska Rivièra en Dubrovnik afgelopen mei.

Reisverhaal Gjevati

Gisteren terug gekomen met heel gezellige Groep van 12 daagse Makarska Riviera & Dubrovnik met mooie excursies door schitterende kust, eilanden en historische steden

Reisverhaal Albert

Woensdag rijden wij vanuit Neum aan de kust gelegen het binnenland in van Bosnie Herzegovina bij halfbewolkt weder,we volgen de weg langs de neretvarivier bergop naar Mostar,na een uur rijden bezoeken we de stad met de beroemde boogbrug.hierbij enkele foto's.

Dinsdag rijden we bij helder weer van Neum in Bosnie naar Dubrovnik langs een wondermooie bochtige kustweg om 10 uur zien we 5 grote cruiseboten aangemeerd liggen in de haven 4 km voor de stad.We bezoeken de stad van 10u15 tot 15 uur met een massa toeristen,buiten de stadsmuren is het rustig,hierbij enkele foto's

Reisverhaal Alie

Mijn bestemming was Makarska Riviera en Dubrovnik. Deze foto is genomen bij de Plitvice Meren.Ik vond deze mooi met de boom ervoor zodat er meer diepte in komt. Het is hier echt een natuurwonder.

Reisverhaal Marian

Vrijdag zijn we terug gekomen van onze eerste (en beslist niet laatste) reis met Bolderman naar Kroatië.
Onze chauffeur Theo heeft ons via mooie routes met prachtig uitzicht naar diverse leuke oude stadjes en langs de overweldigende Makarska Riviera gevoerd.
In het luxe Grand Hotel Neum was het zeer goed vertoeven. De kamers waren schoon en het eten heerlijk, misschien mede dankzij de leuke bediening.
Ons gezelschap, in leeftijd variërend van 17 tot 88 was heel gezellig.
We zullen nog lang van deze vakantie nagenieten!!!

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:08:05 | 0,27 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch