telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00

12 dagen Makarska Rivièra en Dubrovnik (Kroatië)

vanaf € 499,-
vertrekdata en prijzen

De Makarska Riviera is de kuststrook tussen Split en Dubrovnik. Deze Riviera is een van de mooiste gedeeltes van de Adriatische kust met ontelbare zand- en kiezelstranden, pijnbomen, olijfbomen, wijnranken en vredige baaitjes. Het noordelijke deel ligt aan de voet van het Biokovo massief. Dit bergmassief heeft vreemd gevormde karstformaties met grotten en diepe kloven. Het beschermt de Riviera tegen de koude winden uit het noorden, waardoor de zeewatertemperatuur al vroeg in het voorjaar aangenaam is. We verblijven tijdens deze rondreis in het kleine maar mondaine vissersplaatsje Neum, in het prima ****Grand Hotel. Neum is een ideaal uitgangspunt voor de mooie excursies die Bolderman met u gaat maken. Boek deze rondreis Makarska Riviera en Dubrovnik bij Bolderman Excursiereizen!

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. | LET OP! Voor de Makarska Rivièra dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart, welke nog 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Na het kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt stapt u in de touringcar met bestemming Makarska Riviera. Uw vakantie begint! Via Keulen, Frankfurt en Neurenberg rijden we, met de nodige stops naar de omgeving van Passau, waar we het diner gebruiken en overnachten.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - omgeving Zagreb

De Oostenrijkse grens wordt al gauw bereikt. Via Salzburg en Graz gaat het, met enkele pauzes, richting de grens met Slovenië. Na Maribor bereiken we Zagreb voor diner en overnachting.

Woensdag: Omgeving Zagreb - Zadar - Neum

Via Karlovac rijden we richting Zadar. Het klimaat wordt onderweg steeds aangenamer en u kunt al merken dat wij de Adriatische kust naderen. Zadar is een prachtige stad, waarmee we u middels een korte rondrit kennis willen laten maken. En u krijgt in Zadar gelegenheid om te lunchen. Via Šibenik en Makarska bereiken we aan het eind van de middag ons hotel in Neum. U kunt zich even opfrissen voor u aan tafel gaat.

Donderdag: Vrije dag of dagtocht Dubrovnik (zie Bolderman Pluspakket)

We vertrekken bijtijds, want Dubrovnik is de moeite waard en dat wilt u zien! Volgens de bewoners is het zelfs de mooiste stad van de wereld, de ‘parel van de Adria’. De oude, door een 1940 meter lange muur omgeven stad, ligt op een schiereiland en is het beste hoog vanaf de stadsmuur te bewonderen. Onze gids voert u langs de mooiste gebouwen van de stad, zoals de Minceta Toren, het Rectorenpaleis, de imposante Maria-Hemelvaartskathedraal en het fort Revelin. Natuurlijk ziet u door de leuke trappenstraatjes en de Stradun, de brede hoofdstraat met vele winkels. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Neum.

Vrijdag: Ston - Korcula

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1000 eilanden en vandaag besteden we aandacht aan het grootste eiland van de archipel, Korcula en het schiereiland Peljesac. We rijden allereerst naar de plaats Ston op Peljesac, vooral bekend vanwege de 5,5 km lange verdedigingsmuur met 40 torens en vijf forten tussen Ston en Mali Ston. Ooit gebouwd om de Republiek Dubrovnik tegen de vijand Venetië te beschermen. Ston zelf is nu een klein aangenaam stadje met een pleintje met terrrasjes, veel kleine zijstraatjes en een lokale groente- en fruitmarkt. Ook de zoutpannen net buiten de stad zijn de moeite waard. Vervolgens steken we met de boot over naar het eiland Korcula, ooit Venetiaans grondgebied en de vermeende geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland met haar prachtige baaien, stranden, olijfboomgaarden, grotten en dichte bossen wordt ook vaak genoemd in de top 10 van mooiste eilanden ter wereld. Het oude centrum van Korcula-stad ligt op een schiereiland en wordt omringd door de 13e eeuwse stadsmuren. Het is zeer rijk aan monumenten, zoals de gotische St.Marcus Kathedraal, de St.Pieterskerk, het Arneri paleis en het Gabrielles paleis. Langs de 19e eeuwse haven bevinden zich vele terrasjes om even te genieten van een heerlijk drankje. Na dit bezoek keren we terug naar Neum.

Zaterdag: Makarska

’s Morgens brengen we u naar Makarska, dat in 1962 door een aardbeving werd getroffen. De oude villa’s van de Venetiaanse aristocratie werden gelukkig zorgvuldig gerestaureerd. Er bevinden zich twee oude kloosters in de stad, waarvan het Franciscanenklooster ingericht is als schelpenmuseum. Aan de westelijke in­gang van de stad staat een obelisk, opgericht ter ere van de Franse maarschalk Marmont, een herinnering aan de korte Franse overheersing aan het begin van de 19e eeuw. U krijgt voldoende tijd om rond te kijken in de haven van Makarska of gezellig te genieten op één van de vele terrasjes. In de vroege middag gaan we terug naar Neum.

Zondag: Vrije dag

Vandaag is er geen programma. Uitslapen, een mooie wandeling maken of lekker van de zon genieten. Aan u de keuze! Het hotel biedt voldoende faciliteiten om de dag lekker door te brengen.

Maandag: Mostar en Pocitelj (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we naar Mostar. We steken de grens met Bosnië en Herzegovina over voor een bezoek aan Mostar. De stad die haar naam dankt aan de bekende ‘Stari Most’ brug over de Neretva-rivier. De brug van Mostar werd in 1566 gebouwd door de Turken en gold als de blikvanger van de fraaie oude binnenstad. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werden in 1993 de brug en het oude centrum verwoest. In 2004 werd de brug met de originele stenen in oude luister hersteld en ook het centrum is inmiddels volledig gerenoveerd. Aansluitend bezoeken we het Turkse dorp Pocitelj. Pocitelj is een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina binnen de gemeente Capljina, onderdeel van de Federatie van Bosnië en Herzegovina. Tijdens de Bosnische Oorlog vanaf 1991 is mede door bombardementen van de Bosnische Serviërs een groot gedeelte van de oude nederzetting verwoest. Na de recente reconstructie is Pocitelj teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke vorm. Pocitelj bezit prachtige oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijl en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuidoost-Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen. Tot de trekpleisters van Pocitelj behoren de “De Hadzi-Alija moskee”, de “Sisman-Ibrahimpasina medresa” en het “Gavran Kapetanovic”-huis. Het meest opvallende object in Pocitelj is de “Sahat-kula”, een silovormige toren die vanaf de top van de heuvel uitkijkt over het gehele dorp.

Dinsdag: Boottocht naar de eilanden Brac en Hvar (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de omliggende eilanden Brac en Hvar. De overweldigende natuur en de pittoreske plaatsjes op de eilanden zullen een bijzondere indruk op u achterlaten. In de loop van de middag varen we weer terug naar het vasteland.

Woensdag: Neum - Plitvice meren - omgeving Zagreb (zie Bolderman Pluspakket)

De terugreis begint al, maar er staat u nog veel moois te wachten. We brengen u naar het wereldberoemde Nationaal Park Plitvice. De 16 meren in het park zijn trapsgewijs via watervallen met elkaar verbonden. U loopt door een dicht bebost landschap met kronkelpaadjes en houten bruggetjes en geniet van de spectaculaire watervallen. In de omgeving van Zagreb gaan we weer overnachten.

Donderdag: Omgeving Zagreb - Zuid-Duitsland

Vandaag rijden we met verschillende stops via Slovenië en Oostenrijk naar ons hotel in Zuid-Duitsland. Aan het einde van de middag komen we daar aan voor diner en overnachting.

Vrijdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Onze laatste dag alweer. Na het ontbijt gaat het richting Nederland. Na diverse stops arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet. Met de servicelijn gaat u daarna huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

****Grand Hotel Neum

Dit in 2013 gerenoveerde hotel biedt veel comfort, met o.a. een  binnen- en buitenzwembad en een wellness & spa afdeling. Verder een receptie, diverse restaurants en een bar. De kamers zijn goed ingericht en beschikken over een badkamer met douche en toilet, airconditioning en televisie. Verder een balkon met uitzicht op zee. Wifi is in het hele hotel gratis.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL53 ABNA 0538 1816 99
19:09:47 | 0,43 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch