telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

Bretagne heeft ruige rotskusten met langs de baaien verscholen dorpjes en strandjes, terwijl Normandië prachtige brede zandstranden en een licht glooiend heuvellandschap heeft. Beide streken hebben een eigen verleden dat tot uitdrukking komt in de prehistorische rechtopstaande stenen in Bretagne en rijzige Romaanse kerken in Normandië. In de vroege ochtend van 6 juni 1944 landde een leger, voornamelijk samengesteld uit Amerikanen, Engelsen en Canadezen, op de kust van Normandië: D-Day is begonnen. Er zijn aan de kust en in het binnenland nog talrijke monumenten die herinneren aan de zware strijd. Er staan een aantal interessante plaatsen op het programma, zoals Fougères, Dinan, Cancale en St. Malo. Ga mee met deze busreis naar Frankrijk wanneer u liefhebber van geschiedenis en natuur bent.

 • Excursie invasiestranden en Memorial Caen
 • Bezoek Fougères
 • Bezoek Dinan en Cancale
 • Bezoek St. Malo
 • Bezoek Cap Fréhel
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

Maandag: Nederland - Pontorson

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Aansluitend vertrekken we naar Frankrijk en met diverse stops op de route komen we aan het begin van de avond aan bij ons hotel in Pontorson.

Dinsdag: Vrije dag

Vandaag bent u vrij en kunt u de dag zelf indelen. U kunt bijvoorbeeld Pon­torson verkennen of met het openbaar vervoer een bezoek brengen aan Mont Saint-Michel, een prachtig kloosterstadje gebouwd op een rotseiland en met een brug verbonden met het vaste land. Het is een zogenaamd springtij-eiland, dat bij hoog water geheel door de zee wordt omringd en bij eb 'droog' ligt. Aan de Bretonse kust is het verschil tussen eb en vloed rond de 13 meter.

Woensdag: Fougères

In de loop van de ochtend gaan we naar het mooie plaatsje Fougères. De stad dankt zijn bekendheid aan het indrukwekkende kasteel met 13 torens, oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw, maar in 1166 verwoest door de Engelsen. Daarna is het slot weer opgebouwd en steeds verder uitgebreid. Het is nu één van de mooiste kastelen van Europa. U kunt het kasteel bezoeken en op eigen gelegenheid lunchen in dit gezellige plaatsje. Na de middag heeft u de mogelijkheid de prachtige, even buiten Fougères gelegen, tuinen van het Parc Floral de Haute Bretagne te bezoeken.

Donderdag: Invasiestranden

6 juni 1944, D-day, de invasie is begonnen. Bij Pointe du Hoc vechten de Rangers zich langs ladders en touwen naar boven en bezetten uiteindelijk deze rotspunt. Bij Colleville-sur-Mer, nabij St. Laurent, bezoeken we de Amerikaanse militaire begraafplaats en staan stil bij de vele gevallenen voor onze vrijheid. Vervolgens bezoeken we Arromanches, waar direct na de invasie een kunstmatige haven voor bevoorrading van de troepen werd aangelegd. Hier bevindt zich ook het invasiemuseum, waar de maquette van de haven te zien is. Natuurlijk gaan we ook naar St.-Mère-Église, waar de parachutisten van de 82e en de 101e Airborne divisies geland zijn. Soldaat Steel hangt nog steeds aan de kerktoren! Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar ons hotel in Pontorson.

Vrijdag: Dinan en Cancale

Na het ontbijt rijden we naar het ves­tingstadje Dinan, één van de mooiste oude stadjes van Bretagne. Victor Hugo noemde Dinan een 'zwaluwnest' vanwege de bouw van de stad op de heuvel. U kunt een wandeling maken langs de prachtige vakwerkhuizen en we bezoeken de indrukwekkende kathedraal. Hierna vervolgen we onze weg naar het vissersplaatsje Cancale. Deze plaats staat bekend om de oesters, één van de hoofdgerechten van de Bretonse keuken. U kunt hier een oesterkwekerij bezoeken (niet inbegrepen). Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Pontorson.

Zaterdag: Memorial in Caen en Bayeux

De stad Caen heeft tijdens de bevrijding van Frankrijk zwaar geleden. 75% van de stad was na de bevrijding door de geallieerden verwoest. Nu is de stad weer prachtig opgebouwd. U kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkende Memorial, het museum van de vrede. Hier ziet u een indrukwekkende tentoonstelling over de invasie in Normandië. ’s Middags brengen we u naar Bayeux, waar u de beroemde tapisserie kunt bewonderen. Het enorme geborduurde doek, een Gobelin, is 70 meter lang en 50 cm hoog. Het verbeeldt de slag om Hastings in 1066, waar Willem de Veroveraar voet aan wal zette. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Zondag: St. Malo en Cap Fréhel

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan één van de oudste steden van Bretagne, St. Malo. De oude binnenstad is ommuurd en vanaf de stadsmuren is het uitzicht over de stad en de kust prachtig. Aansluitend rijden we naar Cap Fréhel, een 70 meter boven zee uitstekende rots, één van de mooiste uitzichtpunten aan de Bretonse kust. Vergeet vandaag uw camera dus niet!

Maandag: Pontorson - Nederland

Op de laatste dag van deze reis rijden we met diverse stops terug naar ons centrale overstappunt in Ne­derland, waar u de reis kunt afsluiten met een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij u chauffeur). Tot slot keert u weer huiswaarts met één van onze servicelijnen.

Landkaart: Najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ariane, Pontorson

Het hotel ligt aan de rand van het plaatsje Pontorson en beschikt over een receptie, restaurant, bar, zonneterras, lift en wellnessruimte (tegen betaling). De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Bretagne en Normandië met de invasiestranden

25 reizigers bevelen deze reis aan
8,4 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
25 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 8,4
 • Chauffeur 8,8
 • Reisprogramma 8,5
 • Accommodatie 8,2
 • Contact met Bolderman 8
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:10:21 | 0,43 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch