8-daagse najaarsreis Balatonmeer en Boedapest

Wie een gevarieerde najaarsreis met natuur, steden en tradities zoekt, komt op deze najaarsreis Balatonmeer en Boedapest volledig aan zijn trekken. Hongarije is het land van heuvels, laagland, historische steden en tradities. Het bekende Balatonmeer is het grootste meer van Europa, waaraan verschillende grote (bad)plaatsen liggen. De hoofdstad Boedapest is het stralende middelpunt van Hongarije. De stad bestaat uit twee delen, Buda en Pest en telt maar liefst 900 beschermde gebouwen, 25 schouwburgen en 83 musea. Het Parlementsgebouw, de Ketting- en Elisabethbrug, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het burchtpaleis zijn beroemde voorbeelden. Naast Boedapest gaat u ook genieten van het prachtige landschap en heeft u de mogelijkheid om een traditionele excursie naar de puszta te maken. We verblijven deze reis in Hotel Magistern, aan de rand van Siófok en direct gelegen aan het Balatonmeer. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lift en terras met ligstoelen. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Beleef de herfst in het mooie Hongarije!

  • Bezoek Boedapest o.l.v. een gids
  • Bezoek Tihany
  • Excursie naar de puszta
  • Bezoek Keszthely
  • Folkloreavond in hotel
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 37,50 kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Balatonmeer en Boedapest

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Aansluitend rijden we via de Duitse snelwegen met de nodige stops naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Siófok

Na het ontbijt vervolgen we onze reis. Bij Passau rijden we Oostenrijk binnen en via Linz gaat de reis naar de omgeving van Wenen voor de lunchpauze. Aansluitend passeren we ten zuiden van de Neusiedler See de Hongaarse grens. Voor het diner bereiken we ons hotel in Siófok.

Dag 3: Middagtocht Tihany

‘s Ochtends kunt u op eigen gelegenheid de omgeving van het hotel verkennen. Wat dacht u van een (strand)wandeling of gaat u liever bij mooi weer een terrasje pakken of flaneren over de promenade? ‘s Middags bezoeken we het van oorsprong vulkanische schiereiland Tihany. Tihany is een vriendelijk plaatsje met traditionele huizen en smalle, kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes. Bezienswaardig is de in barokstijl gebouwde abdijkerk. De kerk herbergt prachtige fresco’s en houtsnijwerken. In de crypte zijn de restanten van de middeleeuwse abdij en het graf van de stichter van de abdij te zien. Vanaf het pleintje voor de kerk heeft u een schitterend uitzicht over het meer en de omgeving.

Dag 4: Keszthely en Hévíz

Vandaag maken we een prachtige dagtocht naar Keszthely, waar u een bezoek kunt brengen aan het 101 kamers tellende barokke Festetics-kasteel. Zeer de moeite waard is de Helikonbibliotheek met meer dan 50.000 kostbare boeken. In Keszthely kunt u ook gezellig winkelen en souvenirs kopen. We vervolgen onze route naar de wereldberoemde bronnenplaats Hévíz, met hotels, restaurants en boetiekjes. De naam Hévíz betekent ‘warm water’. Bij het dorp ligt een 4,4 ha. groot kratermeer, waarvan het water in de zomer én in de winter een oppervlaktetemperatuur heeft van 28-30 graden. U kunt hier het thermaalbad bezoeken. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.

Dag 5: Boedapest (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de Hongaarse hoofdstad Boedapest centraal. Onder leiding van een lokale gids maken we een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau en bestaat eigenlijk uit drie oude steden die samengevoegd zijn: Buda en Obuda op de oever met de burcht en Pest aan de overkant, waar het schitterende parlementsgebouw ligt. We bezoeken de Burchtwijk met de Matthiaskerk. Vanaf het Vissersbastion heeft u een prachtig uitzicht over de Donau en het parlementsgebouw. Ook gaan we naar het Heldenplein. Hier staat een monument dat herinnert aan het 1.000-jarig bestaan van Hongarije. Na de stadsrondrit heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, een boottocht op de Donau te maken (zie Pluspakket), of gezellig op een terrasje neer te strijken.

Dag 6: Vrije dag of excursie puszta (zie Bolderman Pluspakket)

Deze dag bent u vrij of kunt u meegaan naar een typisch Hongaarse puszta (zie Pluspakket). We maken hier een koetsentocht en krijgen een typisch Hongaarse lunch met muziek aangeboden. Ook zien we nog een indrukwekkende paardenshow. Een dag vol met Hongaarse tradities, dus vergeet uw camera niet!

Dag 7: Siófok - Zuid-Duitsland

Helaas nemen we vandaag weer afscheid van het mooie Balatonmeer. De eerste etappe van de terugreis rijden we via Györ en door het Oostenrijkse Burgenland langs de steden Wenen, Linz en Passau naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting van deze reis.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we na het ontbijt met diverse stops naar ons centrale overstappunt in Nederland. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Balatonmeer en Boedapest

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Magistern, Siófok

Dit hotel ligt aan het Balatonmeer aan de rand van Siófok. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, binnenzwembad, wellness en terras met ligstoelen. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
10:35:49 | 0,34 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch