8-daagse najaarsreis Lutago, Zuid-Tirol

Deze prachtige Bolderman najaarsreis brengt ons naar Zuid-Tirol en wel naar het dal waar Oostenrijk en Italië aan elkaar grenzen, het Valle Aurina, in de Duitse taal het Ahrntal genoemd. In Zuid-Tirol spreekt de bevolking Italiaans en Duits. Veel staat dan ook in twee talen aangegeven. We verblijven in het leuke plaatsje Lutago, op 970 meter hoogte. Lutago, oftewel Luttach, ligt temidden van bossen, weiden en bergen en kenmerkt zich door prachtige vergezichten. Tijdens deze busreis verblijven we in het Post Hotel aan de rand van het dorp. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar en alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, waaronder een prachtige Dolomietentocht. Verder gaan we naar het Gardameer, bezoeken we de subtropische plaats Merano en kunt u gezellig winkelen in het plaatsje Brixen. Ga mee deze herfst naar het prachtige Zuid-Tirol!

  • Excursie Gardameer
  • Bezoek Merano
  • Prachtige Dolomietentocht
  • Bezoek Brixen
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Lutago, Zuid-Tirol

Maandag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen bereikt u ons centrale overstappunt, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Dinsdag: Zuid-Duitsland - Lutago

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze reis en via een mooie route door o.a. het Pustertal komen we aan het eind van de middag aan in Lutago.

Woensdag: Merano

We rijden vandaag naar de kuurstad Mera­no, fraai gelegen tussen de bergen en bekend om het subtropische klimaat. Merano bestond al in de Romeinse tijd als militaire vesting. Een wandeling door Merano is zeker de moeite waard. U ziet in het centrum de oude arcaden en karakteristieke gevels. Bezienswaardig zijn de stadstoren Porta Venosta, de Dom St. Nikolaus en het mooie plein Piazza del Grano. Snuif vandaag de mediterrane sfeer op in deze mooie stad in de bergen.

Donderdag: Dolomietentocht

Vandaag maken we een prachtige tocht door de ruige Dolomieten. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het bekende en mondai­ne Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel één van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf indrukwekkende passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. We zullen genieten van prachtige vergezichten en komen aan het eind van de middag vol indrukken terug in Lutago.

Vrijdag: Gardameer

Het Gardameer staat op ons programma, één van de bekendste meren in Italië. Dit grootste meer van het land wordt omgeven door oleanders, citroenbomen en cipressen en ademt een subtropische sfeer uit. Via een mooie route komen we in Malcesine, een leuk vissersplaatsje met een gezellig haventje en diverse winkelstraatjes en terrasjes. Liefhebbers kunnen hier met de boot naar het aan de overkant van het meer gelegen plaatsje Limone varen (boot niet inbegrepen), bekend om haar limoncello.

Zaterdag: Brixen

Na het ontbijt rijden we via Bruneck naar Brixen, de bisschopstad met zijn middeleeuwse steegjes, fraaie pleinen en de arcadebogen van de Lauben. Hier heeft u tijd om gezellig te winkelen, ergens te lunchen of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de fraaie Domkerk.

Zondag: Lutago - Rattenberg - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het beroemde stadje Rattenberg, beroemd om de vele kristal- en glasslijperijen. Hier kunt u leuke souvenirs kopen. Aansluitend rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Maandag: Zuid-Duitsland - Nederland

We zetten de terugreis naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidbuffet (niet inbegrepen, te reserveren via uw chauffeur). Via één van onze servicelijnen keert u tot slot weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Lutago, Zuid-Tirol

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Post Hotel, Lutago

Dit hotel ligt aan de rand van Lutago en beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras met tuin. De kamers beschikken allen over een televisie en een badkamer met douche en toilet. Er is kofferservice in het hotel en wifi is gratis.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
02:08:18 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch