telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Drautal in Karinthië

Karinthië met zijn 200 meren, indrukwekkende bergen, groene dalen en vele beekjes, is de zuidelijkste en meest zonnige provincie van Oostenrijk. De bewoners zijn, mede door de Slavische invloeden, liefhebbers van folklore en kunst. In het Drautal verblijven we in het bij Nederlanders bekende plaatsje Berg im Drautal, een ideaal uitgangspunt voor het maken van prachtige excursies in Karinthië en Italië. Tijdens deze najaarsreis Drautal maken we excursies naar de Grossglockner, de prachtige Dolomieten en de Karinthische meren. Ook brengen we een bezoek aan Klagenfurt. We worden in Hotel Sunshine welkom geheten door de vriendelijke familie Tiefnig. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, lift, kegelbanen, wellness- en fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, het merendeel heeft balkon en een badkamer met bad of douche en toilet. Ga mee met deze goed verzorgde najaarsreis naar het Drautal in Karinthië en geniet van de prachtige herfstkleuren!

  • Bezoek Klagenfurt
  • Dolomietenrondrit
  • Bezoek Karintische meren
  • Bezoek Weissensee
  • Excursie Grossglockner
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 25,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking t/m 9 personen, € 5,- consumentenbijdrage SGR per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.

* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Drautal in Karinthië

Dag 1: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen arriveert u op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee. Na de overstap kan de busreis naar Karinthië beginnen. We rijden via de Duitse autobanen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting. 

Dag 2: Zuid-Duitsland - Radstadt - Berg im Drautal

Na het ontbijt rijden we langs München naar de Oostenrijkse grens, die we bij Salzburg zullen passeren. In het middeleeuwse stadje Radstadt kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Via de Tauernautobahn rijden we vervolgens verder naar ons hotel in Berg im Drautal, waar we in de loop van de middag aan zullen komen. 's Avonds is er een welkomstmeeting met een welkomstdrankje.

Dag 3: Weissensee

Deze dag staat in het teken van de Weissensee, bekend om de Alternatieve Elfstedentocht. Hier kunt u aan boord stappen van een rondvaartboot en een boottocht op het meer maken (niet inbegrepen). De Weissensee ligt op een hoogte van 930 meter en is zowel in de winter als in de zomer een aantrekkelijk gebied voor toeristen vanwege de prachtige natuur. Aansluitend rijden we via een mooie route terug naar ons hotel.

Dag 4: Vrije dag of Grossglockner (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag bent u vrij, of als u het Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee met een prachtige dagtocht naar één van de hoogtepunten van Oostenrijk, de Grossglockner. Eerst bezoeken wij het lieflijke plaatsje Heiligenblut, van waaruit we al een prachtig uitzicht hebben op de Grossglockner. In het schilderachtige kerkje bevindt zich het relikwie, waaraan Heiligenblut zijn naam dankt. Dan begint de spectaculaire tocht over de Grossglockner Hochalpenstrasse, met als einddoel de Franz-Josefs-Höhe op 2.369 meter hoogte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht op de Pasterze gletsjer en de machtige 3.798 meter hoge Grossglockner. Ook op de terugweg naar het hotel kunt u genieten van de geweldige bergwereld om u heen.

Dag 5: Dolomietenrondrit

Na het ontbijt rijden we via Kötschach en San Candido naar het Misurinameer, waar we een fotostop houden om het fantastische uitzicht over de Dolomieten vast te leggen. Hierna gaan we naar het mondaine Cortina d’Ampezzo, een wereldberoemd wintersportplaatsje. U krijgt ruim de gelegenheid om dit mooie plaatsje te bezichtigen en de lunch te gebruiken. We vervolgen onze route naar Dobbiaco, waar u een bezoek kunt brengen aan een kaasboerderij en waar u eventueel een Italiaans kaasje kunt kopen als souvenir voor thuis.

Dag 6: Karinthische meren en Klagenfurt

Tijdens deze dag staat de grote merentocht op het programma. Via Greifenburg en Seeboden rijden we naar de Millstät­tersee, waar u een boottocht op het meer kunt maken (niet inbegrepen). Via de Afritzersee bereiken we de Ossiachersee. Hier pauzeren we en kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken. ‘s Middags bereiken we via een mooie tocht de stad Klagenfurt aan de Wörthersee, waar u een wandeling kunt maken door het historische centrum. U ziet hier o.a. de Neuer Platz met het Raadhuis en de Lindwurmbrunnen, een legendarische fontein. Ook een bezoek aan de Alter Platz en de St. Peter en Paul Dom behoort tot de mogelijkheden. Indien de tijd het toelaat brengen we op de terugweg nog een kort bezoek aan het bekende Maria Wörth, prachtig gelegen aan de Wörthersee. Via Velden rijden we tenslotte terug naar ons hotel.

Dag 7: Berg im Drautal - Kufstein - Zuid-Duitsland

Na het ontbijt nemen we al weer afscheid van het mooie Karinthië en rijden we via Lienz en de Felbertauernstrasse naar Kufstein, waar we stoppen voor de lunchpauze. Via München bereiken we ons overnachtingshotel in Duitsland.

Dag 8: Zuid-Duitsland - Nederland

Via de Duitse autobanen rijden we naar Nederland en bereiken we in de loop van de middag ons centrale overstappunt. Hier kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Na afscheid genomen te hebben van uw medereizigers gaat u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Najaarsreis Drautal in Karinthië

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Sunshine, Berg im Drautal

Dit familiehotel ligt aan de rand van het dorpje Berg im Drautal. Het hotel beschikt over een receptie met zithoek, restaurant met bar, terras, lift, kegelbanen, wellness-ruimte, fitnessruimte en er zijn E-bikes te huur. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. Wifi is gratis en beschikbaar in de lounge en het restaurant.

Reisverhaal Jenny

Tour naar de Dolomieten en Cortina

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:04:16 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch