8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze indrukwekkende Bolderman najaarsreis neemt u mee naar de Poolse geschiedenis, cultuur en veel natuurschoon.We hebben als standplaats Krakow, waar we verblijven in het 3* Hotel Ruczaj. De stad Krakow staat natuurlijk centraal tijdens deze najaarsreis, een stad met vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden en waar we uitgebreid mee kennis zullen maken. Maar ook in de omgeving maken we interessante excursies, zoals de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. Ga deze herfst mee op reis naar Krakow en omgeving met Bolderman Excursiereizen!

  • Goed 3* hotel
  • Uitgebreid bezoek Krakow
  • Bezoek Wroclaw
  • Optionele excursie Wieliczka zoutmijn
  • Optionele excursie Auschwitz
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u op ons centrale overstappunt aan, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Vervolgens rijden we via de Duitse snelwegen naar ons overnachtingshotel in het noordoosten van Duitsland.

Zondag: Duitsland - Wroclaw - Krakow

We vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. Opmerkelijk is het panorama van Raclawice. Dit schilderij van 15 meter hoog en 120 meter lang geeft de grote veldslag van 1794 tussen Polen en Rusland weer. In de oude stad zijn drie bouwwerken een bezoek beslist waard: het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de universiteitskerk en het ’s avonds fraai met oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski, met zijn kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, wandeling door het oude centrum (zie Bolderman Pluspakket)

We bezoeken vandaag het prachtige centrum van Krakow, een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Onder leiding van een gids kunt u de bezienswaardigheden gaan bekijken (zie Pluspakket). Elk huis of gebouw in het centrum van Krakow staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat de stad bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. Vanwege het unieke middeleeuwse centrum, werd Krakow door UNESCO uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. We wandelen met u over het Centrale Plein, het Rynek Glówny, waar direct de indrukwekkende Lakenhal opvalt, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczkazoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren. In het stadspark Planty staat de stoere Barbakan, een versterkte buitenpost als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het gezellige centrum gebruiken en daarna heeft u nog voldoende tijd om de stad zelf verder te verkennen.

Dinsdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, dan gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp van Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen, die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen die het bekijken waard zijn. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

Woensdag: De Wawel heuvel in Krakow

's Ochtends gaan we naar de Wawel heuvel, gelegen op de oever van de rivier de Wisla. Op deze heuvel bevinden zich talrijke historische gebouwen. Het Koninklijke kasteel is een parel van de Joodse Renaissance met een unieke verzameling wandtapijten. In de kathedraal zijn in lang vervlogen tijden de Poolse koningen gekroond en begraven. De Drakengrot is een toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. 's Middags zijn we op tijd terug in het hotel en heeft u vrije tijd.

Donderdag: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Morgens doen wij het rustig aan en kunt u bijvoorbeeld nog de laatste vakantiesouvenirs kopen.'s Middags bezoeken we de oudste zoutmijn ter wereld, de Wieliczka mijn, met de gasten die het Pluspakket hebben geboekt. Het winnen van zout vond voor het eerst plaats in 1044. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien, naast oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. Voor het diner zijn we weer terug in ons hotel.

Vrijdag: Krakow - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we helaas weer aan de terugreis. Met verschillende stops rijden we naar ons hotel in Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terug kijken op deze prachtige reis naar Polen.

Landkaart: Najaarsreis Krakow en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen televisie, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Reisverhaal Myriam

Net terug van een mooie en indrukwekkende reis krakau Polen. 
Hierbij enkele foto's van deze reis. Twee foto's gemaakt op een mooie brug met kunstwerken tijdens de rondleiding met gids door Krakau. Foto van het mooie houten kapelletje is gemaakt tijdens een stop in chabowka nadat we zakopane bezocht hadden. We hadden een gezellige groep.

Reisverhaal Vera

De foto is gemaakt in Krakau tijdens onze reis van 11 november 2023 t/m 18 november 2023.
Een van de vele koetsjes welke je kan gebruiken om een deel van de stad te zien.
Een reis die zeer de moeite waard is .Mooie steden en het bezoek aan Auswitch en Birkenau indrukwekkend.
Een wandeling door de joodse wijk in Krakau werd begeleid door een gids. De gids deed eerder in de week ook de rondleiding door krakau. Was fijn dat de gids Nederlands sprak.
Het hotel Ruczaj waar wij verbleven was goed.

Tijdens onze reis bezochten wij het plaatsje Wadowice .De geboorteplaats van Paus Paulus de tweede.
De foto is genomen in het kerkje in die plaats. Het hele plaatsje straalt de paus uit.
Dit plaatsje werd bezocht oo dezelfde dag als Auswitz en Birkenau.
Grotere plaatsen die wij bezochten waren Wroclaw en Krakau.Beide mooie steden.
Het hotel waar wij verbleven lag in een buitenwijk van Krakau.
Een mooie reis met een goed programma.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:53:37 | 0,28 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch