telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 17:30 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

vanaf € 399,-

Deze indrukwekkende Bolderman najaarsreis neemt u mee naar Poolse geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Wij hebben als standplaats Krakow, dat in het jaar 2000 de culturele hoofdstad van Europa was. Deze stad staat dan ook centraal tijdens deze reis, met zijn vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Maar ook in de omgeving gaan we mooie excursies maken zoals naar de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de bekende wintersportplaats Zakopane, met zijn historische houten gebouwen. Ook zien we de schitterende natuur van het glooiende Sudetengebergte met traditionele dorpjes en kuuroorden met geneeskrachtige bronnen. We verblijven in Hotel Ruczaj dat beschikt over een receptie, lounge, restaurant met terras, bar en lift. De kamers zijn allen voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met douche en toilet. Ga deze herfst mee op reis naar Krakow en omgeving met Bolderman Excursiereizen!

 • Uitgebreid bezoek Krakow
 • Bezoek Zakopane
 • Excursie Auschwitz
 • Excursie zoutmijn Wieliczka
 • Bezoek Wroclaw
 • Incl. Bolderman garantiepakket
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Krakow en omgeving

Zaterdag: Nederland - Duitsland

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we met verschillende stops naar ons hotel in Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Duitsland - Wroclaw - Krakow

Wij vervolgen onze reis naar Polen. De eerste stop is in de mooie plaats Wroclaw, het vroegere Breslau. Wroclaw heeft een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Op tal van typisch socialistische pleinen zien we prachtige kerken in rode baksteen, parels van de Duitse gotiek. Opmerkelijk is het panorama van Raclawice. Dit schilderij van 15 meter hoog en 120 meter lang geeft de grote veldslag van 1794 tussen Polen en Rusland weer. In de oude stad zijn drie bouwwerken een bezoek beslist waard: het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met de aula Leopoldina uit de 18e eeuw, de universiteitskerk en het ’s avonds fraai met oude gaslantaarns verlichte Ostrów Tumski, met de kathedraal. Aansluitend rijden we naar Krakow, waar we tegen de avond aankomen in ons hotel.

Maandag: Krakow, stadswandeling en Wavelheuvel (zie Bolderman Pluspakket)

Wij bezoeken vandaag o.l.v. een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) het prachtige centrum van Krakow. Een paradijs voor wie van geschiedenis houdt. Elk huis of gebouw in het centrum staat op de ruïnes van een vroeger gebouw. Dat Krakow bewaard is gebleven, is te danken aan haar schoonheid. De stad heeft een uniek Middeleeuws centrum; zij werd door UNESCO dan ook uitgeroepen tot één van de 12 belangrijkste cultuursteden van de wereld. Wij zien het Centrale Plein, het Rynek Glówny met de indrukwekkende Lakenhal, eens het centrum voor internationale handel. Er werden specerijen, leder en zijde uit het Oosten verkocht en exportproducten zoals textiel, lood en zout uit de Wieliczka-zoutmijn. Ook ziet u de prachtige Raadhuistoren en in het stadspark Planty de stoere Barbacan, één van de verdedigingswerken van de stad. De lunch kunt u op eigen gelegenheid in het gezellige centrum gebruiken, waarna u nog tijd heeft om de stad verder te verkennen. Na de middag gaan we naar de Wavelheuvel, op de oever van de rivier de Wisla. U ziet hier talrijke historische gebouwen, zoals het Koninklijk kasteel, met een unieke verzameling wandtapijten, de kathedraal, waar de Poolse koningen gekroond en begraven zijn en de Drakengrot, een toeristische attractie waar een prachtige legende bij hoort.

Dinsdag: Zakopane

Vandaag staat Zakopane op ons programma, dat op 900 meter hoogte ligt. Een typisch Poolse wintersportplaats, gelegen in een schitterende omgeving. Zakopane is bekend om de vele houten huizen en kerken. Hier kunt u genieten van bijvoorbeeld een tocht met de tandradbaan naar de berg Gubalówka. Er zijn gezellige terrassen, restaurants en marktkramen waar o.a. de typische schapenwollen bergtruien worden verkocht. Aan het eind van de middag zijn we terug in ons hotel.

Woensdag: Vrije dag of Auschwitz en Wadowice (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag of, als u het Bolderman Pluspakket heeft geboekt, gaat u mee naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz en het leuke plaatsje Wadowice. Auschwitz behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ca. 1,1 miljoen mensen van 28 verschillende nationaliteiten en waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Wadowice is de plaats waar Paus Johannes Paulus II geboren is. Er zijn veel mooie gebouwen die het bekijken waard zijn.

Dag 6: Zoutmijn van Wieliczka (zie Bolderman Pluspakket)

's Ochtends staat er nog een hoogtepunt op het programma, namelijk de oudste zoutmijn ter wereld. Deze zoutmijn van Wieliczka kunt u bezoeken als u het Pluspakket hiervoor hebt bijgeboekt. Het winnen van zout vond hier voor het eerst in 1044 plaats. U wordt in deze zoutmijn rondgeleid langs standbeelden van historische figuren, allemaal uitgehouwen in het zout. Zelfs een complete kapel van zout krijgt u te zien naast oude werktuigen, waarmee het zout gewonnen werd. 's Middags bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld nog uw laatste vakantiesouvenirs kopen.

Vrijdag: Krakow - Duitsland

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Met verschillende stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland, voor de laatste overnachting van deze reis.

Zaterdag: Duitsland - Nederland

Via de Duitse autosnelwegen rijden we terug naar Nederland. Op ons centrale overstappunt kunt u genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Tot slot keert u met één van onze servicelijnen huiswaarts en kunt u terug kijken op deze prachtige reis naar Polen.

Landkaart: Najaarsreis Krakow en omgeving

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Ruczaj, Krakow

Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, ca. 4 kilometer buiten Krakow. Het beschikt over een entree met zithoek, receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn allen voorzien van een flatscreen-tv, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Wifi is gratis in het hotel.

8-daagse najaarsreis Krakow en omgeving

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,6 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
37 beoordelingen
 • Chauffeur 9,3
 • Reisprogramma 8,4
 • Accommodatie 7,9
 • Contact met Bolderman 8,8
 • Algemene beoordeling 8,5
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,4
 • Vervoer met touringcar 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
06:48:18 | 0,46 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch