6-daagse najaarsreis Praag Stad

Praag is zonder twijfel de parel onder de Europese hoofdsteden. De stad kan zich dan ook beroepen op een rijk cultureel en historisch erfgoed. Voor liefhebbers van architectuur is Praag een lustoord. Talrijke vergulde torenspitsen, prachtige gevelornamenten, kloosters en paleizen zijn hier te bewonderen. De stad is in twee delen opgesplitst door de rivier de Moldau, waardoor men spreekt van de Boven- en de Benedenstad. Bolderman Excursiereizen biedt u de mogelijkheid om deze stad uitgebreid te gaan bezoeken. Ook nemen wij u mee naar de directe omgeving van Praag, naar het Boheems Paradijs en de plaats Dětenice. Boek deze indrukwekkende 6-daagse najaarsreis naar Praag Stad bij Bolderman Excursiereizen!

 • Stadswandeling Praag Benedenstad o.l.v. gids
 • Stadswandeling Praag Bovenstad o.l.v. gids
 • Bezoek Dětenice
 • Bezoek Boheems Paradijs
 • Optionele boottocht op de Moldau
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Praag Stad

Maandag: Nederland - Praag

Via één van onze servicelijnen komt u aan op ons centrale overstappunt. Hier krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Aansluitend rijden we naar Praag, waar we vroeg in de avond aan komen en aan tafel gaan voor het diner in ons hotel of een restaurant in de stad (zie Pluspakket).

Dinsdag: Praag Benedenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag staat de indrukwekkende Benedenstad op ons programma. De oude binnenstad met de vele monumenten is bijna geheel autovrij. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids (zie Pluspakket) gaan we alles bekijken. We zien o.a. het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, het astronomische uurwerk en de Joodse wijk. Na deze prachtige stadswandeling heeft u de middag ter vrije besteding.

Woensdag: Dětenice en Boheems Paradijs

Na het ontbijt rijden we naar de plaats Dětenice. Hier kunt u het gelijknamige kasteel bezoeken. Tevens heeft u in de naastgelegen bierbrouwerij de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Aansluitend rijden we naar het Boheems Paradijs, een prachtig beschermd natuurgebied. Grillige en bizar gevormde rotsformaties bepalen hier het beeld. Indien het weer het toelaat, kunt u hier een wandeling maken (entree niet inbegrepen), neem hiervoor wel goed schoeisel mee! 

Donderdag: Praag Bovenstad (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag gaan we weer naar Praag. Uw chauffeur brengt u naar de Praagse Burcht. Onder leiding van de gids gaan we weer een interessante wandeling maken (zie Pluspakket). We zien in het monumentale complex van de Praagse Burcht o.a. de zetel van de Tsjechische regering, de St. Vituskathedraal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Om 12 uur is de wisseling van de wacht. Via de Karelsbrug, met de vele beelden, wandelen we weer naar de Benedenstad, waar u de resterende tijd 's middags zelf kunt invullen.

Vrijdag: Vrije dag en boottocht Moldau (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u de dag zelf indelen: één van de vele bezienswaardigheden bekijken, een drankje nemen in een cafeetje in de stad of lekker winkelen. Aan u de keuze! Aan het eind van de middag maken we een boottocht op de Moldau, waarbij u aan boord kunt genieten van een goed verzorgd buffet (zie Pluspakket).

Zaterdag: Praag - Nederland

Helaas alweer de laatste dag van deze reis. Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inbegrepen, te reserveren bij uw chauffeur). Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen huiswaarts gebracht.

Landkaart: Najaarsreis Praag Stad

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

6-daagse najaarsreis Praag Stad

35 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
36 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,3
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,5
 • Vervoer met touringcar 7,5
 • Chauffeur 8,5
 • Reisprogramma 8,6
 • Accommodatie 7,3
 • Contact met Bolderman 8,6
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:37:38 | 0,5 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch