telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8-daagse najaarsreis Lutago, Zuid-Tirol

Deze prachtige Bolderman najaarsreis brengt ons naar Zuid-Tirol en wel naar het dal waar Oostenrijk en Italië elkaar ontmoeten, het Valle Aurina, in de Duitse taal het Ahrntal genoemd. In Zuid-Tirol spreekt de bevolking Italiaans en Duits. Veel staat dan ook in twee talen aangegeven. Het Ahrntal wordt van het Oostenrijkse Zillertal gescheiden door het enorme bergmassief van de Zillertaler Alpen. We verblijven in het leuke plaatsje Lutago, op 970 meter hoogte. Lutago, oftewel Luttach, ligt temidden van bossen, weiden en bergen en kenmerkt zich door prachtige vergezichten. Tijdens deze busreis verblijven we in het Post Hotel, aan de rand van het dorp. De eigenaresse zal er alles aan doen om uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Vanuit ons hotel gaan we schitterende excursies maken, waaronder een prachtige Dolomietentocht. Verder gaan we naar het Gardameer, bezoeken we de subtropische plaats Merano en kunt u gezellig winkelen in het plaatsje Brixen.

  • Laagste prijsgarantie
  • Grootste aanbieder met vertrekgaranties
  • Aanbetalen niet verplicht
  • Veilig online boeken
  • Aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
  • Gebruik vandaag actiecode BOL10 in stap 3 van uw boeking en ontvang € 10,- korting p.p.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
  • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
  • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
  • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan najaarsreis Lutago, Zuid-Tirol

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Via onze servicelijnen bereikt u ons centrale overstappunt, waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. Aansluitend rijden we via de Duitse autobanen naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - Lutago

Na het ontbijt zetten we koers naar Oostenrijk. Via Innsbruck bereiken we de Brennerautobahn en vervolgens passeren we de grens met Italië. We vervolgen onze weg en via een mooie route door o.a. het Pustertal komen we aan het eind van de middag aan in Lutago.

Maandag: Merano

We rijden vandaag naar Mera­no, fraai gelegen tussen de bergen en bekend om het subtropische klimaat. Merano bestond al in de Romeinse tijd als militaire vesting. Een wandeling door Merano is zeker de moeite waard. U ziet de oude arcaden en karakteristieke gevels. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de stadstoren Porta Venosta, de Dom St. Nikolaus en het mooie plein Piazza del Grano.

Dinsdag: Dolomietentocht

Vandaag maken we een prachtige tocht door de ruige Dolomieten. Via het Pustertal en Toblach bereiken we het bekende en mondai­ne Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen in 1956. Cortina is zonder twijfel één van de mooist gelegen plaatsjes in de Dolomieten. We rijden vandaag over vijf indrukwekkende passen: Tre Croci, Falzarego, Pordoi, Sella en Gardena. We zullen genieten van prachtige vergezichten en komen aan het eind van de middag vol indrukken terug in Lutago.

Woensdag: Gardameer

Het Gardameer staat op ons programma, één van de bekendste meren in Italië. Via een mooie route komen we in Malcesine, een leuk vissersplaatsje met een gezellig haventje en diverse winkelstraatjes en terrasjes. Liefhebbers hebben hier de mogelijkheid om met de boot naar het aan de overkant van het meer gelegen plaatsje Limone te varen (boot niet inclusief).

Donderdag: Brixen

Na het ontbijt rijden we via Bruneck naar Brixen, de bisschopstad met zijn middeleeuwse steegjes, fraaie pleinen en de arcadebogen van de Lauben. Hier heeft u tijd om gezellig te winkelen, ergens te lunchen of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de fraaie Domkerk.

Vrijdag: Lutago - Zuid-Duitsland

We verlaten Lutago en rijden via de Brennerautobahn en Innsbruck naar het bekende plaatsje Rattenberg, met de vele kristal- en glasslijperijen. Hier kunt u leuke souvenirs kopen. Aansluitend rijden we door naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

We zetten de terugreis naar Nederland in en rijden via de Duitse snelwegen naar ons centrale overstappunt, waar u een kunt genieten van een goed verzorgd afscheidbuffet (niet inbegrepen, te reserveren via uw chauffeur). Via één van onze servicelijnen keert u tot slot weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Hans (chauffeur)

Wat een verschrikkelijke mooie dag in de najaarsreis Lutago !! Gasten mega superrrrr tevreden en daar gaat t om .....

Reisverhaal Lizette

Vandaag tijdens de najaarsreis Lutago hebben we de Dolomietentocht gerede, met 8 passen. Het was een super mooie dag en ik heb dan ook met volle teugen genoten. Met als hoogtepunt met de cabinelift naar het dak van de Dolomieten op 2950m! 
En een compliment voor Hans van Ginkel die ons veilig door alle bochten heen stuurde en ons heel wat fotostops gaf zodat we veel mooie plaatjes konden schieten.

3* Post Hotel, Lutago

Dit hotel ligt aan de rand van Lutago en beschikt over een receptie, restaurant, bar en terras met tuin. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet en een televisie. Er is kofferservice in het hotel en wifi is gratis.

Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
03:04:57 | 0,8 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch