8-daagse najaarsreis Rome en Florence

vanaf € 499,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Deze prachtige najaarsreis combineert het cultuurrijke Florence met de eeuwige stad Rome. De cultuurstad Florence is één groot openluchtmuseum en staat bekend als echte kunststad met bezienswaardigheden als de beroemde Ponte Vecchio met de vele goudsmeden en de prachtige Duomo. Rome bezit de schitterendste bouwwerken en monumenten, zoals het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes. Het Vaticaan bepaalt het gezicht van het Christelijk Rome, met de wereldberoemde St. Pieter en de Sixtijnse kapel. Ga mee en geniet van twee mooie steden tijdens deze 8-daagse najaarsreis naar Rome en Florence!

  • Florence o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Rome o.l.v. een Nederlandssprekende gids
  • Optioneel Vaticaanstad met St. Pieter
  • Optionele treinrit omgeving Florence
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Voorjaarsreis Rome en Florence

Zaterdag: Nederland - Zuid-Duitsland

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Na de overstap vervolgen we onze reis. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

Zondag: Zuid-Duitsland - omgeving Florence

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Italië. Aan het begin van de avond arriveren we in de omgeving van Florence, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Maandag: Florence

Vandaag staat Florence, de hoofdstad van Toscane, op het programma. Florence is waarschijnlijk de mooiste kunststad ter wereld. De grootste kunstenaars zoals Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo woonden en werkten allen in Florence. De stad herbergt vele kunstschatten in musea en kerken, die vaak slechts op enkele minuten lopen van elkaar verwijderd liggen. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids zien we de Dom, het Baptisterium, het Palazzo Vecchio, de Santa Croce, de Medici-kapel en de wereldberoemde Ponte Vecchio. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk op u maken!

Dinsdag: Dinsdag: Omgeving Florence - Rome - omgeving Rome (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt gaan we naar Rome. U kunt uw eigen tijd invullen en struinen door de vele smalle winkelstraatjes of een bezoek brengen aan één van de vele musea in de stad. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt bezoeken we Vaticaanstad en de St. Pieter onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, één van de meest heilige plaatsen van het christendom en residentie van de Paus, wordt volledig omsloten door de stad Rome. Het imposante St. Pietersplein biedt toegang tot de basiliek en wordt omlijst door 284 zuilen en 140 beelden van heiligen, ook wel de ‘moederlijke armen der kerk’ genoemd. Als u het Pluspakket heeft bijgeboekt, is het diner in Rome inclusief. Indien u geen Pluspakket heeft bijgeboekt, kunt u op eigen gelegenheid in Rome dineren. Aansluitend rijden we naar ons hotel in de omgeving van Rome voor de overnachting.

Woensdag: Omgeving Rome - Rome - omgeving Florence

Vandaag bezoeken we nogmaals Rome, een stad die door zijn lange geschiedenis op cultureel gebied zeer veel te bieden heeft. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadswandeling, die ons langs meerdere bekende bezienswaardigheden voert. Vergeet uw camera dus niet! Na de wandeling heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen. In de namiddag vertrekken we weer naar ons hotel in de omgeving van Florence, waar we de komende twee nachten verblijven.
 

Donderdag: Vrije dag of treinrit door heuvellandschap Florence (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u deze dag geheel naar eigen inzicht indelen. Met diegene die het Pluspakket hebben bijgeboekt maken we een prachtige panoramarit met de trein door het glooiende heuvellandschap van Florence. Het typische Toscaanse landschap met cipressen en wijnranken glijden als een ansichtkaart aan ons voorbij. We maken een tussenstop in Faenza. Het plaatsje dankt zijn bekendheid aan het aardewerk, maar ook de kathedraal en de Palazzo dello Podestà zijn een bezoekje waard. Vervolgens stappen we weer in de trein met bestemming Brisighella, één van de mooiste dorpen van Italië. Hier krijgt u vrije tijd om een wandeling te maken door het authentieke centrum of om ergens op een terrasje neer te strijken voor een drankje. Aansluitend reizen we weer per trein terug naar ons hotel.

Vrijdag: Omgeving Florence - Zuid-Duitsland

We vertrekken na het ontbijt uit ons hotel en vervolgen onze reis verder in noordelijke richting. Via Oostenrijk komen we met de verschillende stops aan bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting.

Zaterdag: Zuid-Duitsland - Nederland

Op deze laatste dag rijden we terug naar Nederland. In de loop van de middag arriveren we op ons centrale overstappunt, waar u kunt genieten van een goed verzorgd afscheidsbuffet (niet inclusief, te reserveren bij uw chauffeur). Vervolgens keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

Landkaart: Rome en Florence

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Hotel Villa Cerreto & Marrani, Ronta

Dit typisch Italiaanse hotel heeft een heerlijke ligging in het groen temidden van de Florentijnse heuvels ten noorden van Florence. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, American bar met zitjes, overdekte veranda, buitenzwembad (seizoensgebonden) met schitterend uitzicht over de heuvels met zitjes en (tegen betaling) ligbedjes. Het restaurant van het hotel voert een typisch Toscaanse keuken. De kamers bevinden zich in verschillende gebouwtjes, veelal gelegen rondom het zwembad en liggen op de begane grond of eerste etage. Alle kamers beschikken over een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Overnachtingshotel Zuid-Duitsland

U verblijft op weg naar uw bestemming in een middenklasse hotel. Het hotel beschikt minimaal over een receptie en (ontbijt)restaurant. Het diner gebruikt u in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De naam en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren.

Italië

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Italië wordt betaald met de Euro.

Elektriciteit:
In Italië worden de stopcontacten van type C, F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. U heeft verloopstekker nodig in Italië.

Kraanwater:
Over het algemeen is het kraanwater in Italië van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als u het opschrift ‘Acqua non potabile' (geen drinkwater) tegenkomt, kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Tijdzone:
UTC +1, dezelfde tijdzone als in Nederland.

Taal:
In Italië is de officiële taal Italiaans.

Prijsniveau:
De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
23:28:02 | 0,3 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch