telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

15 dagen IJsland cruise - Holland America Line, Rotterdam

Vaart u mee naar IJsland, het land van bergen, rivieren, gletsjers, lavavelden en puinwoestijnen? IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en kent zeer uiteenlopende landschappen. Waar anders vindt u smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, de grootste gletsjers van Europa, borrelende modderpoelen, spuitende geisers, het noorderlicht en de middernachtzon? Tijdens deze prachtige cruise heeft u de mogelijkheid om een excursie te boeken waarbij u dolfijnen en walvissen kunt spotten. Ook kunt u gaan snorkelen of de mysterieuze ondergrondse grotten van IJsland ontdekken. In Reykjavík, de hoofdstad, waar ongeveer de helft van de bevolking van het eiland woont, is een prachtige toeristische hotspot met winkels en bezienswaardigheden voor stedengenieters. De beste tijd om naar IJsland te gaan, is van begin juni tot eind augustus. Het land is dan op zijn groenst, het weer het best en de nachten helder. Eén ding is zeker: IJsland  is een uniek land en ideaal om te bezoeken met deze prachtige cruise.

  • Vertrek uit Rotterdam
  • Bezoek Ålesund
  • Bezoek Akureyri
  • Bezoek Reykjavík
  • Cruisen door meerdere IJslandse fjorden
1-persoonscabines zijn op aanvraag, hierbij dient u rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen.
De route met vertrekdata 22 augustus 2020 varieert!
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route IJsland cruise

Dag 1: Rotterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek uit Rotterdam ca. 17.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Ålesund, Noorwegen (aankomst 10.00 vertrek 20.00 uur)

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45,000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.

*Tijdens de reis van 22-08 bezoekt u vandaag de stad Bergen i.p.v. Ålesund.

Dag 4: Varen op zee

Vandaag zetten we koers richting IJsland en kunt u opnieuw een dag genieten van alle faciliteiten op het schip.

Dag 5: Seyðisfjörð, IJsland (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur) en cruisen door Seyðisfjörður

De weelderige valleien en prachtige watervallen van Seyðisfjörður zijn één van de meest schilderachtige plekken aan de oostkust van IJsland. Aan het einde van de fjord ligt de kleurrijke, levendige stad Seyðisfjörð met een bloeiende kunst- en muziekscene dankzij het LungA Art Festival en concerten in de bijzondere Blue Church iedere zomer. Het Skaftfell Center for Visual Art toont het hele jaar door werken van jonge kunstenaars en heeft een populaire bistro en een boekwinkel. Seyðisfjörð werd in de 19e eeuw door Noorse kolonisten gevestigd; zij bouwden de fris gekleurde houten gebouwen, die er nog steeds staan. De stad, met een bevolking van 700 inwoners, heeft de verbinding met het Europese vasteland vastgehouden: het is de enige haven in IJsland waar regelmatig passagiersschepen uit Europa aankomen, middels een veerpontservice van en naar Denemarken en de Faeröereilanden. We cruisen aan het eind van de dag verder via de Seyðisfjörður. Zelfs op mistige dagen zijn de kleurrijke gebouwen aan de 17 kilometer lange fjord te zien. De wandelpaden en grindwegen leiden de bergen in, langs de rivier de Fjarðará en naar een bergpas. Bjólfur en Strandartindur zijn de meest imposante toppen in de omgeving van Seyðisfjörð, elk meer dan 1000 meter hoog. De fauna in dit gebied is interessant. Er leven eidereenden, Noordse sterns, valken, papegaaiduikers en zeehonden in deze regio.

Dag 6: Akureyri, IJsland (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur) en cruisen door Eyjafjörður

De tweede grootste stad van het land, vaak aangeduid als de hoofdstad van Noord-IJsland, is zowel bruisend als mooi. Het dient als een ideaal knooppunt om het ongelooflijke landschap te verkennen, waardoor het omgeven wordt. Akureyri is gelegen aan een 60 kilometer lang fjord, de langste van het land, en wordt omgeven door bergen met sneeuw. Het is oorspronkelijk opgericht in de 9e eeuw, maar werd voor het eerst officieel aangeduid als stad in de 16e eeuw. Tegenwoordig gaat het prat op een inwonersaantal van ongeveer 17.000, een schilderachtige haven en een reeks interessante winkels, gezellig drukke cafés en kwaliteitsrestaurants. We vertrekken aan het eind van de dag uit Akureyri en cruisen door de Eyjafjörður naar onze volgende bestemming. Hydrothermale bronnen omringen de fjord en het eilandje Hrísey bevindt zich exact in het midden. Hrísey is bewoond sinds de 9e eeuw. Er was lange tijd alleen maar een haringverwerkingsfabriek op dit eiland; tegenwoordig is er een vogelreservaat met vele soorten vogels en worden er Galloway-runderen gefokt.

Dag 7: Ísafjörður, IJsland (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur) en cruisen door Isafjardurdjur

Het idyllische stadje Ísafjörður, met 2600 inwoners, wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen en is een mooi uitgangspunt voor het verkennen van het omringende Westfjord-schiereiland. De eerste bewoners streken er in de 16e eeuw neer en hadden traditioneel visserij als hun grootste bron van inkomsten. Tegenwoordig staan er oude houten huizen langs de straten, met hier en daar een winkel, restaurant of café. Ondanks de ontspannen sfeer biedt Ísafjörður genoeg te doen; van een bezoek aan lokale musea tot activiteiten als golfen, wandelen, fietsen of kajakken door het stadje en haar haven. Na het bezoek aan Ísafjörður cruisen we via de Isafjardurdjur naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. De naam van deze fjord kan vertaald worden als 'diepe ijsfjord'. Het is aan de noordoever gelijkmatig en aan de zuidoever gekarteld: hier bevinden zich acht kleinere fjorden in het landschap.

Dag 8 & 9: Reykjavík, IJsland (aankomst 8.00 vertrek 15.00 uur)

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld is zo relaxt en ontspannen, dat vindt u nergens anders op aarde. Met geothermisch water dat door de aderen pompt en een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen, is Reykjavík beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. Maar wat minder bekend is, is dat de piepkleine IJslandse stad een cultureel aanbod heeft dat veel bestemmingen twee keer in grootte overtreft. Verken overdag de musea en kunstgalerijen van wereldklasse en breng daarna de avonden door in gezellige cafés en bars. De bloeiende restaurant-scene biedt heerlijke traditionele Scandinavische gerechten en de stad kent vele internationaal gerenommeerde ontwerpers, musici en kunstenaars. Zelfverzekerd, maar niet verwaand; deze stad is echt uniek.

Dag 10: Varen op zee

We varen naar de Shetland Eilanden in Groot-Brittannië. U kunt de hele dag heerlijk genieten van alle faciliteiten die de Rotterdam te bieden heeft.

Dag 11: Lerwick, Shetland Eilanden, Groot-Brittannië (aankomst 10.00 vertrek 18.00 uur)

Hoewel de Shetlandeilanden een deel zijn van het Verenigd Koninkrijk, zijn de wortels van deze plek evenzeer Noors als Schots. Dit is te zien in de vele archeologische vindplaatsen en de vele culturele evenementen op deze archipel, evenals het unieke dialect dat sterk is beïnvloed door het Oudnoors. De economie is gebaseerd op energiewinning, met name de olie-industrie van de Noordzee en een groeiend aantal windmolenparken, maar in Shetland leeft ook de traditie van de visserij en textielproductie nog voort. De Shetland Eilanden kennen een divers dierenleven, waaronder de beroemde Shetlandpony's, die zeer gemakkelijk herkenbaar zijn door hun opvallende korte benen en dikke vacht. U kunt de pony's en de unieke zwarte Shetland-schapen van dichtbij bekijken tijdens de excursie naar de bijzondere archeologische locatie uit het bronzen tijdperk bij Jarlshof. Als u ervoor kiest om wat tijd door te brengen in Lerwick, ga dan naar Commercial Street voor leuke winkels en eetgelegenheden.

Dag 12: Invergordon/Inverness, Schotland (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Welkom in de Hooglanden, de wildste en meest ongetemde regio in het hele Verenigd Koninkrijk. Inverness wordt als de hoofdstad van de Hooglanden beschouwd en, hoewel volgens internationale maatstaven een hele kleine stad, biedt het met eersteklas restaurants en interessante bezienswaardigheden vele uren plezier en entertainment. Net buiten Inverness bevindt zich een schat aan Schotse en Keltische geschiedenis en mythe, alsook de natuurlijke schoonheid te midden van ongerepte bergen, valleien, meren en rivieren. Zonder twijfel is de beroemdste van alle bezienswaardigheden het legendarische monster van Loch Ness. Voor de serieuzere reiziger spreken de bezienswaardigheden die verband houden met de Schotse geschiedenis waarschijnlijk meer aan.

Dag 13: South Queensferry/Edinburgh, Schotland (aankomst 8.00 vertrek 18.00 uur)

In deze haven werd geschiedenis geschreven, precies tegenover de Firth of Forth van Rosyth, waar Koningin Margaret van Schotland rond 1071 arriveerde. Haar vrome religieuze houding maakte dat Queen's Ferry een plek werd waar buitenlandse pelgrims neerstreken op weg naar St. Andrews, in de Middeleeuwen de geestelijke hoofdstad van Schotland. Op nog geen twaalf mijl afstand ligt nog meer van Margaret's erfgoed in Edinburgh Castle. Een belangrijke attractie op de kasteelheuvel is St. Margaret's Chapel, waarvan men denkt dat het het oudste onderdeel is van de vestingwerken en de plek waar zij gebeden heeft. Toch is er meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. De ligplaats in South Queensferry ligt ook op een handige afstand van de grootste metropool van Schotland: Glasgow. De stad stond bekend om haar vuil en criminaliteit, maar sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ze een transformatie ondergaan en is nu een van de levendigste steden in het Verenigd Koninkrijk. Het is Schotlands 'hoofdstad' voor moderne cultuur, met de hipste DJ's en talentvolste conceptuele kunstenaars.

Dag 14: Varen op zee

Een laatste dag om te relaxen op het schip en te genieten van de zee, terwijl we terugvaren naar Nederland.

Dag 15: Rotterdam (aankomst 7.00 uur)

We meren om ca. 7.00 uur aan in Rotterdam, waar deze schitterende en onvergetelijke cruise eindigt.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Rotterdam (Holland America Line)

Met haar kunst- en antiekcollectie die meerdere miljoenen waard is, brede teakdekken en klassieke lijnen roept de Rotterdam herinneringen aan de nautische traditie op, maar combineert deze met geavanceerde voorzieningen.

Geniet aan boord van heerlijke gerechten van over de hele wereld in onze specialiteitenrestaurants. Bezoek een kookshow of doe mee aan een praktische workshop bij America's Test Kitchen. Verken de wonderen van de natuurwereld met presentaties en activiteiten van BBC Earth Experiences.

U kunt sporten in ons volledig uitgeruste fitnesscentrum met de allernieuwste cardio- en gewichtsmachines, evenals lessen in yoga, Pilates, indoorfietsen en nog veel meer. Aan dek van The Retreat vindt u een privézwembad in luxestijl met geraffineerde voorzieningen en service bij het zwembad. De Greenhouse Spa & Salon biedt spabehandelingen, een thermaal bad en een lounge, en een verscheidenheid aan salondiensten.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:59:21 | 0,33 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch