telefoon 0318 - 58 09 58
ma - do: 09:00 - 18:00 vr.: 09:00 - 20:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

12 dagen Noorse fjorden, bergen en scherenkusten

Noorwegen, het land van de ongetemde natuur! Geologische processen zoals de ijstijd hebben een zeer gevarieerd landschap geschapen. De ruige kustlijn met vele woeste bergkammen wordt doorsneden door diepe fjorden, die zich tot ver in het binnenland uitstrekken. Daar eindigen ze vaak in liefelijke dalen met mooie nederzettingen aan het water. Er liggen ruim 75.000 eilanden voor de kust, die beschutte havens bieden voor vissersboten, veerboten en cruiseschepen. Een tocht door Noorwegen is een belevenis. Deze reis is een indrukwekkende combinatie van bergen, fjorden en scherenkusten, met als hoogtepunten onder andere de Atlanterhavsveien (Atlantische Oceaan-weg) en het Geirangerfjord. Elke dag volop genieten dus!

 • Nieuwe reis
 • Excursie Fagernes
 • Bezoek Oslo
 • Inclusief goed verzorgd afscheidsbuffet
 • Luxe Comfort Class touringcar
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* onder voorbehoud van annuleringen
 • Boek nu voordelig Als u nu uw reis online boekt, bent u zeker van een lage prijs.
 • Boek nu en betaal later U kunt nu boeken en op een later moment betalen
 • Geen verplichte aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan mooiste fjorden en kusten van Noorwegen

Zaterdag: Nederland - Puttgarden - Rødby - Køge

Na een kopje koffie of thee op ons centrale overstappunt rijden we via Bremen en Hamburg naar de haven van Puttgarden. We schepen in voor de overtocht met de ferry naar Rødby in Denemarken. Na een korte rit over Lolland en Sjaelland bereiken we ons hotel in Køge, waar we dineren en overnachten.

Zondag: Køge - Göteborg - omgeving Oslo

Na het ontbijt rijden we langs Kopenhagen, steken de Sont over naar Zweden en rijden langs de  badplaatsen van de Zweedse westkust naar Göteborg, de tweede havenstad van Zweden. Door een afwisselend landschap bereiken we Zweeds-Noorse grens en vervolgen onze reis naar ons hotel in de omgeving van Oslo voor diner en overnachting.

Maandag: Omgeving Oslo - Hamar - Lillehammer - Dombås - Oppdal

We vervolgen onze reis naar het noorden. We passeren het Mjøsa-meer, het grootste meer van Noorwegen en daarna Hamar, bekend van o.a. de schaatshal waar de Nederlandse schaatsers zulke grote successen hebben gehaald. Vervolgens rijden we naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Winterspelen werden gehouden, en rijden we het smalle Gudbrandsdal door, waar we bij Dombås starten aan de beklimming naar het Dovrefjell-bergplateau. Nog even en we arriveren bij ons hotel in Oppdal voor het diner en de overnachting.

Dinsdag: Oppdal - Trondheim

Vanuit Oppdal rijden we deze morgen naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. De rest van de dag staat ter vrije beschikking. Bekijkt u de mooie Nidaros domkerk in het centrum van de stad of maakt u een wandeling door de binnenstad met talloze historische houten gebouwen. We overnachten in een hotel in Trondheim.

Woensdag: Trondheim - Halsa - Kanestraum - Kristiansund

In de loop van de ochtend verlaten we het hotel in Trondheim en rijden we door de prachtige natuur naar Orkanger. Vandaar volgen we de Europweg E39 naar Halsa, waar we de veerboot over het fjord naar Kanestraum nemen. De grillige kust zal u imponeren. Via de eilanden Aspøya, Bergsøya en Frei rijden we naar Nordlandet, waar op meerdere eilanden de stad Kristiansund ligt. Kristiansund staat bekend om zijn productie van klippfisk (stokvis). Een prachtige brug verbindt twee van de eilanden waarop de stad gelegen is. Diner en overnachting in Kristiansund.

Donderdag: Kristiansund - Molde - Vestnes - Ålesund

Gesterkt door een goed ontbijt beginnen we aan één van de mooiste ritten van de reis. We rijden door een lange tunnel, waarna we de zogenaamde Atlanterhavsveien nemen (de spectaculaire Atlantische Oceaan-weg). Dit is een prachtige weg over eilanden, verbonden door acht bruggen, met een totale lengte van ruim 8 km. We bereiken Averøy en stoppen onderweg bij Eldhusøya, waar we één van de bruggen op mogen en ook een stukje kunnen wandelen. We rijden vervolgens naar Molde, de stad van de rozen, en waar ieder jaar een jazzfestival wordt georganiseerd. Vanuit Molde nemen we de veerboot naar Vestnes en bereiken in de loop van de middag de stad Ålesund. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Vrijdag: Vrije dag

Vandaag kunt u lekker uitrusten bij het hotel of u gaat naar het centrum van Ålesund. Hier kunt u de huizen die gebouwd zijn in de Art-Nouveau stijl bewonderen, een bezoek brengen aan het kleine museum in het centrum van de stad of naar het Aquarium gaan. Ook kunt u de Aslakberg beklimmen via een trap vanuit het centrum en genieten van het prachtige uitzicht over de grillige kust en de stad.

Zaterdag: Ålesund - Trollstigen - Geiranger - Lom - Beitostølen (zie Bolderman Pluspakket)

Na het ontbijt rijden we langs het fjord naar Sogge en starten met de beklimming van de Trollstigen-bergpas, een absolute must voor eenieder die hierheen komt. Deze smalle weg, omgeven door schitterende watervallen, is uitgehouwen in de klif met de meest eenvoudige werktuigen tijdens de moeilijke jaren '30. Een stenen muur is vaak alles wat er tussen het asfalt en het honderden meters diepe ravijn ligt. Na een korte oversteek bereiken we Geiranger, waar u een boottocht door het Geirangerfjord kunt maken (zie Pluspakket). Aansluitend rijden we via een bochtige weg naar de Grotlibergpas en langs Lom met haar prachtige staafkerk, om via de Valdresflya-bergpas in het bergdorp Beitostølen, gelegen in de uitlopers van het imposante Jotunheimengebergte, te arriveren. In Beitostølen verblijven we twee nachten.

Zondag: Vrije dag of excursie Fagernes (zie Bolderman Pluspakket)

Vandaag kunt u lekker uitrusten of bijvoorbeeld een wandeling maken. Als u het Pluspakket heeft geboekt gaat u vandaag mee naar Fagernes. Hier kunt u een terrasje pakken of een wandeling door het dorp en langs het water maken. Aan te bevelen is om een bezoek te brengen aan het openluchtmuseum.

Maandag: Beitostølen - Oslo - Larvik

We rijden vandaag door het smalle Begnadal naar Oslo, waar u gelegenheid heeft de stad te bekijken. In de loop van de middag rijden we naar Larvik, waar we de laatste overnachting in Noorwegen hebben.

Dinsdag: Larvik - Hirtshals - omgeving Kolding

We hebben vandaag een vroeg ontbijt, waarna we inschepen op de ferry van Larvik naar Hirtshals. Na een vaart van ruim drie uur komen we in Hirtshals aan. We rijden vervolgens door het glooiende Deense landschap via Aalborg naar de omgeving van Kolding, waar we overnachten.

Woensdag: Omgeving Kolding - Nederland

Het laatste gedeelte door Denemarken gaat snel en we rijden via Hamburg en Bremen naar Nederland. Op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden, waarbij u kunt nagenieten van deze indrukwekkende rondreis door Noorwegen. Daarna brengen we u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Reisverhaal Mark

Reis:    12 Dagen  Noorse fjorden -bergen en scherenkusten (Noorwegen)
Een bijzonder mooie reis gehad met veel afwisseling van steden en landschappen.
De chauffeur vertelde veel en wist overal goed de weg.

Foto 1:
Deze foto is genomen op een uitzicht punt tijdens een beklimming.
Beneden is het Geiranger fjord te zien waar we kort daarvoor een mooie rondvaart hebben gehouden.
Dankzij het goede weer is is dit een zeer heldere foto met veel vergezicht wat niet vaak voor kom in Noorwegen.

Foto 2:
Deze foto is gemaakt in Alesund een plaatsje in Noorwegen waar we twee nachten hebben doorgebracht.
Het is midden in het centrum van Alesund vlak bij ons hotel.
Het is een bijzonder mooi plaatsje waar veel te zien en te beleven valt.

Foto 3:
Deze foto is gemaakt in Alesund een plaatsje in Noorwegen waar we twee nachten hebben doorgebracht.
Het is midden in het centrum van Alesund vlak bij ons hotel.
De avond zon zakt rustig in de zee.
Ik heb dit moment afgewacht totdat de zon net op de juiste plek achter het vuurtorentje van Alesund zat.
Hierbij lijkt het net of er licht in brand.
 Je moet even wachten (iets meer dan een uur) en hebt dan minder dan één minuut de tijd om op de juiste positie de foto te maken.
Maar het effect is zeer leuk.

Reisverhaal Ineke

Zo’n heerlijk melancholische dag in Noorwegen… met mysterieuze nevels rond de bergtoppen.
We waren net aangekomen in ons hotel waar we twee nachten zouden blijven. 
Ik was bezig me te installeren in mijn hotelkamer, en zag uit het raam onze Bolderman-bus staan, 
en de chauffeur/reisleider Klaas die zojuist de afvalzakjes uit de bus verzameld had, en ook nog even de ramen zeemde. 
Op een verder lege parkeerplaats: wij (onze groep) waren de enige gasten. 
De vakantiehuisjes aan de overkant stonden ook leeg. 
Het is hier een typisch wintersportgebied, en ’s zomers is het stil. Doodstil… 
Je hoort alleen vogels, en een kabbelend beekje. 
Oh… ik verlang er nu alweer naar terug…!

Noorwegen

LET OP!
Neemt u op uw vakantie naar Scandinavië altijd uw bankpas en/of creditcard mee.
Vanaf 1 maart 2018 starten Noorwegen en Zweden met het afschaffen van betalingen met contant geld. Er kan dan alleen nog betaald worden met een bankpas en/of creditcard. Deze aanpassing in het betalingsverkeer zal gefaseerd gaan, maar steeds meer hotels, restaurants, winkels, enz. zullen het ‘cash free’ systeem invoeren. Houdt u er dus rekening mee dat u niet overal meer met contant geld kunt betalen.

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse kroon (NOK).

Elektriciteit:
In Noorwegen worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Tijdzone:

UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Noors is de officiële taal in Noorwegen. Daarnaast wordt er Samisch en Kveens gesproken.

Prijsniveau:
De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland.

12 dagen Noorse fjorden, bergen en scherenkusten

39 reizigers bevelen deze reis aan
8,8 Gemiddelde beoordeling

40 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8,7
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8,8
 • Vervoer met touringcar 8,6
 • Chauffeur 9,5
 • Reisprogramma 8,7
 • Accommodatie 8,6
 • Contact met Bolderman 8,7
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Do
Vrijdag
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Industrielaan 8
3903 AB Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
Fax +31 (0)318 51 51 28
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
19:21:21 | 0,48 | bolderman | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch