telefoon 0318 - 58 09 58
ma. - vr.: 09:00 - 18:00 zat.: 10:00 - 16:00
Naar 'mijn reis' omgeving

8 dagen Noorse fjorden cruise - Holland America Line, Nieuw Statendam

Ontdek Noorwegen, het land met een adembenemend landschap van fjorden, bergen, bossen en meren, eens op een geheel andere wijze. Tijdens deze schitterende cruise ontdekt u vanaf een luxe cruiseschip de mooiste Noorse fjorden en havensteden. We varen door de meest bekende fjorden als de Eidfjord, Hardangerfjord en Geirangerfjord, allen met glashelder water. Natuurlijk bezoekt u ook interessante havensteden zoals Bergen en Ålesund (of Molde/Andalsnes). Deze cruise wordt uitgevoerd met de Nieuw Statendam van Holland America Line, een nieuw en luxe cruiseschip van alle gemakken voorzien. Geniet van het schitterende Noorwegen terwijl u relaxt aan boord van een geweldig cruiseschip. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

De reizen met vertrek op 21 juni, 19 juli en 16 augustus variëren in route en havens. 

  • Vertrek uit Amsterdam
  • Cruisen door Eidfjord
  • Cruisen door Hardangerfjord
  • Cruisen door Geirangerfjord of Nordfjord
  • Bezoek Bergen
De routes met vertrek op 21 juni, 19 juli en 16 aug kunnen variëren. 
Deze cruise vertrekt vanuit Amsterdam. Mocht u gebruik willen maken van onze opstapplaatsen, dan is de transfertoeslag € 45,00 p.p.
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
* Onder voorbehoud van annuleringen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • Boek veilig en vertrouwd Wij zijn aangesloten bij het SGR & ANVR
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Amsterdam (vertrek 17.00 uur)

Vertrek uit Amsterdam om ca. 17.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 7.00 vertrek 15.00 uur) en cruisen door Hardangerfjord

's Morgens meren we aan in Eidfjord, gelegen aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Aansluitend cruisen we door de Hardangerfjord naar onze volgende bestemming. De Hardangerfjord is de op 3 na langste fjord ter wereld en de diepe wateren bevatten grote hoeveelheden vis. In de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het schip. U ziet prachtige watervallen, eilanden en pittoreske dorpjes langs de kust.

Dag 4: Ålesund (aankomst 8.00 vertrek 23.00 uur)

Ålesund is vandaag onze bestemming, een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45,000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.

* Tijdens de reis met vertrek op 21-06 bezoekt u Ålesund en Bergen in omgekeerde volgorde.
  Tijdens de reis met vertrek op 19-07 bezoekt u vandaag de plaats Molde (10.00 - 18.00 uur).
  Tijdens de reis met vertrek op 16-08 bezoekt u vandaag de plaats Andalsnes (11.00 - 18.00 uur).

Dag 5: Geiranger (aankomst 7.00 vertrek 17.00 uur) en cruisen door Geirangerfjord

Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van de Geirangerfjord. U vindt hier de pure ongerepte natuur. Adem de schone Noorse lucht in en geniet van het spectaculaire landschap. In Geiranger leggen jaarlijks vele cruiseschepen aan en vanuit het dorp zijn er vele wandel-, fiets- en kajakmogelijkheden. Aan het eind van de middag vervolgen we onze cruise weer door de Geirangerfjord, een van de mooiste plekjes in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. De fjord behoort tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, rivieren kronkelen door de bossen en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het zal u niet verbazen dat dit door de gletsjer gevormde meesterwerk langs de westkust van Noorwegen in 2005 tot een UNESCO Werelderfgoed is uitgeroepen, samen met de nabij gelegen Nøryfjord.

* Tijdens de reis met vertrek op 16-08 bezoekt u vandaag de plaats Olden (8.00-17.00 uur) en cruist u door de Nordfjord. 
 

Dag 6: Bergen (aankomst 8.00 vertrek 17.00 uur)

Vandaag zijn we de hele dag in het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen en één van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Bezoek het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond van de 14e tot de 18e eeuw. Bergen is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Bezoek één van de uitstekende markten, waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs.

* Tijdens de reis met vertrek op 21-06 bezoekt u Bergen en Ålesund in omgekeerde volgorde.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we de terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op de Nieuw Statendam.

Dag 8: Amsterdam (aankomst 7.00 uur)

We meren aan in Amsterdam om ca. 7.00 uur. Hier eindigt deze prachtige cruise weer.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

ms Nieuw Statendam (Holland America Line)

De Nieuw Statendam is als tweede schip in de Pinnacle-klasse toegevoegd aan de vloot van Holland America Line. Kenmerken van de Pinnacle-klasse zijn de grote ruimtes vol met licht en een luxueuze interieur. Net als haar zusterschip de Koningsdam staat ook dit schip in het teken van moderne elegantie. Het centrale atrium van het schip is prachtig om te zien en vormt het hart van het schip.

De hutten aan boord van de Nieuw Statendam worden gekenmerkt door veel licht, ruimte en zijn voorzien van luxe meubels. U kunt kiezen om te verblijven in een binnenhut, buitenhut, balkonhut of in een van de diverse luxe suites. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om voor een familiehut met uitzicht op zee te kiezen, waar tot vijf personen kunnen verblijven. De hutten zijn modern uitgerust met een flatscreen tv, een dvdspeler en een douche met massagedouchekop.

Zoals u van Holland America Line gewend bent, zult u ook aan boord van de Nieuw Statendam genieten van maaltijden van topniveau. Het Main Restaurant staat garant voor sfeervolle avonden. Tegen een kleine toeslag reserveert u een avondje in het Pinnacle Grill restaurant voor een heerlijke steak, of begeeft u zich in Aziatische sferen in het Tamarind. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sel de Mer restaurant. Het inmiddels beroemde Grand Dutch Cafe is ook aan boord van dit nieuwe schip te vinden.
        
Er worden tal van activiteiten op het schip en aan de wal aangeboden. Zo worden er aan boord wijnproeverijen en hands-on workshops georganiseerd, zijn er dagelijks shows, optredens van bands en zangers en kunt u naar het theater of casino. Aan de wal kunt u interessante excursies maken tijdens de cruise, die u aan boord kunt reserveren.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 005225887 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
01:34:32 | 0,26 | bolderman | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch