8 dagen Noorse fjorden cruise - Holland America Line, Rotterdam

vanaf € 1.409,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Ontdek Noorwegen, het land met een adembenemend landschap van fjorden, bergen, bossen en meren, eens op een geheel andere wijze. Tijdens deze schitterende cruise ontdekt u vanaf een luxe cruiseschip de mooiste Noorse fjorden en havensteden. Afhankelijk van het reisschema varen we door de meest bekende fjorden als de Eidfjord, Nordfjord, Hardangerfjord, Geirangerfjord of Sognefjord, allen met glashelder water. Natuurlijk bezoekt u ook interessante havensteden als Bergen, Geriranger, Ålesund, Skjolden of Molde. Deze cruises worden uitgevoerd met de Rotterdam van Holland America Line. Geniet van het schitterende Noorwegen terwijl u relaxt aan boord van een geweldig cruiseschip. Boek deze goed verzorgde cruise bij Bolderman Excursiereizen!

  • Vertrek uit Rotterdam
  • Cruisen door Eidfjord, Hardangerfjord en Sognefjord
  • Met o.a. Ålesund en Skjolden
  • Cruisen door Nordfjord en Geirangerfjord
  • Met o.a. Bergen en Molde
1-persoonshutten zijn op aanvraag; u dient hierbij rekening te houden met een toeslag van 50-100%.
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. Let op: getoonde prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren.
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Rotterdam (Holland America Line)

Het nieuwste schip van Holland America Line, de Rotterdam, biedt het beste van alles wat zij doen: een voortreffelijke keuken, bekroonde service, prachtig ingerichte hutten en suites en entertainment van wereldklasse. Dans de hele avond in B.B. King’s Blues Club of herbeleef je favoriete rockklassiekers in de Rolling Stone Lounge. Ervaar de luxueuze Pinnacle-klasse van de Rotterdam en de prachtige details die ervoor zorgen dat onze gasten steeds weer terugkomen.

Op het schip heeft u de keuze uit een scala van activiteiten om te relaxen en nieuwe energie op te doen. Geniet aan boord van heerlijke maaltijden, trek een baantje in het zwembad, ga joggen op het dek, vermaak u in het casino, een club of bij een show of laat u verwennen in de Greenhouse Spa & Salon.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Rotterdam (vertrek 15.00 uur)

Vertrek uit Rotterdam om ca. 15.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Eidfjord (aankomst 7.00 - vertrek 14.00 uur) en cruisen door Hardangerfjord

's Morgens meren we aan in Eidfjord, gelegen aan de gelijknamige fjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en wordt door velen beschouwd als één van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderijen Kjeåsen op een richel liggen, ongeveer 600 meter boven de Simadalsfjord. Aansluitend cruisen we door de Hardangerfjord naar onze volgende bestemming. De Hardangerfjord is de op drie na langste fjord ter wereld en de diepe wateren bevatten grote hoeveelheden vis. In de rivieren en meren in de regio zit bruine forel en wilde zalm. Neem het adembenemende landschap in u op vanaf het schip. U ziet prachtige watervallen, eilanden en pittoreske dorpjes langs de kust.

Dag 4: Ålesund (aankomst 07.00 - vertrek 14.00 uur)

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45.000 inwoners. Het wordt ook wel de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en koepels, en gedetailleerde gevels met sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.

Het gebied grenst aan de Noorse Zee en staat ook bekend om zijn gebergtes en fjorden. Wie een actieve excursie wil, kan in Ålesund heerlijk wandelen, mountainbiken of kajakken. Eén van de hoogtepunten is het beklimmen van de 418 traptreden die naar de top van de Aksla-berg leiden, waarvandaan men een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre-Alpen heeft. De Geirangerfjord ligt dichtbij, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en bekend is om zijn prachtige watervallen. Hier vindt u ook Atlanterhavsparken, het Atlantische Zee Park, één van de grootste aquariums van Europa.

Dag 5: Skjolden (aankomst 8.00 - vertrek 15.00 uur) en cruisen door Sognefjord

's Morgens meren we af in Skjolden, in de kop van de Sognefjord, ’s werelds langste bevaarbare fjord. Het plaatsje wordt omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen. Bezoek de staafkerk van Urnes, de oudste staafkerk die in Noorwegen te vinden is en die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of maak een wandeling in Jostedalsbreen Nationaal Park voor uitzichten die u nooit zult vergeten. 's Middags vervolgen we onze route en ziet u de Sognefjord, de langste en diepste fjord ter wereld. Geniet tijdens het varen van de authentieke dorpjes op de oever, torenhoge bergen met besneeuwde toppen, prachtige watervallen en panoramische uitzichten.

Dag 6: Kristiansand (aankomst 12.00 - vertrek 20.00 uur)

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio (ook wel bekend als de Noorse rivièra) heeft de bijnaam 'Zomerstad' gekregen. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum. Door de rasterindeling is het gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen (de oude stad), die dateert uit 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen ligt een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten van de regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setesdal Mineral Park, met demonstraties van glinsterende kristallen en edelstenen.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we de terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op ms Rotterdam.

Dag 8: Rotterdam (aankomst 7.00 uur)

We meren aan in Rotterdam om ca. 7.00 uur. Hier eindigt deze prachtige cruise naar Noorwegen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaarschema.

Route Noorse fjorden cruise

Dag 1: Rotterdam (vertrek 15.00 uur)

Vertrek uit Rotterdam om ca. 15.00 uur.

Dag 2: Varen op zee

Vandaag varen we naar Noorwegen en kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van het schip.

Dag 3: Nordfjordeid (aankomst 11.00 vertrek - 18.00 uur) en cruisen door Nordfjord

In de loop van morgen meren we aan in Nordjordeid, een dorp met een charmant straatbeeld met oude houten huizen en groene tuintjes. De kerk en het operagebouw zijn het bekijken waard. U kunt ook mee op excursie naar een hertenboerderij of het Sagastad Viking Center. 's Avonds zetten we onze cruise voort via de Nordfjord. Gelegen tussen Europa's grootste gletsjer op het vasteland en de wildste kust van Noorwegen aan de westelijke kaap, biedt Nordfjord een adembenemend landschap, met bergtoppen, glooiende landbouwgronden en een ruige kustlijn.

Dag 4: Molde (aankomst 08.00 - vertrek 18.00 uur)

Alle adembenemende schoonheid die u associeert met Noorwegen is te zien in Molde, een stad ongeveer 400 kilometer ten noorden van Bergen, met huizen met witte gevelbekleding langs een schitterend fjord. Op een heldere dag zijn er meer dan 200 pieken te zien vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland. Het Varden uitzichtspunt, tien rij-minuten met de auto vanaf het centrum van de stad, is de beste plek om te genieten van een adembenemend panorama. In Molde zijn gezellige cafés, boetieks waar wollen truien worden verkocht, en het museum van Romsdal, een openluchtvolksmuseum waar u letterlijk door de geschiedenis van de regio en traditionele huizen kunt wandelen. Molde is ook het begin/eind van de Atlanterhavsvegen (de Atlantische Oceaan weg), die over spectaculaire bruggen en een aantal eilanden loopt. Na iedere bocht zijn er schitterende uitzichten op bergtoppen, de Atlantische Oceaan en de fjorden die de kust van Noorwegen insnijden. Van half juni tot en met augustus voldoet Molde aan haar bijnaam, de stad van de rozen. Overal bloeien bloemen, van het dak van het stadhuis en het terrein van de universiteit tot de hekken rondom de huizen.

Dag 5: Geiranger (aankomst 7.00 - vertrek 16.00 uur) en cruisen door Geirangerfjord

Het kleine dorpje Geiranger, waar we in de ochtend aanmeren, ligt aan de kop van de Geirangerfjord. Hier vindt u puur ongerepte natuur. Adem de schone frisse Noorse lucht in en geniet van het spectaculaire landschap. het cruiseschip gaat voor anker aan het eind van het Geirangerfjord en de passagiers kunnen wandelen, kajakken, fietsen en skiën om het natuurschoon zelf te aanschouwen. U kunt ook mee op excursie naar het uitzichtspunt Dalsnibba, waar u een spectaculair uitzicht heeft op de Geirangerfjord.
Later in de middag vertrekken we en cruisen we door de Geirangerfjord, één van de mooiste plekken in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. De fjord behoort tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het is niet verbazingwekkend dat deze door gletsjers uitgeslepen meesterwerken, die de westelijke kust van Noorwegen insnijden, sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Dag 6: Bergen (aankomst 08.00 - vertrek 17.00 uur)

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is één van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreed het middeleeuwse havengebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als Werelderfgoed wordt beschouwd. Hier liggen kleine boten in de haven en staan houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1.000 jaar geleden, inclusief de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw. De stad is één van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar groene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten, die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden. Het is ook prima te bewandelen, met historische gebouwen en uitstekende markten waar alles wordt verkocht van vis, groenten en fruit tot snuisterijen en souvenirs. 
Omgeven door bergen en een dichtbegroeid bos en gelegen halverwege Geiranger in het noorden en Stavanger in het zuiden, biedt Bergen ook veel buiten de stad om te doen. Of u zich nu aanmeldt voor een excursie met gids of zelfstandig eropuit gaat, u zult zeker volop van Bergen genieten.

Dag 7: Varen op zee

Vandaag zetten we de terugreis naar Nederland in en kunt u nog een dag genieten van de zee en alle faciliteiten op ms Rotterdam.

Dag 8: Rotterdam (aankomst 7.00 uur)

We meren aan in Rotterdam om ca. 7.00 uur. Hier eindigt deze prachtige cruise naar Noorwegen.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het vaarschema.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
15:54:53 | 0,22 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch