6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

vanaf € 589,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Vier Oud & Nieuw dit jaar op het prachtige Noord-Duitse eiland Rügen! Dit eiland is gelegen aan de Oostzeekust en met een brug verbonden met het vasteland. Rügen heeft prachtige stranden, leuke havens en karakteristieke gebouwen. Dit alles, samen met het geweldige natuurschoon en de vele krijtrotsen, vormt het decor van deze 6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis. We maken mooie excursies op het eiland en brengen ook een bezoek aan de Hanzestad Stralsund, gelegen op het vasteland. In de plaats Breege verblijven we in Hotel Breeger Bodden, dat onder leiding staat van de Nederlandse familie Bezema. Boek deze reis en beleef de jaarwisseling in dit speciale stukje Duitsland.

 • Hotel onder Nederlandse leiding
 • Excursie Königsstuhl
 • Bezoek Stralsund
 • Bezoek Putbus
 • Optioneel rit met stoomtrein
 • Goed verzorgd afscheidsbuffet
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen.
 • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
 • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
 • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

28 december: Nederland - Rügen

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt. Na een kopje koffie of thee rijden we via de Duitse autowegen met verschillende stops naar het eiland Rügen, waar we voor het diner bij ons hotel aankomen. Na de kamerindeling heeft u nog even de tijd om u op te frissen en staat het diner voor ons klaar.

29 december: Königsstuhl, Kap-Arkona, Vitt en Putgarten

In de loop van de ochtend vertrekken we naar het Nationale Park Jasmund waar we de hoogste krijtrots van het eiland, de Königsstuhl van 118 meter hoog, gaan bekijken. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, waar uitleg wordt gegeven over diverse natuurverschijnselen. Nadat u gelegenheid heeft gehad om te lunchen, bezoeken we het noordelijkste deel van Rügen, Kap-Arkona, met ondermeer de vuurtorens, het bunkercomplex uit de DDR-periode en het vissersdorpje Vitt. In het kleine plaatsje Putgarten gaan we naar een boerderij waar oude ambachten uitgeoefend worden en kunnen we meekijken over de schouder van de pottenbakkers, smeden en steenslijpers. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel.

30 december: Stralsund

We rijden vandaag naar het op het vasteland gelegen Stralsund. Deze voormalige hanzestad is vrijwel geheel door water omgeven. De prachtige oude herenhuizen herinneren aan de glorietijd van de hanzeperiode. In het oude centrum, deels verkeersvrij, ziet u de Mariënkirche en het Rathaus uit de 13e eeuw. Onderweg ziet u de voor deze streek typerende rietgedekte huisjes en boerderijen. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel.

31 december Oudjaar: Putbus, Sellin en stoomtrein

Vandaag maken we weer een mooie dagtocht, nu naar het oostelijke deel van Rügen. We bezoeken eerst misschien wel het mooiste stadje van het eiland, Putbus. Deze plaats is de voormalige residentie van koningen en adellijke families. Via Mönchgut, een beschermd natuurgebied met boerderijen en oude vissershuizen, rijden we naar de bekende pier van Sellin. De statige huizen hier zijn zeker het bekijken waard. We sluiten deze dag af met een schitterende tocht met de stoomtrein de ‘Rasender Roland’ (niet inbegrepen). De tocht gaat van Göhren naar Binz, waar de bus weer op u staat te wachten. We rijden via een mooie route terug naar ons hotel. 's Avonds genieten we van een heerlijk dinerbuffet. Na het diner leiden we gezamenlijk het nieuwe jaar in met champagne en vuurwerk.

1 januari Nieuwjaar: Sassnitz en Binz

Na een laat ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan het vissersplaatsje Sassnitz, waar u de vissershaven met het U-Bootmuseum kunt bekijken en een lekker kopje koffie kunt drinken. Aan het begin van de middag vervolgen we onze weg naar het plaatsje Binz, ook wel het 'Monaco van het Noorden' genoemd. Hier kunt een wandeling maken door de voetgangerszone of een drankje drinken in een van de vele cafeetjes. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Breege, waar we 's avonds genieten van ons diner.

2 januari: Rügen - Nederland

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van Breege en beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Aansluitend wordt u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts gebracht.

Landkaart: Oud & Nieuwjaarsreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Hotel

Hotel Breeger Bodden, Breege

Dit familiehotel staat onder Neder­landse leiding en is gelegen in het dorpje op ca. 300 meter van de haven en op ca. 1.200 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en fietsverhuur. De kamers zijn allen voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Wifi is gratis in het hotel.

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.

6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Het eiland Rügen in Noord-Duitsland

11 reizigers bevelen deze reis aan
8,2 Gemiddelde beoordeling
Zeer goed!
12 beoordelingen
 • Algemene beoordeling 8
 • Prijs/kwaliteit verhouding 8
 • Vervoer met touringcar 8,3
 • Chauffeur 9,2
 • Reisprogramma 7,8
 • Accommodatie 7,6
 • Contact met Bolderman 8,3
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
09:50:40 | 0,25 | bolderman | GCP-NMT-WEB-102 TourWeb © NetMatch