6-daagse Oud & Nieuwjaarsreis Eifel en Ahrdal - All inclusive

vanaf € 629,-
Excl. € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen.

Aan de rand van het wijndorp Mayschoss, prachtig gelegen tussen de wijnbergen en pal aan de rivier de Ahr, ligt ons luxe Mayhotel. Vanuit Mayschoss nemen we u mee op ontdekkingstocht door het Ahrdal, ontdekken de Eifel in al zijn facetten en maken een uitstapje naar de Moezel. We bezoeken de knusse stadjes Altenahr, Cochem en Königswinter, gaan terug in het verleden in het indrukwekkende openluchtmuseum en blijven nog even in Kerstsferen in het enige echte Kerstdorp van Duitsland. Een mooie, afwisselende afsluiting van het jaar en een mooi begin van het  nieuwe jaar!

  • Kerstdorp Waldbreitbach
  • Maria Laach en Ahrdal
  • Rondrit Eifel en Moezel
  • Königswinter, Bonn en Keulen
  • Verblijf op basis van all-inclusive
Uw reisgezelschap
Kies uw gewenste vertrekdatum
Prijzen zijn exclusief € 40,- kosten per boeking o.b.v. 2 personen. Deze kosten worden in de kassabon naast de prijzen gespecificeerd. Getoonde prijzen zijn per persoon en op basis van bezetting in een 2-persoonskamer.
* Onder voorbehoud van annuleringen en wijzigingen. 
  • SGR en ANVR geregistreerd Garantie op uw geboekte reis. Bolderman is aangesloten bij SGR & ANVR.
  • Persoonlijke klantenservice Onze medewerkers staan u graag te woord bij vragen
  • Geen aanbetaling Bij ons hoeft u geen aanbetaling te doen voor uw geboekte reis.

Reisplan Oud & Nieuwjaarsreis Eifel en Ahrdal - All inclusive

28 december: Heenreis en Kerstdorp Waldbreitbach

Met één van onze servicelijnen reist u naar ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Na de overstap kan de reis beginnen en rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Mayschoss. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. Vanmiddag kunt u nog even volledig in Kerstsferen blijven bij een bezoek aan Waldbreitbach. Dit kleine dorpje is volledig omgetoverd tot kerstdorp! Het gehele dorp is prachtig verlicht en overal vindt u de prachtigste kerststallen. Wandelt u vooral de wandelroute “Ster van Bethlehem”, een prachtig verlichte route vanuit het dorp naar het bos, langs meer dan 30 kerststallen waar het kerstverhaal wordt verteld. Een bezoek aan het Bijbel- en Kerststallenmuseum mag zeker niet ontbreken.

29 december: Maria Laach en Ahrdal

Vanochtend rijden we naar Maria Laach, waar we een stop maken bij het kratermeer de Laacher See en de prachtige abdij van Maria Laach. De basiliek met haar zes torens en het terrein van de abdij kan van binnen en buiten goed bekeken worden. U kunt een Nederlandstalige film van 20 minuten bekijken. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden. Verder zijn er nog winkeltjes te vinden op het terrein van het klooster. Na de lunch in het hotel kunt u de middag naar eigen inzicht besteden, of een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders, die het Ahrdal rijk is. Deze regio is al eeuwenlang een bekend wijnbouwgebied. U wordt rondgeleid door de wijnkelders en uiteraard zal het lokale product geproefd worden!

30 december: Rondrit Eifel en Moezel

Deze tweede Kerstdag maken we kennis met de schitterende omgeving van de Eifel. Glooiende landschappen met weiden, dichte bossen, en middeleeuwse dorpjes geven u het gevoel alsof u door een ansichtkaart rijdt. Kratermeren en kegelvormige heuvels verraden de vulkanische oorsprong van dit gebied. Zo passeren de 747-meter-hoge Hohe Acht, het hoogste punt van de Eifel en feitelijk een uitgedoofde vulkaan. De Moezel vormt de natuurlijke zuidgrens van de Eifel. We maken een korte stop in het zo geliefde Cochem, met haar oude centrum en iconische brucht, en rijden een mooie route langs deze, door steile hellingen geflankeerde rivier.

31 december (Oudjaarsdag): Openluchtmuseum

Na het ontbijt rijden we naar Mechernich. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum (entree niet inclusief). In een prachtig park waant u zich in de Eifel in vroeger eeuwen. Niet alleen vindt u hier meer dan 60 authentieke huizen, boerderijen, winkeltjes en andere gebouwen, maar ook diverse ambachten, zoals de bakker en de smid, de 'Muizenvallenverkoopster' en de boerin. Zij geven u een beeld van het alledaagse leven in de Eifel in vroeger tijden. In de middag maken we, op onze weg terug naar het hotel, een stop in het geliefde toeristenstadje Altenahr. De sfeervolle straatjes, oude vakwerkhuizen, vestingsmuren en de burcht geven Altenahr een middeleeuwse uitstraling.

1 januari (Nieuwjaarsdag): Königswinter

Gelukkig Nieuwjaar! Na de feestelijke jaarwisseling kunt u de ochtend naar eigen inzicht besteden. Lekker uitslapen, een kaartje leggen, of een wandeling door de mooie omgeving maken. In de middag maken we een tocht naar de Rijnvallei. Via Linz, Erpel en Bad Honnef bereiken we het zo geliefde stadje Königswinter. Al decennialang een toeristische trekpleister vanwege de ligging tussen de Rijn en het Siebengebirge. Kenmerkend is de ‘berg’ Drachenfels met haar burcht op de top, dat u met een tandradbaantje kunt bereiken.

2 januari: Bonn, Keulen en terugreis

Helaas onze laatste dag vandaag. Na het ontbijt rijden we naar Bonn. De ‘oude’ hoofdstad van voormalig West-Duitsland. De geboortestad van componist Beethoven kende haar gloriedagen vooral in de Middeleeuwen. Uit de achttiende eeuw dateren fraaie barokke gebouwen zoals het Oude Raadhuis, het Poppelsdorfer Schloss en het Kurfürstliches Schloss. Even verderop ligt Keulen. De bekende twee torens van de gotische Dom van Keulen ziet u al van ver! U kunt een kijkje nemen in het Chocolademuseum en een heerlijk souvenirtje kopen voor thuis. Vanuit Keulen rijden we weer richting Nederland. Voordat u met onze servicelijn of eigen vervoer huiswaarts keert heeft u de gelegenheid om bij ons verzamelpunt iets te eten.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

3* Mayhotel, Mayschoß

Gelegen direct aan de oever van de Ahr, aan de rand van het plaatsje Mayschoss vindt u het mooie May Hotel. Na de overstroming in 2021 is het hotel van top tot teen weer opgebouwd en heropent het hotel in juni 2024 opnieuw haar deuren. U wordt verrast door de mooie, luxe materialen welke zijn doorgevoerd in de algemene ruimtes en gezellige hotelkamers. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en gezellige bar, lounge met de authentieke ronde haard welke bewaard is gebleven. Het grote terras ligt direct aan het riviertje de Ahr en kijkt prachtig uit over het landschap met heuvels en wijngaarden. Het hotel heeft een lift. Alle moderne kamers zijn voorzien van een televisie, zithoek en een badkamer met douche en toilet. U kunt heerlijk onbezorgd genieten met de uitgebreide all inclusive verzorging in het Mayhotel Mayschoss

Duitsland

Reisdocumenten:
Uw paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot terugkomst in Nederland.

Valuta:
In Duitsland wordt met de € ( euro ) betaald.

Elektriciteit:
220V, stekkers type C en F, u heeft geen verloopstekker nodig in Duitsland.

Kraanwater:
Het water uit de kraan is veilig te drinken

Tijdzone:
UTC + 1, dezelfde tijdzone als Nederland

Taal:
Duits

Prijsniveau:
Winkelen in Duitsland is meestal voordeliger dan in Nederland. Dat komt door het 2% lagere Btw-tarief en de grotere Duitse afzetmarkt, waardoor goedkoper geproduceerd kan worden.
Telefoon 0318 - 58 09 58
Openingstijden
Ma t/m Vr
Zaterdag
Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Email info@bolderman.nl
Telefoon +31 (0)318 58 09 58
KVK Utrecht 30060880
BTW NL 826428782 B01
IBAN NL73 RABO 0315 2893 84
17:23:27 | 0,16 | bolderman | GCP-NMT-WEB-101 TourWeb © NetMatch